Γρηγόρης Βαλτινός: «Προτιμώ να μέναμε 5 μήνες χωρίς θέατρο παρά να κακοποιήσω την τέχνη μου»
Ελλάδα

Γρηγόρης Βαλτινός: «Προτιμώ να μέναμε 5 μήνες χωρίς θέατρο παρά να κακοποιήσω την τέχνη μου»

Γρηγόρης Βαλτινός: «Προτιμώ να μέναμε 5 μήνες χωρίς θέατρο παρά να κακοποιήσω την τέχνη μου»

Αντίθετος με τις διαδικτυακές παραστάσεις ο γνωστός ηθοποιός

Χαρισματικός ηθοποιός, ευγενής φυσιογνωμία και ευλογημένος με μία φωνή που του του άνοιξε ακόμα περισσότερες πόρτες στο επάγγελμα ο Γρηγόρης Βαλτινός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Έλα Χαμογέλα» για το θέατρο, την τηλεόραση αλλά και την οικογένειά του.

Ένας από τους τομείς που πλήγηκε περισσότερο από την πανδημία είναι ο πολιτισμός με τα θέατρα να μετρούν μήνες με κατεβασμένα ρολά. Η στροφή προς τις εναλλακτικές των διαδικτυακών παραστάσεων έδωσαν μία μικρή ανακούφιση αλλά ο ηθοποιός έχει τη δική του άποψη για την κατάσταση.

«Ο θεατής αισθάνεται στη θεατρική αίθουσα μία ομαδικότητα, μία συντροφικότητα, μία επικοινωνία. Αυτό είναι το χειροκρότημα. Γίνεται μία τεράστια έκπτωση. Δεν θα παθαίνανε τίποτα να μέναμε και 5 μήνες χωρίς θέατρο διότι ο κόσμος θα επέστρεφε με μεγαλύτερη λαχτάρα. Επιλέγω αυτό, λοιπόν, από το να κακοποιήσω την τέχνη μου».

Στην καριέρα του συνεργάστηκε με μύθους του θεατρικού στερεώματος, μεταξύ αυτών τη Μελίνα Μερκούρη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη και τη Ζωή Λάσκαρη, που κοσμούν σε φωτογραφίες του τοίχους της κατοικίας του. Πώς νιώθει που σε νεαρή ηλικία συνεργάστηκε με αυτά τα σπουδαία ονόματα;

«Δεν πήραν τα μυαλά μου αέρα. Αντιμετωπίζω όλα τα πράγματα με μία ταπεινότητα. Αντί να πάρω αέρα, τρόμαξα».

Όσο για τη σχέση του με την τηλεόραση δήλωσε πως την εκτιμά ιδιαίτερα γι΄αυτό είναι αρκετές φορές αυστηρός μαζί της.

Περνώντας στην προσωπική του ζωή μίλησε για τη σύζυγό του και τους δύο γιους του.

Το γεγονός ότι ο Νικηφόρος ακολουθεί τα χνάρια του στην υποκριτική δεν τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα, καθώς ανέκαθεν επιθυμούσε να μην μπλέξουν τα παιδιά του με τον σκληρό χώρο του θεάματος. «Δεν ήθελα γιατί είναι μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά, απαιτεί θυσίες. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Και στα παιδιά των γνωστών ηθοποιών ο ανταγωνισμός είναι κυρίως με τους γονείς», εξήγησε.

https://streamable.com/t9ainp