Τζώνη Καλημέρης: «Οι Αμερικανοί που μας πωλούν τα δικαιώματα των προγραμμάτων αποκαλούν τους Έλληνες “format burners”»
Νέα

Τζώνη Καλημέρης: «Οι Αμερικανοί που μας πωλούν τα δικαιώματα των προγραμμάτων αποκαλούν τους Έλληνες “format burners”»

Τζώνη Καλημέρης: «Οι Αμερικανοί που μας πωλούν τα δικαιώματα των προγραμμάτων αποκαλούν τους Έλληνες “format burners”»

Όσα είπε στο «φλΕΡΤ» για τα ριάλιτι και τα διάφορα προγράμματα των καναλιών

O Τζώνη Καλημέρης που έχει περάσει από επιτελικές θέσεις στα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια αλλά και από την κρατική τηλεόραση, ήταν καλεσμένος στο «φλΕΡΤ» και σχολίασε την πραγματικότητα στο τηλεοπτικό τοπίο αυτή τη στιγμή.

Έτσι  μίλησε για τα ριάλιτι και τη μεγάλη επιτυχία του Survivor σε σχέση με παρελθούσες χρονιές αλλά και τα νέα πρόσωπα της τηλεόρασης.

«Τα νέα πρόσωπα δεν μου λένε τίποτα. Προφανώς θέλουμε νέες φωνές και πρόσωπα αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα είναι να ξέρει. Δυστυχώς η δουλειά της τηλεόρασης είναι δουλειά εμπειρίας. Πρέπει να περιβάλλεις τον εαυτό σου με νέα φρέσκα μυαλά που θα σου δίνουν ιδέες και να έχεις την εμπειρία και τη σοφία να διυλίσεις αυτές τις ιδέες και να τις κάνεις πραγματικότητα.

«Τα ριάλιτι τείνουν να επικρατήσουν διότι η τηλεόραση δεν μπορεί να επιβάλλει τα σίριαλ. Θα ήταν πολύ δύσκολο για παράδειγμα να κάνουμε τώρα τις “Τρεις Χάριτες” και να περιμένεις κάθε βδομάδα να δεις το επόμενο επεισόδιο».

Απαντώντας στο αν έχουν κουράσει τα ριάλιτι, είπε: «Το πρώτο Survivor θέρισε, είχε τρομακτικές τηλεθεάσεις, ο ΣΚΑΪ το τράβηξε όσο δεν τραβιόταν, το κοινό έφαγε πολύ Ντάνο και μετά το δεύτερο και το τρίτο έπεσε. Ήταν τόσο μεγάλη η δόση των χαρακτήρων του πρώτου που ο κόσμος δεν μπορούσε να χωνέψει τους καινούριους.  Πέρασε ένας χρόνος και το φετινό πάει μια χαρά. Οι Αμερικανοί που μας πωλούν τα δικαιώματα μας αποκαλούν “format burners” (καίμε φορμάτ) διότι παίρνουμε ένα φορμά και το ξεχειλώνουμε. Παίρνουμε παράδειγμα το Dancing with the stars ξεκίναγε στις 9 και τελείωνε στις 2 τη νύχτα, κάποιοι έχουν κοιμηθεί πια. Το τραβάμε και για λόγους εισπρακτικούς και για λόγους τηλεθέασης ενώ εκείνοι το κάνουν στη σωστή δόση».

«Η τηλεόραση δεν μπορεί να εκπαιδεύσει τους Έλληνες γιατί αν το κάνει αυτό μπορεί να προκύψει ένα νέο είδος φασισμού οπότε η τηλεόραση πρέπει να καθρεφτίζει την κοινωνία και να είναι λίγο μπροστά της. Πρέπει να μαντεύει τι θέλεις να δεις» είπε χαρακτηριστικά για τον ρόλο της  τηλεόρασης.

Τέλος επεσήμανε ότι η ενημέρωση από την τηλεόραση είναι λιγότερο επικίνδυνη από το διαδίκτυο διότι στο δεύτερο υπάρχει «μία ομίχλη, ένα θολό τοπίο, τις περισσότερες φορές δεν είναι τσεκαρισμένες και πρέπει να είσαι εκπαιδευμένος».