Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε “παγωμένη” ατμόσφαιρα το γεύμα των Χριστουγέννων
Ελλάδα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε “παγωμένη” ατμόσφαιρα το γεύμα των Χριστουγέννων

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε “παγωμένη” ατμόσφαιρα το γεύμα των Χριστουγέννων

Η  Δούκισσα Μέγκαν και η Δούκισσα Κέιτ  παραβρέθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο γεύμα της Βασίλισσας Ελισάβετ, στο παλάτι του Μπάκιγκχαμ. Πρόκειται για την πρώτη τους κοινή εμφάνιση, μετά τις φήμες για την μεταξύ τους ρήξη. Η βασιλική οικογένεια απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους κατά την προσέλευσή της στα ανάκτορα.

Η Δούκισσα Κέιτ, συνοδευόταν από τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Ουίλιαμ και με τα δύο από τα τρία παιδιά τους, τους πρίγκιπες Τζορτζ και Σαρλότ, ενώ η Δούκισσα Μέγκαν από τον Πρίγκιπα Χάρι. Όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να δουν πώς είναι η σχέση μεταξύ των δύο ζευγαριών, μετά την απόφαση των νεόνυμφων να μείνουν σε ξεχωριστό παλάτι.

Παρόντες ήταν επίσης και ο Πρίγκιπας Άντριου με την Πριγκίπισσα Άνν και τον πατέρα τους, τον 97χρονο Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν συνοδευόταν από την σύζυγό του, Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης.

Η σημασία του γεύματος

Το γεύμα αυτό δίνει την ευκαιρία στη Βασίλισσα να περάσει λίγο χρόνο με τους συγγενείς που δεν θα τη συνοδεύσουν στην έπαυλη του Σάντριγκχαμ όπου συνηθίζει να περνά τις γιορτές, αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια της που παρόλα αυτά θα την ακολουθήσουν και στην έπαυλη. Το παλάτι έχει στολιστεί αναλόγως και περιμένει τους επισκέπτες του.

Το στολισμένο παλάτι

Το στολισμένο παλάτι / Κensington palace twitter

Η σχέση μεταξύ Δούκισσας Κέιτ και Δούκισσας Μέγκαν

Εδώ και ένα μήνα οι δύο κυρίες φέρεται να βρίσκονται σε πόλεμο, ενώ οι φήμες που κυκλοφορούν κάνουν λόγο για μία «δύσκολη και απαιτητική με το προσωπικό» Μέγκαν η οποία δεν τα πάει καλά με την Κέιτ. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το γάμο της Δούκισσας Μέγκαν με τον Πρίγκιπα Χάρι. Σύμφωνα με αναφορές από τους βασιλικούς κύκλους, η Δούκισσα Κέιτ ξέσπασε σε κλάματα από την ένταση που δημιουργήθηκε στην πρόβα για τα παρανυφάκια, μεταξύ των οποίων και η κόρη της Σάρλοτ. Οι ίδιοι βασιλικοί κύκλοι διαρρέουν ότι η βασίλισσα ήταν μπροστά στο περιστατικό και είναι έτοιμη να δώσει τη συμβουλή της στη Δούκισσα για το πώς να χειριστεί τη σχέση της με τη Μέγκαν.

Πριν από λίγες μέρες, η Δούκισσα του Cambridge εθεάθη να οδηγεί μόνη για το παλάτι, όπου φαίνεται πως συναντήθηκε με την Βασίλισσα. Από την άλλη, η Ελισάβετ δεν κρύβει την προτίμησή της προς τη σύζυγο του εγγονού της Χάρι και κλίνει περισσότερο στο να προσφέρει τη στήριξή της σ’ αυτήν.