Χρήστος Νικολόπουλος: “Έκανα λάθος που δεν πήγα να δω τον Καζαντζίδη λίγο πριν πεθάνει”
Ελλάδα

Χρήστος Νικολόπουλος: “Έκανα λάθος που δεν πήγα να δω τον Καζαντζίδη λίγο πριν πεθάνει”

Χρήστος Νικολόπουλος: “Έκανα λάθος που δεν πήγα να δω τον Καζαντζίδη λίγο πριν πεθάνει”

Τα πρώτα του βήματα και η καταξίωση στο ελληνικό πεντάγραμμο

Τον Χρήστο Νικολόπουλο φιλοξένησε στο αποψινό Ενώπιος Ενωπίω ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Τον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό πεντάγραμμο με ασύγκριτες επιτυχίες και πολλές σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό του.

Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης παραδέχτηκε ότι δεν έχει πάψει στιγμή να γράφει τραγούδια όλα αυτά τα χρόνια και εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο του στην καραντίνα για να τακτοποιήσει τα αρχεία του.

https://streamable.com/79li5o

Στη συνέχεια ταξίδεψε ανάμεσα στις μνήμες του και αφηγήθηκε τα πρώτα του βήματα στη μουσική πριν ακόμα γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό.

Στην Αθήνα κατέβηκε από το χωριό του στην Ημαθία το 1963 μετά από πολλές προτροπές του στενού του κύκλου για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην πρωτεύουσα λόγω των ευκαιριών που προσέφερε.

Όπως εξομολογήθηκε η αρχή ήταν δύσκολη, καθώς αρκετές φορές έπρεπε να παίξει δωρεάν σε σκηνές ή ακόμα κι όταν πληρωνόταν τα έσοδά του ήταν λιγοστά.

Κάπου εκεί ήρθε στη ζωή του ο Στέλιος Καζαντζίδης, όταν κάποιος τον σύστησε στον τραγουδιστή που έψαχνε εκείνο τον καιρό για μπουζούκι.

https://streamable.com/fvmvvf

Στη συνέχεια ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε για τη γνωριμία του με τον συνθέτη και την πολυετή επιτυχημένη τους συνεργασία.

https://streamable.com/7rjmy3

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη θρυλική διαμάχη του με τον αείμνηστο Στέλιο Καζαντζίδη, εξηγώντας πως ο καχύποπτος χαρακτήρας του αείμνηστου τραγουδιστή έφερε τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους, κατηγορώντας τον ότι ήταν δεκανίκι του Μάκη Μάτσα.

“Ήταν μια ιδιόμορφη περίπτωση. Είχε τις καλές του στιγμές, στην παρέα ήταν φοβερός. Είχε και κάποια προβλήματα ψυχολογικά κάποιες ανθρωποφοβίες, κάποιες έντονες υποψίες για πάρα πολλούς ανθρώπους και κάποιες φορές και εναντίον μου. Ότι είμαι άνθρωπος του Μάτσα”.

“Εγώ αντιθέτως κάποια στιγμή του είπα κάνε μου πληρεξούσιο να κάνω εγώ μήνυση στον κύριο Μάτσα για να απελευθερωθείς. Σε αυτό το σημείο τον αγαπούσα, να χαλάσω εγώ τις σχέσεις μου με την εταιρεία”.

“Κάποιοι δημοσιογράφοι τον τσίγκλισαν κι άρχισε να λέει λόγια για μένα και τον πατέρα μου που του είχα μεγάλη αδυναμία”.

“Αυτό που έκανα εγώ που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι ζήτησα από τη δικαιοσύνη να σταματήσει να με βρίζει”.

Ο ίδιος, όπως είπε, δικαιώθηκε δικαστικά αλλά δεν χρησιμοποίησε ποτέ αυτή τη νίκη για να προβληθεί και έκτοτε δεν ξαναμίλησαν ποτέ ακόμα κι όταν ο Στέλιος Καζαντζίδης λίγο πριν πεθάνει ζήτησε να τον δει.

“Έκανα λάθος που δεν πήγα να δω τον Καζαντζίδη λίγο πριν πεθάνει”.

“Άκουσα από έναν φιλόσοφο ότι ό,τι κακό άφησες πίσω σου σε ακολουθεί στην υπόλοιπη ζωή σου. Νομίζω πως έκανα λάθος τότε , συμπλήρωσε.

https://streamable.com/c4a1cx

Ο Χρήστος Νικολόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στη συνεργασία του με τον Στράτο Διονυσίου αλλά και τον Πασχάλη Τερζή, ενώ στη συνέχεια επενέβη ζωντανά στην εκπομπή ο Γιώργος Μαργαρίτης για να μιλήσει για τον σπουδαίο μαέστρο του λαϊκού τραγουδιού.

https://streamable.com/4yfljy

Όσον αφορά τη σύγχρονη εικόνα του ελληνικού τραγουδιού την αφουγκράζεται ως αρκετά δυσοίωνη, καθώς δεν υπάρχουν πια συνθέσεις που στιγματίζουν τη συνείδηση του κοινού.

“Είναι μια εποχή του χάους σε σχέση με το ελληνικό λαΐκό τραγούδι. Δύσκολα αναδεικνύονται τραγούδια που αντέχουν στα χρόνια”, είπε.

https://streamable.com/km0wub

Τέλος, μίλησε και για την οικογένειά του, μιλώντας με τον πιο τρυφερό τρόπο για τη σύζυγό του.

“Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια σαν πραγματική σύζυγος, μητέρα, με ανοχές”.

https://streamable.com/nalgip