Meghan Markle: Η (υποκριτική) σύγκριση των χρηστών των social media με τους χρήστες ναρκωτικών
Ελλάδα

Meghan Markle: Η (υποκριτική) σύγκριση των χρηστών των social media με τους χρήστες ναρκωτικών

Meghan Markle: Η (υποκριτική) σύγκριση των χρηστών των social media με τους χρήστες ναρκωτικών

Και η αναφορά στη βασιλική οικογένεια ως «το ίδρυμα»

Φόρα έχει πάρει η Δούκισσα του Sussex, Meghan Markle που πλέον ξεσπαθώνει ενάντια σε ό,τι θεωρούσε ότι την καταπίεζε όσο βρισκόταν υπό την σκέπη της βασιλικής οικογένειας.

Έτσι θεώρησε σωστό σε ένα διαδικτυακό event με θέμα τις πιο ισχυρές γυναίκες της επόμενης γενιάς να παρομοιάσει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες ναρκωτικών.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο -κάτι που πολύ βιτριολικά ανέφερε και η Daily Mail στο ρεπορτάζ της- ότι η Meghan προτού μπει στη βρετανική βασιλική οικογένεια υπήρξε δεινή…. χρήστης των social media και ειδικά του Instagram, ενώ το κλείσιμο των λογαριασμών της για να παντρευτεί τον Harry ήταν κάτι που έφερε βαρέως.

Για την ακρίβεια είπε: «Υπάρχουν μόνο ελάχιστα πράγματα στον κόσμο για τα οποία μπορείς να αποκαλέσεις έναν άνθρωπο “χρήστη” όταν τα χρησιμοποιεί. Οι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά αποκαλούνται χρήστες αλλά και όσοι χρησιμοποιούν τα social media»

«Υπάρχει κάτι αλγοριθμικό που δημιουργεί αυτή την εμμονή και πιστεύω ότι είναι πολύ ανθυγιεινό για πολύ κόσμο», συμπλήρωσε. «Ανησυχώ για τους ανθρώπους που πωρώνονται με τα social media και είναι μέρος της καθημερινής μας κουλτούρας που καταντάει εθισμός».

Όπως ειρωνικά ανέφερε το δημοσίευμα της Mail, εκτός του ότι οι απόψεις αυτές είναι «δανεικές» από το ντοκιμαντέρ του Νetflix (τον επόμενο εργοδότη της Δούκισσας), The Social Dilemma, η ίδια φαίνεται να διαχωρίζει τον εαυτό της από το γκρουπ των χρηστών επικαλούμενη το ότι απέχει για πολύ καιρό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά το ότι διέθετε με τον Harry τον επίσημο λογαριασμό Sussex Royal.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «είχαμε λογαριασμό στο Instagram μέσω του ιδρύματος (σ.σ. η βασιλική οικογένεια) και του γραφείου μας που ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά δεν τον διαχειριζόμασταν εμείς, υπήρχε ολόκληρη ομάδα» ενώ χαρακτήρισε «προσωπική επιλογή να μην έχει δικό της λογαριασμό».