Αποκλειστικό: Η σύζυγος του παίκτη του The Voice, Γιάννη Πανουκλιά, μιλά στο Znews για το ατύχημα
Αποκλειστικά

Αποκλειστικό: Η σύζυγος του παίκτη του The Voice, Γιάννη Πανουκλιά, μιλά στο Znews για το ατύχημα

Αποκλειστικό: Η σύζυγος του παίκτη του The Voice, Γιάννη Πανουκλιά, μιλά στο Znews για το ατύχημα

Το ατύχημα του Γιάννη Πανουκλιά στη Βουδαπέστη έχει συγκλονίσει το ελληνικό κοινό.

Ο τραγουδιστής που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του στο περσινό The Voice βρισκόταν στην ουγγρική πρωτεύουσα μαζί με τη σύζυγό του, Ειρήνη Ραΐδη, τον αδερφό της, τη γυναίκα του και άλλες δυο φίλες, ουγγρικής καταγωγής.

Σε μια αμέριμνη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης ένα διερχόμενο όχημα ξέφυγε από την πορεία του και χτύπησε ένα άλλο όχημα που κινούταν αντίθετα με αποτέλεσμα να πέσει στο πεζοδρόμιο και να χτυπήσει την άτυχη παρέα.

Πιο συγκεκριμένα το συμβάν έλαβε χώρα την Τρίτη 30/4/2019 και ώρα 20:00 στη διασταύρωση της οδού Wesselényi και της οδού Kertész, όταν αυτοκίνητο μαύρου χρώματος, μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο κόκκινου χρώματος εξετράπη της πορείας του ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε συνολικά 5 από τα 6 άτομα που βρίσκονταν εκεί.

Η μοναδική που γλίτωσε τη σύγκρουση ήταν η σύζυγός του τραγουδιστή, Ειρήνη, η οποία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της μάς είπε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο άνδρας της.

“Δεν έχω τραυματιστεί. Τραυματίστηκε η νύφη μου, ο αδερφός μου κι ο άνδρας μου. Ήμουν ακριβώς πίσω τους κι είμαι το μόνο άτομο που δεν τραυματίστηκε, εντελώς κατά τύχη γιατί είχα μείνει τελευταία” μας είπε.

Πώς έγινε το περιστατικό;

Μόλις είχαμε φτάσει στη Βουδαπέστη για διακοπές. Αφού τακτοποιηθήκαμε στο διαμέρισμα κατεβήκαμε στην πόλη για βόλτα. Περπατώντας πάνω σε ένα πεζοδρόμιο ένα αυτοκίνητο εκτοξεύθηκε πάνω μας. Ήμασταν έξι άτομα. Είχα πλάτη και δεν είδα πώς έγινε αρχικά, αλλά ένα κόκκινο αυτοκίνητο παραβίασε ένα STOP, μετά προσέκρουσε σε ένα διερχόμενο, μαύρο αυτοκίνητο και αυτό με τη σειρά του έπεσε πάνω μας. Ήμασταν όλοι στο πεζοδρόμια και τους πέταξε στον τοίχο. Ήταν η οικογένειά μου και δυο Ουγγαρέζες. Ο άνδρας μου, ο Γιάννης Πανουκλιάς, τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά.

Σε τι κατάσταση είναι τώρα;

Βρίσκεται στην εντατική και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα είχαμε μια μικρή σταθεροποίηση. Είναι ρευστά όλα, ο χρόνος θα δείξει.  Θα παραμείνουμε στη Βουδαπέστη όσο ο Γιάννης νοσηλεύεται. Όταν σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και δεν υπάρχουν φόβοι, θα γυρίσουμε πίσω για να συνεχιστεί η νοσηλεία του. Ακόμα είμαστε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έχει αιμάτωμα στον εγκέφαλο, έχει σπάσει τα πλευρά και έχει δημιουργηθεί ζημιά στους πνεύμονες. Η Μαριλένα Πέππα, σύζυγος του αδερφού μου, έχει σπάσει το πόδι της και χειρουργήθηκε. Ο αδερφός μου δεν έχει κατάγματα, αλλά έχει μώλωπες γιατί υπέστη δυνατό τράνταγμα.

Οι γιατροί τι λένε;

Θα δούμε, λένε, γιατί είναι ρίσκο να πούνε κάτι. Είναι πολύ καλό το νοσοκομείο και οι γιατροί. Η δυσκολία μας ήταν στη γλώσσα. Είναι ένα κράτος που δε μιλά Ελληνικά ούτε Αγγλικά.

Ζητήσατε βοήθεια από την Πρεσβεία;

Πήρα αμέσως τηλέφωνο από τον τόπο του ατυχήματος και τους ενημέρωσα. Πήγα κι η ίδια στην Πρεσβεία. Βρήκα χώρο να μείνω και μου προσφέρουν και διερμηνέα.

Έχετε δώσει κατάθεση στην αστυνομία;

Ναι, έχουν βρεθεί οι δράστες. Είναι τραγικό που μας συνέβη σε ξένο κράτος, σε διακοπές. Στη Βουδαπέστη οδηγούν χάλια, τρέχουν μέσα στο κέντρο και η κατάσταση είναι τραγική. Παίρνουν δίπλωμα από τα 17. Ο δράστης δεν πρέπει να είναι ενήλικας γιατί η μητέρα του ήρθε μας ζήτησε συγνώμη κι απ’ όσο τον είδα είναι μικρός ακόμα.

Κλείνοντας τη συνομιλία μας με την κυρία Ραΐδη μας είπε ότι η ανάρρωση του συζύγου της θα πάρει καιρό: “Είμαι συνειδητοποιημένο άτομο και ξέρω πως θα έχουμε μέλλον, γιατί είναι σοβαρός τραυματισμός. Ελπίζω να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θέλουμε μήνες για να αναρρώσει”.