Μύκονος: Τον Οκτώβριο στο νησί τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας «Κυκλάδες»
Ελλάδα

Μύκονος: Τον Οκτώβριο στο νησί τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας «Κυκλάδες»

Μύκονος: Τον Οκτώβριο στο νησί τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας «Κυκλάδες»

Οι ομορφιές των ελληνικών νησιών θα προβληθούν σε όλον τον κόσμο

Οι ομορφιές της Μυκόνου έχουν ανάγει το νησί σε σημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Κάθε χρόνο πλήθος celebrities επισκέπτονται την κοσμοπολίτισσα του Αιγαίου και αυτή τη φορά στρέφει τα «φώτα» και πάλι πάνω της αφού εκεί θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της νέας γαλλικής ταινίας με τίτλο «Κυκλάδες».

Ο δημοσιογράφος Μαρίνος Βυθούλκας εξασφάλισε όλες τις πληροφορίες για το cast αλλά και τις ημερομηνίες και τα μέρη που θα λάβουν χώρα τα γυρίσματα.

Η  ελληνική εταιρεία παραγωγής Blonde Audiovisual Productions σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία παραγωγής Avenue B και τη βελγική Scope έχουν αναλάβει την παραγωγή της ταινίας.

Η Blonde AE έχει διακριθεί σε εγχώριες και διεθνείς παραγωγές στην Ελλάδα για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση με πιο πρόσφατες, την κινηματογραφική ταινία Digger, την ταινία Monday, με πρωταγωνιστή τον Sebastian Stan, την ελληνική σειρά «Έτερος εγώ» της Cosmote Tv, αλλά και την εκτέλεση παραγωγής της ισραηλινής σειράς Τehran στην Αθήνα.

Οι πρωταγωνιστές

Οι«Κυκλάδες» φέρουν τη σκηνοθετική υπογραφή του Γάλλου σκηνοθέτη και σεναριογράφου, Marc Fitoussi, και όπως αναφέρει το Mykonos Post το πρότζεκτ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση της προπαραγωγής.

Το cast φέρει ηχηρά ονόματα στο δυναμικό του. Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσει η Kristin Scott Thomas, η οποία είναι βραβευμένη με τα αγγλικά βραβεία BAFTA και Olivier καλύτερης ηθοποιού, υποψήφια για Oscar καλύτερης ηθοποιού και η Laure Calamy βραβευμένη με βραβείο César και την Olivia Côte.

Θα τις πλαισιώνουν πολλοί ταλαντούχοι ηθοποιοί ενώ στο στάδιο αναζήτησης είναι ακόμα οι κομπάρσοι για τα γυρίσματα που θα γίνουν στο νησί των ανέμων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mykonos Post, η κινηματογράφηση θα πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο από 6/10 έως 13/10.

Η υπόθεση

Η πλοκή ακολουθεί την τυχαία συνάντηση δύο γυναικών που υπήρξαν κοντινές φίλες στα χρόνια της εφηβείας τους. Με διαφορετικές κατευθύνσεις και βιώματα, οι δύο ώριμες πια γυναίκες, φαίνεται να έχουν κατασταλάξει σε διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή. Το ταξίδι τους στις Κυκλάδες και το εφηβικό τους όνειρο να επισκεφτούν τη χώρα και τα νησιά όπου γυρίστηκε το «Απέραντο Γαλάζιο» φαίνεται να φέρνει τελικά στην επιφάνεια, μια αληθινή φιλία και μια εμπειρία που τις ταξιδεύει στην ανεμελιά της νιότης τους.

Η ταινία θα είναι μια ωδή στη φυσική ομορφιά και το μοναδικό φως των Κυκλαδίτικων νησιών και όπως είναι φυσικό θα προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον στην Ελλάδα.

Οι σκηνές θα γυριστούν σε δύο ιδιωτικές βίλες στην περιοχή της παραλίας Λια και στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Διακόφτη, ενώ την τελευταία μέρα (13/10) θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα στο λόφο πάνω από την παραλία Μερχιά.