Famagusta – Γιάννης Μπέζος: «Πήγαμε στην Αμμόχωστο και είδαμε σπίτια που είχαν λεηλατήσει. Είναι πολύ ζοφερό»
Τηλεόραση

Famagusta – Γιάννης Μπέζος: «Πήγαμε στην Αμμόχωστο και είδαμε σπίτια που είχαν λεηλατήσει. Είναι πολύ ζοφερό»

Famagusta – Γιάννης Μπέζος: «Πήγαμε στην Αμμόχωστο και είδαμε σπίτια που είχαν λεηλατήσει. Είναι πολύ ζοφερό»

Όσα είπε για τη νέα σειρά του Mega αλλά και την προσωπική του ζωή

Καλεσμένος στην εκπομπή, Ακόμα δεν είδες τίποτα!, βρέθηκε ο Γιάννης Μπέζος και μίλησε για τη νέα σειρά του Mega, Famagusta, την προσωπική του ζωή αλλά και το επερχόμενο νομοσχέδιο τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

«Έχω δει αποσπασματικά το υλικό αλλά δεν μπορώ να μιλήσω εγώ πρέπει να μιλήσουν οι τηλεθεατές. Είναι ένα θέμα ευρύτερα εθνικό. Απασχολούμαστε μετά από 50 χρόνιά και είναι λίγο περίεργο που γίνεται μετά από τόσα χρόνια. Έχουμε κοινή γλώσσα και συνήθειες. Είναι ελληνικό έθνος. Έχω ταξιδέψει στην Κύπρο πολλές φορές και συνομιλώ με τους Κύπριους. Παραμένει ζοφερό το θέμα.

Εγώ είμαι ένας δικηγόρος που έχω χάσει τον γιο μου από μωρό. Η μυθοπλασία μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε κάτι που νομίζουμε πως είναι μακριά μας αλλά είναι δίπλα μας. Ο Γρηγόρης Βαλτινός υποδύεται τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο, μία σημαντική προσωπικότητα. Καλό είναι να μάθουν οι νέοι και οι παλαιότεροι να δούμε μία πλευρά της σύγχρονής ελληνικής ιστορίας.

Αλλά υπήρχαν κάποιες σκηνές. Όταν πήγαμε στην Αμμόχωστο και είδαμε κάποια σπίτια όπου κάποιοι έχουν μπει και είχαν λεηλατήσει τα σπίτια. Έχω ταξιδέψει και στην Κερύνεια όπου έβλεπες ένα ελληνικό νησί με ταβερνάκια, θάλασσα και βλέπεις και 5.000 Τούρκους στρατιώτες. Αυτό είναι κάπως περίεργο. Μου έδειξαν σπίτια που έγιναν γραφεία των διοικητών των Τούρκων. Είναι πολύ ζοφερό».

«Υπήρχαν χρόνια που δεν άκουγα ή άκουγα επιλεκτικά»

«Το σ’ αγαπώ ούτε να το λες ούτε να το διαφημίζεις. Αυτά είναι πράγματα που δεν πρέπει να τα βγάζεις σημαία αλλά πρέπει να τα ζεις. Η ζωή εμπεριέχει τα πάντα. Το να αφουγκραζόμαστε την ευαισθησία του άλλου είναι μία σπουδαία τέχνη. Θέλει να αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο και να έχεις αυτοπεποίθηση. Να μην φοβάσαι να έχεις συναισθήματα και να ακούμε τον άλλον. Εγώ έκανα αγώνα για να το καταφέρω αυτό. Το να ακούς πραγματικά δεν είναι εύκολο πράγμα. Υπήρχαν χρόνια που δεν άκουγα ή άκουγα επιλεκτικά.

Υπήρχαν θέματα δημιουργικά σε όσα αφορούσαν τη δουλειά μας. Ανταγωνιστικά προβλήματα δεν υπήρχαν ποτέ. Θεωρώ πως δεν έχει νόημα γιατί όταν μοιράζεσαι τη ζωή και τον χρόνο, το να τον ανταγωνίζεσαι σημαίνει πως δεν τον εκτιμάς. Αυτή η δουλειά δεν γίνεται στο όνομα του πατρός και της μητρός. Δεν κάνω κριτική σε κανέναν, ούτε στην κόρη μου. Η υποκριτική είναι ένας χαώδης χώρος που δεν μπορείς να κάνεις κριτική και να πεις να εάν είναι σωστό ή λάθος κάτι. Η κριτική που γίνεται κατ΄ επάγγελμα είναι αστείο. Πρέπει να αφήνουμε τον χρόνο.

Δεν ασχολούμαι με το τι γράφεται για εμένα. Το ξέρω πως από τη στιγμή που εκτίθεσαι το θεωρώ φυσικό αλλά εάν είναι κάτι συκοφαντικό θα απαντήσω αλλά δεν έχω δει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Δεν έχω μετανιώσει κάτι που έχει πει. Εάν συζητιέται κάτι χαίρομαι γιατί σημαίνει πως έχει ενδιαφέρον. Εγώ καταλαβαίνω πως οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει πως εγώ θα ικανοποιήσω τις προθέσεις τους, έχω δικές μου. Όποιος θέλει να συνομιλήσει μαζί μου ευχαρίστως. Στη δημόσια ζωή μου δεν θέλω να ικανοποιώ όλους τους ανθρώπους».

«Θεωρώ θετικό το να ψηφιστεί το νομοσχέδιο»

«Βλέπω πως γίνεται ένας μεγάλος θόρυβος. Δεν μπορεί να μην υπάρξουν αναταράξεις. Η κοινωνία μας παραμένει συντηρητική όπως και η τηλεόρασή μας. Βλέπετε τις απόψεις της εκκλησίας, εκφράζει μία συντηρητική πλευρά. Αυτό δεν σημαίνει πως η κοινωνία πρέπει να το κάνει. Θεωρώ θετικό το να ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Για να το αποδεχτεί η κοινωνία θέλει χρόνο. Δεν πατάς ένα κουμπί μια και γίνονται όλοι ξαφνικά ανοιχτοί. Είμαστε άνθρωποι με κατάλοιπα χριστιανικά και μία ιστορία με σχέση με την Ανατολή και αυτά δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Το ότι η κοινωνία αντιδρά δεν σημαίνει πως η Πολιτεία θα πρέπει να μείνει πίσω. Να θυμίσω πως με τον πολιτικό γάμο πάλι είχε αντιδράσει η κοινωνία, στις ταυτότητες πάλι, στην κατάργηση της προίκας, αλλά πολύ σωστά έγιναν και τώρα δεν ασχολείται κανείς. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Οι τόνοι πρέπει να είναι χαμηλοί και από αυτούς που είναι υπέρ και από αυτούς που έχουν μια παλαιότερη ηθική».

Famagusta

«Πιστεύω πως θα είναι μία σειρά με πολύ ενδιαφέρον. Πρέπει να επισημάνω το πάθος και την φροντίδα του Ανδρέα Γεωργίου σε αυτό. Τον τρόπο που ακούει και το πώς λειτουργεί συνθετικά.

Αυτό είναι σπάνιο και πρέπει να το συγχαρώ. Είναι ένας άνθρωπος που έχει πάθος, ρισκάρει και θέλει να αφήσει ίχνος. Είμαι βέβαιος πως θα το κάνει».

Διαβάστε επίσης

Ναταλία Τσαλίκη: «Το ότι δεν άκουσα τη λέξη “σ’ αγαπώ” στην παιδική μου ηλικία, μου έκανε κακό»