Εθνικό Θέατρο: Ποιος αναλαμβάνει νέος καλλιτεχνικός διευθυντής;
Ελλάδα

Εθνικό Θέατρο: Ποιος αναλαμβάνει νέος καλλιτεχνικός διευθυντής;

Εθνικό Θέατρο: Ποιος αναλαμβάνει νέος καλλιτεχνικός διευθυντής;

Ποιος είναι;

Μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ως αποτέλεσμα των βαρύτατων κατηγοριών που ήρθαν στην επιφάνεια εναντίων του το πόστο του πρόκειται να αναλάβει ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος σκηνοθέτης.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μόσχο, έναν από τους πιο χαρισματικούς σκηνοθέτες και δραματουργούς σήμερα στην Ελλάδα με χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς του τις παραστάσεις «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (2018)», «Η μέθοδος Γκρόνχολμ (2019)», «Καινούργια σελίδα (2017)» και «Ήταν όλοι τους παιδιά μου (2017)».

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι Διδάκτωρ Θεατρικών Σπουδών του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και πτυχιούχος του Τμήματος Θεάτρου και της Φαρμακευτικής Σχολής του ίδιου πανεπιστημίου.

Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Θέατρο του Νότου Αμόρε, το Εμπρός, το Θέατρο Πόρτα, την Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης” Θεσσαλονίκης, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κ.ά. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικά αναλόγια για το Εθνικό Θέατρο, το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Goethe. Έχει διδάξει μεταξύ άλλων στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης «Εμπρός-Θεατροεργαστήριον» και στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Δήμου Αγίας Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Έχει μεταφράσει και διασκευάσει πλήθος έργων. Την περίοδο 2001-2004 ήταν διευθυντής παραγωγής στο Θέατρο του Νότου (Αμόρε) ενώ την περίοδο 2003-2005 συνεργαζόταν στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ίδιου θεάτρου.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από το υπουργείο Πολιτισμού.