Tηλεθέαση: Τι είδαν οι τηλεθεατές την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων;
Τηλεθέαση

Tηλεθέαση: Τι είδαν οι τηλεθεατές την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων;

Tηλεθέαση: Τι είδαν οι τηλεθεατές την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων;

Οι κλασικές ταινίες, τα εορταστικά προγράμματα και οι πρωινές εκπομπές

Παραμονή Χριστουγέννων 24/12

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν είναι ο μεγάλος νικητής της παραμονής αφού η πλειοψηφία των τηλεθεατών του δυναμικού κοινού της prime time προτίμησε να δει την κλασική πια ταινία “Μόνος στο σπίτι 2”.

ΑΝΤ1

Στο 18,9% το “Καλημέρα Ελλάδα” που διατήρησε τη δυναμική του και την παραμονή των Χριστουγέννων. Στο 15,1% το “Πρωινό”, στο 19,5% το “Ρουκ Ζουκ” και στο 23,5% το Still Standing. Το κανάλι δεν πρόβαλε στην prime time του κάποιο εορταστικό πρόγραμμα αλλά ένα επεισόδιο της σειράς “Αν ήμουν πλούσιος” που έπεσε στο 7% και την ξένη ταινία “Κοίτα ποιος μιλάει” που απέσπασε μόλις 4,9%.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 13%

ALPHA

Στο 13,5% το παραμονιάτικο Happy Day ενώ η ταινία της Disney “Αριστόγατες” που ακολούθησε πήρε 12,3%. Μόλις στο 11,8% η Ελένη Μενεγάκη ενώ και το κανάλι της Κάντζας βασίστηκε σε επαναλήψεις αντί άλλου εορταστικού προγράμματος που τα πήγαν λίγο καλύτερα, με τη “Μουρμούρα” να φτάνει στο 11,9% και την ξένη ταινία “Ενώ εσύ κοιμόσουν” στο 10,5%.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 10,4%

STAR

Νικητής της παραμονής ήταν σίγουρα το κανάλι της Κηφισιάς που συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης στην prime time με τη χριστουγεννιάτικη ταινία “Μόνος στο σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη” (28,6%). Προηγήθηκε το καλό lead in τόσο από  τον “Τροχό της τύχης” (16,7%) όσο και από το δελτίο ειδήσεων (19,6%). Οι “Κου Κου” απέσπασαν ένα 14,2% και 13,5% η Ζήνα Κουτσελίνη.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 16,6%

ΣΚΑΪ

Καλή μέρα για το κανάλι η παραμονή αφού βρέθηκε στη δεύτερη θέση συνολικής τηλεθέασης. Με 24,1% ξεκίνησε το “Σήμερα”, στο 15,3% οι “Αταίριαστοι” και στο 12,2% ο εορταστικός Γιώργος  Λιάγκας. Η προβολή του εορταστικού “Στην υγειά μας ρε παιδιά” έφερε ποσοστό 18,6% και έδωσε καλή πάσα στην ξένη ταινία που ακολούθησε μετά τα μεσάνυχτα (“Ξαναγύρισε ο μπαμπάς”) με 14,8%.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 14,1%

OPEN

Στο 8,6% κινήθηκε το “Ώρα Ελλάδος 7.00” που δεν πήγε διακοπές και στο 9,6% η Κατερίνα Καινούργιου. Κέρδη είχε το κανάλι στην απογευματινή ζώνη αφού ο “Παπατρέχας” έφερε 13,5% και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού έκανε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του (15%). Διψήφιο ποσοστό έκανε και η μεταμεσονύκτια προβολή της ταινίας “Άγιος Βασίλης για κλάματα” (10,2%).

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 8,1%

Χριστούγεννα 25/12

Μοιράστηκαν τα ποσοστά τηλεθέασης στα κανάλια που είχαν μικρές αποκλίσεις μεταξύ τους καθώς το κοινό μάλλον επέλεξε τις βόλτες παρά τη μικρή οθόνη.

ΑΝΤ1

Η πολύ πρωινή επανάληψη των “Μεν και Δεν” έφερε το υψηλότερο ποσοστό της μέρας στο κανάλι (19,3%). Κατά τα λοιπά, στο 15% το εορταστικό “Ρουκ Ζουκ” και στο 17,9% το αντίστοιχο Still Standing. Στο 15,7% το κεντρικό δελτίο ειδήσεων αλλά στο 9,6% το “Αν ήμουν πλούσιος” και στο 12,3% η ελληνική ταινία “Μερικοί το προτιμούν κρύο” που πρόβαλε το κανάλι στην prime time.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 12,2%

ALPHA

Ψηλά νούμερα για τα δεδομένα του κατέγραψε το κανάλι στην πρωινή και μεσημεριανή του ζώνη. 23,4% των τηλεθεατών στις 5.30 το πρωί είδαν την επανάληψη του Divided, το 12,6% είδε την κλασική “Μαίρη Πόπινς” στις 8 παρά τέταρτο και το 19,5% είδε τις μεσημεριανές ειδήσεις του καναλιού ενώ το 14,7% παρακολούθησε την “Αρχόντισσα” Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στην prime time, το 14,4% είδε τη “Μουρμούρα” σε επανάληψη και το 17,4% την ξένη ταινία “Χριστουγεννιάτικη ιστορία”.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 12,8%

STAR

Από το μεσημέρι και μετά το κανάλι της Κηφισιάς κράτησε σταθερά διψήφια νούμερα τηλεθέασης με το “Μόνος στο σπίτι” στο 16,2%, τις βραδινές ειδήσεις με ίδιο ποσοστό, την ξένη ταινία “Αγάπη είναι” στο 15,2% και την ξένη ταινία “Office Christmas Party” που ακολούθησε στο 17,3%.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 13,2%

ΣΚΑΪ

Από τα αξιοσημείωτα νούμερα τηλεθέασης μιας όχι και τόσο τηλεοπτικής ημέρας ήταν το 16,9% που έκανε η επανάληψη του “Στην υγειά μας”, το 15,6% των βραδινών ειδήσεων και το 13,5% του εορταστικού “Αδύναμου Κρίκου” που προβλήθηκε στην prime time. Το After Dark με καλεσμένους την Τάμτα και τον Χρήστο Μάστορα που προβλήθηκε εκτάκτως για τα Χριστούγεννα απέσπασε ένα 7,3%.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 11,1%

OPEN

Κερδισμένο το κανάλι ανήμερα των Χριστουγέννων που είδε πολλές εκπομπές να φέρουν διψήφια νούμερα. Η αρχή έγινε με το “Ώρα Ελλάδος 7.00” που ήταν το μόνο ενημερωτικό πρόγραμμα στον αέρα και έκανε 18,8%. Η ταινία “Ήρθε ο έρωτας στην πόλη” που ακολούθησε πήρε 16,4% και το “Κάλλιο 5 και στο χέρι” 14%. Οι μεσημεριανές ειδήσεις του σταθμού έφτασαν στο 16,5% ενώ η επανάληψη του My Greece της Δέσποινας Βανδή πήρε 12,5%. Διψήφιο και για την απογευματινή ελληνική ταινία “Κρίμα το μπόι σου” (10,7%) ενώ στο 11,7% έφτασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 9,9%