Ελένη Ράντου: «Το “τέρας” δεν υπάρχει μόνο στο θέατρο… Όλη μας η ζωή είναι κακοποιημένη»
Ελλάδα

Ελένη Ράντου: «Το “τέρας” δεν υπάρχει μόνο στο θέατρο… Όλη μας η ζωή είναι κακοποιημένη»

Ελένη Ράντου: «Το “τέρας” δεν υπάρχει μόνο στο θέατρο… Όλη μας η ζωή είναι κακοποιημένη»

Πώς την επηρέασε η καραντίνα και γιατί την προβληματίζει η επιστροφή της στη σκηνή;

Με πολύ θερμά λόγια που εξήραν το έργο και το ήθος της Ελένης Ράντου προϋπάντησε την καλεσμένη της η Ναταλία Γερμανού.

Πρώτο θέμα που συζήτησαν ήταν όπως είναι φυσικό οι καταγγελίες από τον χώρο του θεάτρου.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στη διαστρεβλωμένη εικόνα που διαμορφώθηκε σχετικά με το θέατρο κι ότι μόνο σε αυτόν τον χώρο επικρατεί αυτή η «ασχήμια» λέγοντας:

«Ήταν κακή επικοινωνία του θέματος ότι οι υποθέσεις αφορούν μόνο το θέατρο. Όλη η κοινωνία κατασπαράσσεται από κατάχρηση εξουσίας, συμπεριφορές κακοποίησης.

«Ο τρόπος που επικοινωνήθηκε ότι μόνο στο θέατρο υποβόσκει το τέρας με στενοχώρησε».

Η ίδια έχει βιώσει το άσχημο πρόσωπο ανθρώπων που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την αγνότητα των νεότερων χρόνων της και μέσα από αυτές τις δυσάρεστες εμπειρίες πήρε την απόφαση ποτέ να μην συμπεριφερθεί κατά αυτόν τον τρόπο σε οποιονδήποτε συνεργάτη της.

«Είχα δει πώς είναι να σε ταπεινώνουν, να σε εξευτελίζουν, να σε εκμηδενίζουν γιατί έτσι μπορούν κι είπα έτσι δεν θα φερθώ ποτέ έτσι. Υπάρχουν στρατιωτικά καψόνια σε κάθε δουλειά κι όταν είσαι αγνός ο καθένας θεωρεί ότι είσαι ένα καλό υλικό για να παίξει με τους δικούς του όρους.

Συνεχίζοντας ανέφερε:

«Όλη μας η ζωή είναι κακοποιημένη, ειδικά η δική μου η γενιά ήταν μεγαλωμένη με τη λογική “είμαι άνδρας και το κέφι μου θα κάνω” και ήταν δεδομένο δεν ήταν εύκολο αυτό να το αντικρούσεις».

Τέλος, μίλησε για την καραντίνα, το πώς την επηρέασε, τις σκέψεις που έκανε και το γεγονός ότι προβληματίζεται για το πώς θα καταφέρει να βρει τη δύναμη να ξαναμπεί στην τρέλα του θεάτρου.

https://streamable.com/4qcw6v