Νένα Μεντή: «Άφησα για 4 χρόνια το θέατρο το 1978. Συνέβη κάτι και είπα ότι εγώ δεν έχω σχέση με αυτό»
Ελλάδα

Νένα Μεντή: «Άφησα για 4 χρόνια το θέατρο το 1978. Συνέβη κάτι και είπα ότι εγώ δεν έχω σχέση με αυτό»

Νένα Μεντή: «Άφησα για 4 χρόνια το θέατρο το 1978. Συνέβη κάτι και είπα ότι εγώ δεν έχω σχέση με αυτό»

Το θεάτρο, η επιτυχία και η αγάπη της για τον επίι 44 χρόνια σύντροφό της (με τον οποίο ζουν σε χωριστά σπίτια)

Στην παρέα του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε η Νένα Μεντή.

Η ηθοποιός που αγάπησε το κοινό για το ταλέντο και τις υπέροχες ερμηνείες της σε θέατρο και τηλεόραση μίλησε για τη ζωή και την πορεία της αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες με τους οποίους πάλεψε και βγήκε νικήτρια.

Με την πρώτη «καλησπέρα» δήλωσε φύσει αισιόδοξη σαν άνθρωπο. Παρ΄όλα αυτά, η μοίρα της έριξε άσχημο χαρτί, όταν έχασε τον πρώτο της σύζυγο ξαφνικά, όταν ήταν 34 χρονών.

«Δεν υπάρχει αυτό το σοκ. Ακόμα και τώρα το αναπολώ και δεν το χωράει το μυαλό μου. Νέος πέθανε ξαφνικά».

Παραδέχτηκε στη συνέχεια πως λατρεύει το τραγούδι και ότι συχνά στο σπίτι της θα την ακούσει κανείς να τραγουδά.

Ο μπαμπάς της δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός αλλά δεν της το είχε πει ποτέ. Το έμαθε όταν έφυγε από τη ζωή και της το ομολόγησε η μητέρα της. Ο λόγος ήταν γιατί θεωρούσε το θέατρο έναν πολύ δύσκολο χώρο για την κόρη του. Και ήταν γιατί το 1978 η ηθοποιός θα έβλεπε το άσχημο πρόσωπό του και θα έπαιρνε την απόφαση να αποσυρθεί.

«Άφησα 4 χρόνια το θέατρο γιατί δεν το άντεχα. Ήταν το 1978, συνέβη κάτι, δεν έχει νόημα να το πω σε έναν θίασο, και είπα εγώ δεν έχω σχέση, έχω άλλα μυαλά και δεν μπορώ να προσαρμοστώ. Με τον άνδρα μου ανοίξαμε μαγαζί αλλά κράτησε 3 μήνες, τα υπόλοιπα έπαιζα χαρτί, γιατί είμαι χαρτόμουτρο» είπε.

https://streamable.com/bpgr3t

Μιλώντας για τον χώρο του θεάτρου και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν τόνισε:

«Υπάρχει μια σοβαροφάνεια στη χώρα μας. Θεωρούμε ότι εμείς οι ηθοποιοί είμαστε κάτι ξεχωριστό. Έχω βρεθεί με υπερόπτες συναδέλφους. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι στον χώρο αυτό που συμβαίνει στον χώρο το τελευταίο καιρό».

https://streamable.com/swiwie

Από την άλλη, την τηλεόραση τη βρίσκει ένα αποτρόπαιο μέρος για έναν ηθοποιό. Από τις δουλειές της στην τηλεόραση ορισμένες τις έχει μετανιώσει αλλά άλλες, όπως λέει, τις υπογράφει. Ανάμεσά τους, τις Τρεις Χάριτες», το «Δις εξαμαρτείν» και το «Τρίτο Στεφάνι».

Όσο για τον λόγο που δεν ενσάρκωσε την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στον κινηματογράφο – έναν ρόλο που έπαιξε με τρομερή επιτυχία στο σανίδι – αυτός ήταν ότι δεν της άρεσε το σενάριο στην πρόταση που της έγινε.

https://streamable.com/9j9iya

Στην προσωπική της ζωή είναι ευτυχισμένη και πλήρης. Το μαρτυρούν τα 44 χρόνια πλάι στον αγαπημένο της, Σταύρο Μερμήγκη, ο οποίος όμως δεν θέλει να μιλά για εκείνον. Κάτι παράδοξο όμως στη σχέση τους είναι ότι έχουν αποφασίσει να ζουν χωριστά. «Ζήσαμε μαζί 25 χρόνια αλλά εδώ και 15 χρόνια μένουμε χώρια. Είμαστε μαζί, πολύ αγαπημένοι. Είμαστε και οι δυο στο ίδιο μήκος κύματος».

https://streamable.com/m7kfsh