Απόστολος Λύτρας: Όσα αποκαλύπτει για την υπόθεση Παντελίδη αλλά και την υπόθεση με το βιτριόλι
Ελλάδα

Απόστολος Λύτρας: Όσα αποκαλύπτει για την υπόθεση Παντελίδη αλλά και την υπόθεση με το βιτριόλι

Απόστολος Λύτρας: Όσα αποκαλύπτει για την υπόθεση Παντελίδη αλλά και την υπόθεση με το βιτριόλι

Ο γνωστός ποινικολόγος «άνοιξε τα χαρτιά» του στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο»

Ο Απόστολος Λύτρας έχει σημειώσει μία μακρά καριέρα στις δικαστικές αίθουσες και είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ποινικολόγους της χώρας.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει αναλάβει ουκ ολίγες φορές πολύκροτες υποθέσεις, που έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, με πιο πρόσφατες την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου αλλά και την υπόθεση του δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη.

Και οι δύο έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Ο Απόστολος Λύτρας «άνοιξε» τα χαρτιά του στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» και τη δημοσιογράφο Σόνια Καζόνι μιλώντας για τα όσα συνέβησαν και κάνοντας ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις.

Για εκείνον ο εισαγγελέας ορθώς άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην κατηγορούμενη που «σημάδεψε» για μία ζωή την Ιωάννα κι αυτό διότι θεωρεί βάσει των πεπραγμένων της πως στόχος της ήταν να την σκοτώσει παρά τους ισχυρισμούς της ότι δεν γνώριζε τι προκαλεί η επαφή με το βιτριόλι αλλά και τη μεταμέλεια που έδειξε ζητώντας «συγγνώμη» στην άτυχη κοπέλα.

Για το αν υπάρχει συνεργός και τον λόγο που αποκρύπτει την ύπαρξή του είπε:

Προφανώς, θέλει να αποφύγει να αποκαλυφθεί ο συνεργός της, για να μην προκύψουν νέα επιβαρυντικά στοιχεία τόσο για εκείνη όσο και για τον συγκεκριμένο άνθρωπο που της προμήθευσε το βιτριόλι, ο οποίος, εφόσον αποκαλυφθούν τα στοιχεία του, θα βρεθεί και αυτός αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Χρησιμοποιώντας τη λέξη «εμμονή» σε αυτή την απολογία, εκτιμάτε πως ενδέχεται μελλοντικά η δράστις να επικαλεστεί κάποια ψυχική ασθένεια;

Ακόμα κι αν το ισχυριστεί, δεν πρόκειται ο ισχυρισμός αυτός να γίνει δεκτός, γιατί οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια θα έπρεπε να συντρέχει κατά τον χρόνο τέλεσης του εγκλήματος και όχι μετά. Η κατηγορούμενη δεν είναι ψυχικά ασθενής. Αυτό αποδεικνύεται από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, από την οργάνωση, τη μεθοδικότητά της και τον τρόπο με τον οποίο τέλεσε την πράξη και τη συμπεριφορά της μετά από αυτή. Η εμπάθεια, η κακία και η απαξία στην ανθρώπινη ζωή την ώθησαν στην πράξη και όχι οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια.

Γνωρίζουμε ότι είστε και ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη μετά το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής. Το τελευταίο διάστημα είδε το φως της δημοσιότητας η διεκδίκηση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού, που αγγίζει το 1.000.000 ευρώ, από τη Μίνα Αρναούτη ως αποζημίωση από την οικογένεια Παντελίδη. Τι αφορά αυτή η αγωγή;

Η συγκεκριμένη αγωγή αφορά δήθεν προσβολή προσωπικότητας της κυρίας Αρναούτη, η οποία θεωρεί ότι ευθύνεται η οικογένεια του Παντελή για όσα γράφτηκαν για εκείνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εδώ θα ήθελα να πω πως η οικογένεια του Παντελή από την πρώτη στιγμή πιστεύει πως δεν οδηγούσε ο Παντελής, αλλά η Φρόσω Κυριάκου. Μάλιστα έχει βρεθεί και αυτόπτης μάρτυρας, παρόλο που, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο εν λόγω μάρτυρας χαρακτηρίστηκε όψιμος. Η οικογένεια του Παντελή δεν γνώριζε την Αρναούτη ούτε είχε ποτέ την παραμικρή πρόθεση να τη συκοφαντήσει. Η ίδια η Αρναούτη το ξεκίνησε όλο αυτό, και μάλιστα έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση σε βάρος της η οποία την υποχρεώνει να καταβάλει αποζημίωση στην οικογένεια του Παντελή, λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης που τέλεσε σε βάρος της, απόφαση που έχει τελεσιδικήσει. Η συγκεκριμένη αγωγή αφορούσε σε σχόλια που είχε η κυρία Αρναούτη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι εννοείτε όταν λέτε πως ο μάρτυρας, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είναι όψιμος;

Πως εμφανίστηκε καθυστερημένα. Όμως, η οικογένεια του Παντελή έχει ζητήσει ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν σε εκείνο το σπίτι που έπαιζαν χαρτιά, να βρεθεί και να εξεταστεί από τις Αρχές, ήδη από το 2016. Μάλιστα υπάρχει και η σχετική αίτηση στη σχηματισθείσα δικογραφία.

Για ποιο λόγο αυτός ο άνθρωπος δεν εμφανίστηκε να καταθέσει νωρίτερα;

Ο μάρτυρας δεν ήθελε να καταθέσει και ο λόγος είναι πολύ απλός. Εκείνο το χρονικό διάστημα, με όλα αυτά που ακούγονταν για εκείνο το σπίτι όπου έπαι-ζαν χαρτιά, δεν ήθελε να εμπλακεί. Από εκεί και πέρα, όταν αποφάσισε να μι-λήσει, ζήτησε να καταθέσει. Η οικογένεια γνώριζε ποιος είναι ο μάρτυρας –για-τί είχαν ακουστεί αυτά που είχε πει τότε– και ζητούσε επίμονα να εξεταστεί. Η Εισαγγελία όμως κατά το στάδιο της προανάκρισης δεν τον βρήκε ποτέ, αλλά ούτε και τον αναζήτησε.