Μάνος Βακούσης: «Στις πρόβες ήταν ένας δυνάστης. Αισθανόμασταν όλοι κακοποιημένοι και βιασμένοι»
Ελλάδα

Μάνος Βακούσης: «Στις πρόβες ήταν ένας δυνάστης. Αισθανόμασταν όλοι κακοποιημένοι και βιασμένοι»

Μάνος Βακούσης: «Στις πρόβες ήταν ένας δυνάστης. Αισθανόμασταν όλοι κακοποιημένοι και βιασμένοι»

Σε ποιον σκηνοθέτη αναφέρθηκε αλλά και τι είπε για το σοκαριστικό περιστατικό που έζησε στην παιδική του ηλικία;

Ο ηθοποιός Μάνος Βακούσης μίλησε στο «Καλύτερα δε γίνεται» για τις δύσκολες συνεργασίες που έζησε αλλά και ένα σοκαριστικό περιστατικό στην παιδική του ηλικία.

«Έζησα την πιο οδυνηρή εμπειρία της ζωής μου με τον Λευτέρη Βογιατζή, με σεβασμό στη μνήμη του. Στις πρόβες ήταν ένας δυνάστης που ήθελε να ακολουθούμε το όραμά του και να παίζουμε όπως ήθελε αυτός. Ο κόσμος μας χειροκροτούσε. Αυτή την προετοιμασία που αισθανόμασταν όλοι κακοποιημένοι και βιασμένοι θα τη διαγράψουμε; Εμείς πίσω ήμασταν με δάκρυα στα μάτια. Είναι δυνατόν να πούμε ότι όταν ένας άνθρωπος έχει υποστεί βιασμό είτε ψυχολογικό είτε σωματικό ότι δεν είμαστε με αυτόν που βιάστηκε;» είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε ατελέστατα πλάσματα. Θα πρέπει να μιλάμε όταν συμβαίνει ένα περιστατικό. Θα σου πω για κάτι που συνέβη μπροστά μου. Προσπάθησε κάποιος γνωστός σκηνοθέτης να βουτήξει μια κοπέλα, αντιστάθηκε, του μάγκωσε τα χέρια, βγήκε το κορίτσι έξω δαρμένο, πάλεψε με τα χέρια» είπε.

«Με τον Λιγνάδη έχω παίξει στο Εθνικό και ήταν μια χαρά. Πώς να βγω να πω είναι ή δεν είναι και ταυτόχρονα να ακούω τις καταγγελίες;» είπε.

Ο ίδιος διηγήθηκε ένα σοκαριστικό περιστατικό: «Όταν ήμουν 9 χρονών και ήρθα από τη Σαντορίνη δούλευα σε ένα ξυλουργείο με έναν ξάδελφο. Τον πρώτο χρόνο όλα τέλεια. Μια μέρα στα 10 μου μου λέει ο ξάδελφος πάμε μια βόλτα. Πάμε σε κάτι δάση στο Μπραχάμι. Εμφανίζονται άλλοι δύο φίλοι του, χαρά εγώ. Ξαφνικά με βουτάνε να με κακοποιήσουνε. Με το που καταλαβαίνω -γιατί είδα πράγματα που έκαναν- ζήτησα να πάω να κατουρήσω. Τρέχω γρήγορα, βγαίνω στον δρόμο, ανεβαίνω σε ένα μηχανάκι, πάω στο σπίτι μου, βρίσκω τον αδελφό μου, του το λέω, τους βρίσκει, τους σαπίζει στο ξύλο, φέρνει την αστυνομία, 2-3 χρόνια φυλακή έφαγε. Πρέπει να πάρουμε θέση λοιπόν, οι ένοχοι να τιμωρηθούν μέσω του νόμου» είπε.

https://streamable.com/q67hfe