Άντζελα Γκερέκου: Στα χέρια της ο «θησαυρός» των αναμνήσεων του Τόλη Βοσκόπουλου
Ελλάδα

Άντζελα Γκερέκου: Στα χέρια της ο «θησαυρός» των αναμνήσεων του Τόλη Βοσκόπουλου

Άντζελα Γκερέκου: Στα χέρια της ο «θησαυρός» των αναμνήσεων του Τόλη Βοσκόπουλου

Ο καλλιτέχνης είχε αρχίσει να γράφει τα απομνημονεύματά του

Ένας «θησαυρός» περιήλθε στα χέρια της Άντζελας Γκερέκου μετά τον θάνατο του άνδρα της ζωής της, Τόλη Βόσκοπουλου. Χειρόγραφα, σελίδες με σημειώσεις και υπογραμμισμένες φράσεις, σβησμένες λέξεις, αλλά και πεταμένες σελίδες στο καλάθι διά χειρός του.

Σύμφωνα με τον Νίκο Νικόλιζα  στην Espresso, ο αείμνηστος καλλιτέχνης επιθυμούσε να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του. Κατά καιρούς ο «Άρχοντας» του ελληνικού τραγουδιού είχε δεχτεί πολλές κρούσεις για να γραφτεί η βιογραφία του αλλά εκείνος πάντα τις απέρριπτε. Πείστηκε, όμως, μετά από χρόνια από τη σύζυγό του, ότι θα ήταν καλό κάποια στιγμή να αποτυπώσει τη ζωή του στο χαρτί.

«Ο Τόλης Βοσκόπουλος όποτε είχε κενό στην καθημερινότητά του, έγραφε τα απομνημονεύματα της ζωής του. Είχε γράψει αρκετές σελίδες και τα θυμόταν όλα με λεπτομέρειες. Ωστόσο, μια μέρα σταμάτησε να γράφει. Έκλεισε το ντοσιέ με τις σελίδες που είχε γράψει και δεν ασχολήθηκε ξανά», αποκάλυψε στην εφημερίδα άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον.

Ο λόγος ήταν «η συγκινησιακή του φόρτιση για τα παιδικά του χρόνια και τις αναμνήσεις του ήταν τόσο έντονη που δεν μπόρεσε να ξαναγράψει τίποτα. Μέσα στο ντοσιέ είχε πάνω από 40-50 σελίδες χειρόγραφες».

Η Άντζελα Γκερέκου του ζήτησε να συνεχίσει αλλά εκείνος της απάντησε «δεν θα μπορέσω να το τελειώσω ποτέ. Εσύ όμως ξέρεις τα πάντα για μένα. Στα έχω πει όλα, θα μπορούσες να το τελειώσεις με τη δική μου υπογραφή και συγκατάθεση».