Ο Ralph Lauren θα χριστεί ιππότης
Ελλάδα

Ο Ralph Lauren θα χριστεί ιππότης

Ο Ralph Lauren θα χριστεί ιππότης

Ο Ralph Lauren θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός σχεδιαστής μόδας που θα τιμηθεί ως Ιππότης Διοικητής του πιο εξαίρετου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, για τις υπηρεσίες του στη μόδα και την φιλανθρωπία. Τον ίδιο τίτλο φέρουν η Angelina Jolie, ο Steven Spielberg, ο Bill και η Melinda Gates καθώς και ο πρώην πρόεδρος George H. W. Bush.

Η διάκριση θα απονεμηθεί στο σχεδιαστή από εκπρόσωπο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ σε τελετή που θα λάβει χώρα το 2019.

Στη δήλωσή του, ο Antony Phillipson, Γενικός Πρόξενος της Βρετανίας στη Νέα Υόρκη, τόνισε ότι ο Lauren κέρδισε τον τιμητικό αυτό τίτλο διότι διαδραμάτισε “ρόλο-κλειδί στην προώθηση των διατλαντικών πολιτισμικών και οικονομικών δεσμών” αλλά και διότι αποτελεί “πρωτοστάτη της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας αλλά και του αμερικανικού στυλ για περίπου μισό αιώνα”.

Η φιλανθρωπική δράση του Lauren είναι γνωστή καθώς έχει δεσμευτεί να βοηθάει τους ασθενείς με καρκίνο να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη. Η Ralph Lauren Corporation μάλιστα ίδρυσε το Κέντρο Nina Hyde για την έρευνα για τον καρκίνο του μαστού στο Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο Georgetown Lombardi.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ralph Lauren έχει ντύσει με δημιουργίες του πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την Kate Middleton αλλά και την Meghan Markle.