Κώστας Στεφανής: “Γνώρισα τη γυναίκα μου σε ένα τροχαίο”
Ελλάδα

Κώστας Στεφανής: “Γνώρισα τη γυναίκα μου σε ένα τροχαίο”

Κώστας Στεφανής: “Γνώρισα τη γυναίκα μου σε ένα τροχαίο”

«Δεν ξεχνάω ποτέ από πού ξεκίνησα. Ήμουν παιδί εργατών, ζούσα στο Μοσχάτο και αρχικά εργάστηκα για πέντε χρόνια ως διανομέας εφημερίδων» λέει ο Κώστας Στεφανής περιγράφοντας τα παιδικά του χρόνια. Ο άνθρωπος που συνέδεσε όσο κανείς το όνομά του με το αυτοκίνητο αποκαλύπτεται στο περιοδικό People και εξηγεί τους λόγους που ξεκίνησε να κάνει τηλεόραση.

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Η εκπομπή του, Traction, μετρά 20 χρόνια στον τηλεοπτικό αέρα καθώς το 1998 έκανε ντεμπούτο στο Mega με τον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμάνη να είναι ο καλεσμένος στο πρώτο επεισόδιο. Ο παρουσιαστής εξιστορεί πως ξεκίνησαν όλα και από που εμπνεύστηκε το όνομα της εκπομπής που έμελλε να πρωτοπορήσει και να καθιερωθεί στις συνειδήσεις  των τηλεθεατών ως η εκπομπή κάθε φανατικού των 4 τροχών.

«Επειδή ήμουν επαγγελματίας συνοδηγός αγώνων ράλι, αλλά και δημοσιογράφος που αγαπούσε το χώρο του αυτοκινήτου, μου φάνηκε ιδιαίτερα ελκυστικό να κάνω μια εκπομπή για το αυτοκίνητο. Οπότε, αμέσως ξεκίνησα να σκέφτομαι τίτλους. Εκείνη την εποχή έβαζαν στα αυτοκίνητα το σύστημα “traction control”, που ουσιαστικά ελέγχει την πρόσφυση. Από εκεί, λοιπόν, εμπνεύστηκα τον τίτλο της εκπομπής» περιγράφει ο Κώστας, ενώ ο γιος του, Μάνος, θυμάται εκείνες τις μέρες με χαρά και ενθουσιασμό.

«Ήμουν 16 ετών και τον θυμάμαι στο σπίτι να έχει πάρει μια κόλα χαρτί και να γράφει τίτλους. Ρωτούσε εμάς, γνωστούς και φίλους ώστε να πάρει ιδέες. Πρέπει να πέρασαν τουλάχιστον δέκα μέρες μέχρι να καταλήξει στο συγκεκριμένο τίτλο» λέει χαρακτηριστικά για το πως ξεκίνησε η τηλεοπτική του καριέρα.

Η συνεργασία με τα παιδιά του

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τα παιδιά του, Μάνο και Ινώ, κάτι που προέκυψε τυχαία, όπως λέει. «Δεν είχα σκοπό να φέρω τα παιδιά μου στο Traction. Κάποια στιγμή, όμως, το 2005, για τις ανάγκες ενός γυρίσματος με δύο σπορ αυτοκίνητα, χρειάστηκα τη βοήθεια του Μάνου, καθώς κανένας από τους γνωστούς μου, που ήταν έμπειροι οδηγοί αγώνων, δεν είχαν διαθέσιμο χρόνο.

Πλέον, ο Μάνος, εκτός από τη δική του ενότητα στην εκπομπή, έχει αναλάβει την αρχισυνταξία, αλλά και την οργάνωση παραγωγής. Η δε Ινώ, ούσα ηθοποιός, μας βοηθάει πολύ στο σενάριο της κάθε εκπομπής» εξομολογείται στο People.

Η γνωριμία με τη γυναίκα της ζωής του

Με τη σύζυγό του, Φυλλίς, είναι σχεδόν σαράντα χρόνια μαζί και έχουν αποκτήσει τον Μάνο και την Ινώ. “Γνώρισα τη γυναίκα μου σε ένα τροχαίο ατύχημα. Το είχε προκαλέσει εκείνη, αλλά ευτυχώς ήταν ανώδυνο. Έτυχε να είμαι αυτόπτης μάρτυρας εκείνη τη στιγμή” θυμάται ο δημοσιογράφος για την πρώτη φορά που είδε τη σύζυγό του.

“Όταν την είδα, μου έκανε αμέσως “κλικ”, γιατί είδα μια όμορφη γυναίκα και πήγα στο δικαστήριο για να καταθέσω. Την αθώωσα, την παντρεύτηκα και μετά καταδικάστηκα!» λέει γελώντας.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό People