Η Μάρω Λύτρα στο Znews: «Το αποτέλεσμα ήταν μαγικό. Τα άστρα εναρμονίστηκαν»
Συνεντεύξεις

Η Μάρω Λύτρα στο Znews: «Το αποτέλεσμα ήταν μαγικό. Τα άστρα εναρμονίστηκαν»

Η Μάρω Λύτρα στο Znews: «Το αποτέλεσμα ήταν μαγικό. Τα άστρα εναρμονίστηκαν»

Μιλάει για το νέο της τραγούδι, τις δυσκολίες της ηχογράφησης και ευχαριστεί τους Έλληνες

Το νέο τραγούδι της Μάρως Λύτρα είναι γεγονός και η τραγουδίστρια που αναδείχτηκε και αγαπήθηκε από το Fame Story επιστρέφει στα αγγλόφωνα κομμάτια για να εκφράσει όλα αυτά που ο κορονοϊός γέμισε τις ψυχές, τις καρδιές και το μυαλό μας.

Η ίδια μίλησε αποκλειστικά στο Znews, από τον Καναδά όπου ζει, για το Soon, όπως είναι ο τίτλος του νέου της single, και τη συνεργασία της με το καναδικό ντουέτο The Far Removed, τον Tony Marcello και τον Dionysios Roussianos.

«Είναι ένα τραγούδι που είναι εμπνευσμένο από τον Covid και το lockdown. Αλλά και για δύο ανθρώπους που ζουν μακριά ο ένας από τον άλλον και δεν μπορούν να ειδωθούν. Και πόσο σκληρό ήταν και είναι ακόμη με την πανδημία. Η αβεβαιότητα, ο φόβος, η ελπίδα. Θα μπορούσε να είναι για δύο παράνομους εραστές που δεν μπορούν πια να βλέπονται. Θα μπορούσε να είναι κάποιος που ΄΄έφυγε΄΄. Είναι ένα τραγούδι που που προέκυψε από τον Covid αλλά οι ερμηνείες του ταιριάζουν σε όλους και σε κάθε κατάσταση του να θέλει κάποιος να είναι ξανά μαζί με κάποιον άλλον»

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ξεχωρίσεις αυτό το κομμάτι και πώς κατάφερες να το ηχογραφήσεις εν μέσω κορονοϊού και καραντίνας;

Το τραγούδι μου το έστειλαν οι The Far Removed οι οποίοι πίστεψαν ότι θα είμαστε καλό ντουέτο.

Το άκουσα να το τραγουδά ο Tony Marcello. Κόλλησα με τη μελωδία, ήταν πολύ «πιασάρικη». Είπα στον Dionysios Roussianos που είναι ο άλλος συνθέτης και παραγωγός ότι θα ήθελα να το ηχογραφήσω.

Εγώ από το στούντιο στο σπίτι μου, εκείνος από το δικό του και ο Τony από το Οντάριο.

Ουσιαστικά δεν συναντηθήκαμε ποτέ, το ηχογραφήσαμε ο καθένας από το δικό του στούντιο. Ο Dionysios έχει ένα πρόγραμμα που συνδέεται με μένα και με ηχογράφησε.

Έβαλε και τα φωνητικά του Tony και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό. Τα άστρα εναρμονίστηκαν και παρόλα αυτά ακόμα δεν έχουμε συναντηθεί όλοι μαζί.

Μιλάμε στο τηλέφωνο. Είναι αστείο που έγινε μια παραγωγή σαν αυτή αλλά είναι σημείο των καιρών.

Τι συναισθήματα σου προκαλεί το συγκεκριμένο κομμάτι και γιατί σε άγγιξε τόσο;

Εμένα με άγγιξε γιατί η μουσική σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε περίσταση. Η μουσική σε ανυψώνει. Σου θυμίζει έναν χωρισμό ή ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Η μουσική αγγίζει την ψυχή. Και οι στίχοι αυτού του τραγουδιού μπορούν να αγγίξουν τον καθένα.

Ο Tony μπορεί να το έγραψε εν μέσω κορονοϊού όμως το έγραψε με τόσο έξυπνο τρόπο που ταιριάζει στον καθένα και σε κάθε περίσταση αγάπης, απώλειας κι ελπίδας ότι δύο ψυχές θα συναντηθούν ξανά και θα χορέψουν ξανά.

Γιατί επέλεξες να ξανατραγουδήσεις στα αγγλικά;

Ξεκίνησα στα Αγγλικά και ήθελα να πιάσω ξανά αυτό το νήμα. Φωνητικά μου έβγαλε το καλύτερό μου εύρος. Είμαι τόσο περήφανη για αυτό το τραγούδι, τόσο ευγνώμων στους The Far Removed που πίστεψαν ότι θα ήμουν ιδανική φωνή για αυτό το κομμάτι.

Ήθελα να ξεφύγω από τα Ελληνικά. Όχι ότι δεν τα αγάπησα ή δεν τα αγαπώ όπως και την Ελλάδα. Άλλωστε η Ελλάδα με ανέδειξε. Όμως ξεκίνησα στα Αγγλικά και σε αυτά υπερέχω. Άλλωστε και οι φανς μου στην Ελλάδα υποστήριξαν αυτό το κομμάτι οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ πάει και σε αυτούς.

Τι ετοιμάζεις  για το μέλλον;

Θα συνεργαστούμε ξανά με τους The Far Removed σε μελλοντικά τραγούδια και ως ντουέτο και για μία φωνή. Δουλεύουν σε κάποια κομμάτια αυτή τη στιγμή.