Μιχάλης Ρακιντζής: “Αμφισβητώ ακόμα τον εαυτό μου”
Ελλάδα

Μιχάλης Ρακιντζής: “Αμφισβητώ ακόμα τον εαυτό μου”

Μιχάλης Ρακιντζής: “Αμφισβητώ ακόμα τον εαυτό μου”

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Μιχάλης Ρακιντζής που μίλησε για την κρητική του καταγωγή, το ιδιότροπο του χαρακτήρα του, αλλά και την παρουσία του στην Eurovision πριν από 16 ολόκληρα χρόνια. Ο τραγουδιστής εμφανίστηκε στο πλατό του The 2Night Show φορώντας κοστούμι και γραβάτα, εικόνα μάλλον ασυνήθιστη για εκείνον που προκάλεσε όπως ήταν φυσικό και το σχόλιο του παρουσιαστή.

Ο γιος του “ρακιντζή”

Ο Μιχάλης Ρακιντζής κατάγεται από το Ρέθυμνο. Όπως εξήγησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, το όνομά του βγαίνει από το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης: «Από το ρακί βγαίνει. Ο παππούς είχε αποστακτήρια κι έκανε ρακί». Ο τραγουδιστής όμως αποδίδει στο κρητικό αίμα του και τα στοιχεία του χαρακτήρα του: «Πιθανόν να με λένε ιδιότροπο, αλλά μην ξεχνάς ότι είμαι κι από το Ρέθυμνο», είπε.

“Εγώ αμφισβητώ ακόμα τον εαυτό μου”

«Εγώ αμφισβητώ ακόμα τον εαυτό μου και προσπαθώ να κάνω πράγματα που δεν έχω ξανακάνει. Έτσι μόνο έχει ενδιαφέρον η μουσική” ανέφερε ο ερμηνευτής του “Είσαι Σαν Κουνέλι” που εξήγησε πως “σε κάθε δουλειά πρέπει συνεχώς να αλλάζεις. Δεν μπορείς να αναμοχλεύεις τα ίδια και τα ίδια». Ο Μιχάλης Ρακιντζής, εξέφρασε μάλιστα την ευγνωμοσύνη του στον Μίνω Μάτσα που τον στήριζε στη δισκογραφία, ακόμη και στις πιο αντιεμπορικές -όπως τις χαρακτήρισε- δουλειές του.

H Eurovision και το S.A.G.A.P.O

Μία από τις ερωτήσεις που όλοι περίμεναν ήταν αυτή για τη συμμετοχή του Μιχάλη Ρακιντζή στη Eurovision το 2002. Σχετικά με την επιτυχία ή όχι του τραγουδιού απάντησε: «Θα σου πω τι νιώθω κάθε φορά και καλώ οποιονδήποτε να το δει και live. Το κομμάτι που γίνεται το σώσε μέσα στα live είναι το S.A.G.A.P.O και μετά από 16 χρόνια».

Η συμμετοχή του στον διαγωνισμό συνοδεύτηκε τότε από γκρίνιες και αντιδράσεις άλλων καλλιτεχνών που διαγωνίστηκαν για το εισιτήριο της Eurovision. Τι λέει ο ίδιος σήμερα; «Αυτό δημιουργήθηκε για ένα εξάμηνο από διάφορες μεσημεριανές εκπομπές που είχαν συμφέρον να το κάνουν […]. Ξέρεις, αυτό πουλάει. Και είχε και πολλά θέματα η συγκεκριμένη συμμετοχή να πουλήσει” είπε. Ο τραγουδιστής εξηγεί πως αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή την εμπορικότητα του κομματιού. “Το καταλάβαινα σαν εμπορικό προϊόν, αλλά σαν Μιχάλης στα live μου και στην επαφή μου με τον κόσμο δεν αντιμετώπισα ποτέ κάτι τέτοιο» πρόσθετε.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου από την πλευρά του πάντως σχολίασε πως δεν ήθελε να τον δει σε κάτι τόσο εμπορικό όσο η Eurovision: «Για εμένα η Eurovision ήταν μια απόφαση στιγμής. Και να σου πω κάτι; Τι είναι η Eurovision; Μια βραδιά σε ένα διαφορετικό, πολύ ωραία στημένο περιβάλλον και είναι μία από τις χίλιες συναυλίες που έχω κάνει. Μια ακόμα εμφάνιση. Οι Lordi πώς πήγαν; Είμαι ακομπλεξάριστος με τη μουσική. Δεν έχω θέματα» σημείωσε.

Δείτε τη συνέντευξή του: