Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η συγκινητική εξομολόγηση για τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας
Ελλάδα

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η συγκινητική εξομολόγηση για τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η συγκινητική εξομολόγηση για τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας

Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο με τον εξόριστο τότε Βαρδή Βαρδινογιάννη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση έκανε στο Instagram η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με αφορμή τη χτεσινή επέτειο του πραξικοπήματος.

Η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO ανέσυρε από τις μνήμες της μια “φωτεινή” ανάμνηση από τα “μαύρα” χρόνια της δικτατορίας, όταν ταξίδεψε στην Αμοργό για να συναντήσει τον εξόριστο τότε Βαρδή Βαρδινογιάννη που είχε σταλεί εκεί ως αντιστασιακός Αξιωματικός του Ναυτικού.

Οι δικές μου μνήμες οδηγούν τη σκέψη μου στην Αμοργό, όπου νέα κοπέλα, αφήνοντας πίσω δύο μικρά παιδιά και ένα βρέφος στην μητέρα μου να τα φροντίζει, με την καρδιά γεμάτη αγωνία αλλά προπαντός γεμάτη αγάπη, πήγαινα να συναντήσω τον άνδρα μου που ήταν εξόριστος, ως αντιστασιακός Αξιωματικός του Ναυτικού”, έγραψε.

Έχοντας αφήσει τα τρία παιδιά της στη μητέρα της έκανε αυτό το παράτολμο ταξίδι για να σφίξει στην αγκαλιά της τον αγαπημένο της σε μια εποχή που άφησε ανεξίτηλο το μελανό της στίγμα στην ιστορία της Ελλάδας.

Η αγάπη και συμπαράσταση των κατοίκων του νησιού δεν έσβησε ποτέ από τη μνήμη της και γι΄αυτό δεν παρέλειψε να εκφράσει δημόσια τη βαθιά της ευγνωμοσύνη σε εκείνους που της στάθηκαν.

Εκεί ένιωσα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ, πόση ζεστασιά και πόση καλοσύνη μπορεί να χωρέσει ένα τόσο δα καμαράκι. Ήταν η αλληλεγγύη των ντόπιων που μας κράτησε όρθιους και τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτή τους την αγάπη και τη συμπαράσταση. Όλοι τότε μαζί και ο κίνδυνος απέναντί μας”, συμπλήρωσε.

Ολόκληρη η ανάρτησή της:

https://www.instagram.com/p/B_SDtzPFKCE/?utm_source=ig_web_copy_link