Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: 700 άτομα συνοδεία του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας για να προσέχουν τα πάντα
Κοινωνία

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: 700 άτομα συνοδεία του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας για να προσέχουν τα πάντα

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: 700 άτομα συνοδεία του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας για να προσέχουν τα πάντα

Ο διάδοχος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη για να μην δολοφονηθεί

Με πλήρη συνοδεία υπό τον φόβο δολοφονίας έφτασε ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας,  Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην Αθήνα.

Η αποστολή του έφτασε με εφτά αεροσκάφη, 180 βαλίτσες ενώ στο ξενοδοχείο που διέμενε τοποθετήθηκαν αλεξίσφαιρα τζάμια.

Ο Μπιν Σαλμάν δεν εμπιστεύεται κανέναν μετά την υπόθεση δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρίγκιπας φέρεται να ζήτησε 350 λιμουζίνες ενώ στις αποσκευές του έχει μέχρι και… σεντόνια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα.

Ο διάδοχος του θρόνου είχε μαζί του περίπου 700 άτομα συνοδεία που φρόντιζαν τα πάντα, από την ασφάλεια του Σαουδάραβα ηγέτη μέχρι και το στρώσιμο του κρεβατιού του, ενώ 20 άτομα ήταν αποκλειστικά επιφορτισμένα με τη διατροφή του.

Ο τρόπος που ταξιδεύει πάντως δεν είναι καθόλου παράξενος καθώς είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ταξιδεύει με πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα όταν βρίσκεται έξω από τη χώρα του για τον φόβο να δολοφονηθεί.

Σε περίπτωση πάντως που αναρωτιέστε τι «δώρα» έφερε ο διάδοχος στην Αθήνα, αυτές είναι:

Μεταξύ των συμφωνιών είναι η ίδρυση κοινής επιχείρησης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (3,75 δισεκατομμύρια SAR) για την ανάπτυξη ενός υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος μεταφοράς δεδομένων που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία μέσω Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, το λεγόμενο East to Med data Corridor (έργο EMC).

Μια άλλη πολύ σημαντική συμφωνία, ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (10 δισεκατομμύρια SAR), αφορά τον κλάδο της ενέργειας και καλύπτει τόσο τις συμβατικές όσο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι υπόλοιπες συμφωνίες, οι οποίες υπεγράφησαν στις 27 Ιουλίου 2022 στο Greece – Saudi Business Meeting που συνδιοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Εταιρεία Eπενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), περιλαμβάνουν διμερείς επιχειρηματικές συνεργασίες στους τομείς των αερομεταφορών, των θαλάσσιων μεταφορών, της υδατοκαλλιέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, του πολιτισμού, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, των κατασκευών και της αμυντικής τεχνολογίας.

Η επιχειρηματική αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας στο φόρουμ περιελάμβανε ανώτερα στελέχη από 59 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως: ενέργεια, κατασκευές, τουρισμός και logistics και οποίοι πραγματοποίησαν 234 συναντήσεις business-to-business (B2B) με ελληνικές εταιρείες.