Stay tuned

Μόλις ανακοινώθηκε: Ακυρώνεται η Eurovision!

Μόλις ανακοινώθηκε: Ακυρώνεται η Eurovision!

H EBU ανακοίνωσε ότι o διαγωνισμός δεν θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο

Όπως ήταν αναμενόμενο, η EBU ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι η Eurovision δεν θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Ο διαγωνισμός δεν θα γίνει ούτε κεκλεισμένων των θυρών, ούτε το καλοκαίρι, όπως υποστήριζαν κάποια Μέσα του εξωτερικού, αλλά μετατίθεται για το 2021.

“Είμαστε βαθιά λυπημένοι που πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες διερευνήσαμε πολλές εναλλακτικές επιλογές για να επιτρέψουμε στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να προχωρήσει.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα που δημιουργείται από την εξάπλωση του COVID-19 σε όλη την Ευρώπη – και οι περιορισμοί που θεσπίστηκαν από τις κυβερνήσεις των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και των ολλανδικών αρχών – σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Οργανώσεων (EBU) έπρεπε να λάβει τη δύσκολη απόφαση ότι είναι αδύνατο συνεχίστε με το ζωντανό γεγονός όπως προγραμματίστηκε.

Είμαστε πολύ περήφανοι που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει συγκεντρώσει ακροατήρια κάθε χρόνο, χωρίς διακοπή, για τα τελευταία 64 χρόνια και εμείς, όπως και τα εκατομμύρια των οπαδών σε όλο τον κόσμο, είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι που δεν μπορεί να γίνει τον Μάιο.

Η EBU, η NPO, η NOS, η AVROTROS και η πόλη του Ρότερνταμ θα συνεχίσουν μια συζήτηση σχετικά με τη φιλοξενία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2021″, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η EBU έστω και καθυστερημένα πήρε τη σωστή απόφαση, καθώς η υγεία και η ασφάλεια όλων μας είναι πολύ πιο σημαντική από έναν μουσικό διαγωνισμό.

Exit mobile version