Το style icon της ημέρας: Μάθαμε τα πάντα για τα retro looks της Ρένας Μόρφη στο «Μουσικό κουτί»
Beauty & Fashion

Το style icon της ημέρας: Μάθαμε τα πάντα για τα retro looks της Ρένας Μόρφη στο «Μουσικό κουτί»

Το style icon της ημέρας: Μάθαμε τα πάντα για τα retro looks της Ρένας Μόρφη στο «Μουσικό κουτί»

Όσα μας είπε ο Chief Creative Officer του Maison Faliakos, Χρήστος Πετρίδης

Αν ένα πρόσωπο ξεχωρίζει στυλιστικά στα τηλεοπτικά πράγματα αυτή τη στιγμή αυτό είναι σίγουρα η Ρένα Μόρφη.

Η αισθαντική φωνή που ξεχώρισε μέσα από τη συνεργασία της με τους Imam Baildi και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές και ατμόσφαιρες με τα τραγούδια της, έχοντας κάτι από  Κούβα αλλά και τις παλιές αμερικανικές ταινίες, διατήρησε όλη αυτή την ιδιαίτερη περσόνα που έχει ως καλλιτέχνης και στο «Μουσικό κουτί», την πρώτη της τηλεοπτική απόπειρα ως συμπαρουσιάστρια, στην ΕΡΤ.

Πλέον, διεκδικεί τον χώρο της και στις fashion στήλες χάρη στις μοναδικές και απαράμιλλης κομψότητας επιλογές που κάνει σε κάθε εκπομπή.

Πίσω από τα τόσο προσεγμένα looks της -στις περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις της- κρύβεται ένας από τους πιο φινετσάτους οίκους μόδας, το Maison Faliakos και συγκεκριμένα ο Χρήστος Πετρίδης, Chief Creative Officer και creative director των Bridal και Haute Couture συλλογών, και ο Βενέδικτος Αντύπας, creative director της prêt à porter σειράς.

Αριστερά ο creative director, Βενέδικτος Αντύπας και δεξιά ο Chief Creative Officer του οίκου Faliakos, Χρήστος Πετρίδης

Μιλήσαμε με τον Χρήστο Πετρίδη και μας έδωσε όλες τις λεπτομέρειες που θέλεις να μάθεις για το στυλ της!

Μουσικό retro και φουτουριστικές αναφορές

Όπως μας εξήγησε ο Χρήστος Πετρίδης, το στυλ της Ρένας Μόρφη ως προσωπικότητα ανάγεται σε παλαιότερες δεκαετίες και με αυτόν τον γνώμονα ανέλαβαν με τον Βενέδικτο Αντύπα να επιμεληθούν τις εμφανίσεις της στο «Μουσικό κουτί».

«Η Ρένα δεν είναι μια παρουσιάστρια, είναι τραγουδίστρια που κάνει μια εκπομπή. Δεν είναι πίστα, είναι η Ρένα με τη δική της προσωπικότητα» μας λέει.

Η φιλοσοφία πίσω από τις μοναδικές εμφανίσεις που έχουμε δει ήδη στα δύο πρώτα επεισόδια της εκπομπής και σε αυτά που έρχονται είναι απλή: αναφορά στην κλασική, φίνα και feminine γραμμή cocktail των 50s.

Ξεχωρίσαμε την color blocking εμφάνιση που έκανε στο δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής η οποία «έγραψε» μοναδικά στον φακό.

«Η Ρένα είναι τρομερά χαρούμενο άτομο και αγαπά πολύ το χρώμα» μας εξηγεί  ο κ. Πετρίδης. «Έτσι επιλέξαμε αυτό το σύνολο που ακολουθεί μια minimal γραμμή cocktail ενώ παίξαμε με χρώματα των 70s. Θέλαμε να δώσουμε το retro look σε μια πιο φουτουριστική εκδοχή. Το ρούχο θυμίζει παλιές ασπρόμαυρες ταινίες που με χρώμα γίνεται pop. Τα υφάσματα που χρησιμοποιήσαμε ήταν used, casual, δηλαδή ζέρσεϊ μάλλινο και rib» μας λέει.

Έντονα χρώματα σε καθαρές γραμμές είναι η απόλυτη αποτύπωση αυτού που φόρεσε η Ρένα, συνδυάζοντάς το με vintage σκουλαρίκια και πράσινες μεταλλιζέ γόβες από την προσωπική της συλλογή.

Το wet look που επιμελήθηκε η Χριστίνα Μίχα και το μακιγιάζ της Φωφώς Σγόντζου αναδείκνυαν και το ρούχο και τα κατακκόκινα σκουλαρίκια της.

«Η Ρένα είναι σταρ σε στυλ Audrey Hepburn και Marilyn Monroe» μας λέει ο Χρήστος Πετρίδης  και η μονοχρωματική εμφάνιση που έκανε στο πρώτο επεισόδιο του «Μουσικού κουτιού» παραπέμπει στην εποχή τους και τη φινέτσα τους.

Η απόλυτη fashion λεπτομέρεια

Μάθαμε την απόλυτη fashion λεπτομέρεια από το look της Ρένας Μόρφη στο αποψινό «Μουσικό κουτί»:

Η υπέροχη ασύμμετρη φούστα με την οποία θα εμφανιστεί είναι όλη ζωγραφισμένη στο χέρι από τον Βενέδικτο Αντύπα!

Πάρτε μια γεύση της Ρένας να τραγουδά το «Πάρε πασά μου» με τον αξεπέραστο Λάκη Παπαδόπουλο:

Η Ρένα Μόρφη είναι σίγουρα η Samba Chikita μας!