Κατερίνα Γκαγκάκη: «Ύστερα από τον θάνατο του πατέρα μου μετάνιωσα που δεν έκανα ένα παιδί»
Ελλάδα

Κατερίνα Γκαγκάκη: «Ύστερα από τον θάνατο του πατέρα μου μετάνιωσα που δεν έκανα ένα παιδί»

Κατερίνα Γκαγκάκη: «Ύστερα από τον θάνατο του πατέρα μου μετάνιωσα που δεν έκανα ένα παιδί»

Ο λόγος που δεν έκανε παιδί και το ενδεχόμενο υιοθεσίας - Τι είπε για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης;

Στην εκπομπή «Μαμάδες» η Ζωή Κρονάκη συνάντησε την Κατερίνα Γκαγκάκη και μίλησαν για την απόφαση της επικοινωνιολόγου να μην αποκτήσει μέχρι στιγμής ένα παιδί αλλά και το ενδεχόμενο μίας υιοθεσίας στο μέλλον.

«Για να είμαι πολύ δίκαιη δεν είναι κάτι που το θέλησα, το επιδίωξα και δεν το έκανα. Είναι κάτι που νόμιζα ότι το ήθελα, νόμιζα ότι το επέλεξα, θεωρούσα ότι για τη δεδομένη χρονική στιγμή με κάνει χαρούμενη να ζω έτσι όπως ζούσα και κάποια στιγμή σκέφτηκα “κοίτα να δεις, μπορεί να μην ήταν το ιδανικό” αλλά στις γυναίκες το “κάποια στιγμή” δεν έχει παραπέρα. Σκέφτομαι ακόμα και τώρα να υιοθετήσω ένα παιδί και έχω ψάξει πολύ ενεργά τις διαδικασίες. Πάντα φανταζόμουν ότι αν μείνω έγκυος με κάποιον τρόπο η ζωή παίρνει την απόφαση για εμένα, αυτό μου αρέσει, όταν είμαι αναποφάσιστη να πάρει κάποιος την απόφαση για εμένα θεωρητικά. Η υιοθεσία είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρεις πάρα πολύ συνειδητά. Κι εγώ έχω μία θεωρία που ενδεχομένως να χρειαστεί να την αλλάξω ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν δύο γονείς. Η ευθύνη του μεγαλώματος ενός παιδιού οφείλει να μοιράζεται στα δύο. Όσο δεν αισθάνομαι ότι έχω έναν άνθρωπο για να μοιραστώ κάτι τέτοιο γίνεται και πιο δύσκολο κάτι τέτοιο » είπε αρχικά.

«Ύστερα από τον θάνατο του πατέρα μου μετάνιωσα που δεν έκανα ένα παιδί» πρόσθεσε.

Ακόμη, αλλάζοντας κλίμα η Κατερίνα Γκαγκάκη τοποθετήθηκε και ως προς τις αλλεπάλληλες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν δει – και βλέπουν – το φως της δημοσιότητας. Μοιράστηκε δε και μία δική της εμπειρία από όταν ήταν σε ηλικία 18 ετών.

«Σαν Κατερίνα με φοβίζει αυτό που γίνεται, από την άλλη με ανακουφίζει. Από τη μία χαίρομαι που επιτέλους μπορεί και να τελειώνει αυτό το πράγμα από την άλλη έχω και μία αγωνία ότι θα μείνει πάλι εκεί και τα παιχνίδια εξουσίας θα παραμείνουν παιχνίδια εξουσίας».

Η ίδια έχει περάσει από τη θέση του θύματος έχοντας δεχτεί ανάρμοστη συμπεριφορά στον εργασιακό της χώρο, την οποία και κατήγγειλε τότε. Παρόμοια εμπειρία είχε και σε ηλικία μόλις 18 χρονών:

«Κάνω μαθήματα οδήγησης στα 18 και πάω να παρκάρω και ο δάσκαλος μού λέει “σκύψε να δεις πόσο κοντά” και με ακούμπησε. Το θυμάμαι ακόμα και τώρα δεν τόλμησα να το πω σε κανέναν. Δεν τόλμησα να το πω στον μπαμπά μου γιατί έλεγα “θα τον σκοτώσει”».

https://streamable.com/5dktmp