Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ: Γνωστοί καλλιτέχνες στήριξαν τον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών με τον πιο γλυκό τρόπο
Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ: Γνωστοί καλλιτέχνες στήριξαν τον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών με τον πιο γλυκό τρόπο

Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ: Γνωστοί καλλιτέχνες στήριξαν τον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών με τον πιο γλυκό τρόπο

Δείτε τι έκαναν

Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ η σημερινή και υπάρχουν πολλοί τρόποι που κάθε άνθρωπος μπορεί να προσφέρει στα άτομα που χρειάζονται στήριξη.

Έτσι, γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου στήριξαν τον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ τις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε, με σκοπό να μην χάσουν την επαφή τους με την καθημερινότητα και την ψυχαγωγία τους.

Ο Σύνδεσμος οργάνωσε με την καταλυτική βοήθεια και την ανιδιοτελή αγάπη διάφορων αξιόλογων καλλιτεχνών, διαδικτυακές αφηγήσεις παραμυθιών, καθώς και άλλες δραστηριότητες.

Κάθε εβδομάδα υπήρχε και μία έκπληξη για τα παιδιά του Συνδέσμου, στον Χολαργό και στην Ρόδο.

Η Μαρία Κορινθίου διάβασε το παραμύθι που έγραψε η ίδια με τίτλο «Η παραμυθοποιός».

Η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, θεατρικών έργων και σκηνοθέτης Κα Κάρμεν Ρουγγέρη, διάβασε έναν από τους μύθους τους Αισώπου, «Την κότα με το χρυσό αυγό».

Ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Τσαλταμπάσης αφηγήθηκε ένα από τα παραμύθια των άθλων τού Ηρακλή, ενώ η Μαρία Σολωμού διάλεξε να διαβάσει το βιβλίο, «Μια θάλασσα πλαστικά».

Η Ναταλία Δραγούμη προτίμησε το παραμύθι «Η Πουπού και η Καρλότα» ενώ η Ιωάννα Ασημακοπούλου διάλεξε ένα από τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά «Τα τρία μικρά λυκάκια».

Ο πολυαγαπημένος ηθοποιός και γνωστός για τις φιλανθρωπικές του δράσεις, Σπύρος Μπιμπίλας, έπαιξε στα παιδιά διαδικτυακό κουκλοθέατρο ενώ, η Μπέττυ Μαγγίρα διάβασε παρέα με τις δύο κόρες της, τον «Πρασινοπασχαλιά».

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης αφηγήθηκε το παραμύθι «Εκεί πού κοιμάται το φεγγάρι» και η Ζέτα Δούκα διάβασε με την σειρά της , δύο παραμύθια, την «Γούνα της Αλεπούς» και «Το Κάτι άλλο».

Ο Μελέτης Ηλίας επέλεξε να ψυχαγωγήσει τα παιδιά με το παραμύθι «Η ιστορία του Κάμ και τής Κοραλλένιας».

Τέλος η γυμνάστρια Σόφη Πασχάλη, έδειξε ασκήσεις στα παιδιά εύκολες και εύχρηστες, για να υιοθετήσουν ένα καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής και ευεξίας.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, αγωνίζεται καθημερινά 97 χρόνια τώρα με πυξίδα τις αρχές της αλληλεγγύης και της προσφοράς και με αίσθημα κοινωνικής συνείδησης, με ένα και μοναδικό σκοπό. «Να έχει το κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη, τη δυνατότητα να ζει αξιοπρεπώς, με δωρεάν περίθαλψη, στέγαση, σίτιση, ως βασικά προαπαιτούμενα για την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας».

Τηλέφωνο και Διεύθυνση Συνδέσμου (Αθήνα): Β. Μελά 1, Χολαργός, Τηλ: 210-6511432, 210-6518719

Τηλέφωνο και Διεύθυνση Συνδέσμου (Ρόδος): 5ο χλμ Ρόδου Καλλιθέας 851 00 Ρόδος, Τηλ: 22410 69009, 210 6511432
Web: www.coveramearodos.gr