Αργύρης Αγγέλου: Έφτιαξε τα πιο αφράτα τσουρέκια και μοιράστηκε τη συνταγή του!
Ελλάδα

Αργύρης Αγγέλου: Έφτιαξε τα πιο αφράτα τσουρέκια και μοιράστηκε τη συνταγή του!

Αργύρης Αγγέλου: Έφτιαξε τα πιο αφράτα τσουρέκια και μοιράστηκε τη συνταγή του!

Αναλυτικά όλα τα βήματα

Τη “μυστική” του συνταγή για τσουρέκια μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ο Αργύρης Αγγέλου.

Ο ηθοποιός το βράδυ του Σαββάτου έφτιαξε τα πιο αφράτα και λαχταριστά πασχαλινά τσουρέκια και την επόμενη ημέρα αποκάλυψε τον τρόπο.

“Λοιπόν! Επειδή σήμερα ξυπνώντας κατάλαβα ότι έγινε χαμούλης με τα τσουρέκια. Παραθέτω τη συνταγή που επέλεξα για για φέτος”, έγραψε στο Instragram, αποκαλύπτοντας ότι οι θαυμαστές του ξετρελάθηκαν με τη συνταγή του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Λοιπόν! Επειδή σήμερα ξυπνώντας κατάλαβα ότι έγινε χαμούλης με τα τσουρέκια. Παραθέτω τη συνταγή που επέλεξα για για φέτος: Υλικά: 2,5 κιλά αλεύρι, 9 αυγά, 3 ποτήρια ζάχαρη, 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ, ένα ποτήρι γάλα, 250 γραμμάρια νωπή μαγιά, ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι, 2 φακελάκια κακουλέ, 2 φακελάκια μαχλέπι, 1 φακελάκι μαστίχα, 350gr βούτυρο αγελάδος. Για το προζύμι: 1 ποτήρι χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι ζάχαρη, μία κούπα αλεύρι και τη νωπή μαγιά. Τα διαλύουμε και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε τα αυγά, το ξύσμα ,τη ζάχαρη, το βούτυρο και το προζύμι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα ,ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τα ξαναζυμώνουμε να ξεφουσκώσουν και τα ξανά αφήνουμε να φουσκώσουν. Στρώνουμε σε λαμαρίνες αντικολλητικό χαρτί .Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε πλεξούδες,σαλιγκάρια κλπ και τα αφήνουμε και πάλι λίγο να φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νερό και προσθέτουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο σε φλοίδες. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Καλή επιτυχία! ΠΡΟΣΟΧΗ! Καλό είναι να τα ζυμώσετε σε ένα τεράστιο σκεύος! Φουσκώνουν πολύ! Και φυσικά βγαίνουν πολλά κομμάτια όχι μόνο της φωτογραφίας… 😂😂😂😉❤ #stayhome #cooking #foodporn #pastryporn

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argiris Aggelou Official (@argiris_aggelou_official) στις

https://streamable.com/ltteeo

Υλικά:

  • 2,5 κιλά αλεύρι
  • 9 αυγά
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • ένα ποτήρι γάλα
  • 250 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
  • 2 φακελάκια κακουλέ
  • 2 φακελάκια μαχλέπι
  • 1 φακελάκι μαστίχα
  • 350gr βούτυρο αγελάδος

https://streamable.com/wzhh8x

Για το προζύμι:

  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • μία κούπα αλεύρι και τη νωπή μαγιά.

Τα διαλύουμε και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει.

https://streamable.com/2jdf27

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα αυγά, το ξύσμα ,τη ζάχαρη, το βούτυρο και το προζύμι.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα, ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι.

Τα ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.

Τα ξαναζυμώνουμε να ξεφουσκώσουν και τα ξανά αφήνουμε να φουσκώσουν.

Στρώνουμε σε λαμαρίνες αντικολλητικό χαρτί.

Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε πλεξούδες,σαλιγκάρια κλπ και τα αφήνουμε και πάλι λίγο να φουσκώσουν.

Τα αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νερό και προσθέτουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο σε φλοίδες.

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

https://streamable.com/pqcbkg

Προσοχή: Καλό είναι να τα ζυμώσετε σε ένα τεράστιο σκεύος! Φουσκώνουν πολύ! Και φυσικά βγαίνουν πολλά κομμάτια όχι μόνο της φωτογραφίας…

https://streamable.com/tgc8zc