Παναγιώτης Ραφαηλίδης – Αφροδίτη (Didi) Γεροκωνσταντή: «Το φετινό σόου του J2US είναι σε άλλο επίπεδο. Στεκόμαστε απέναντι στη διαφορετικότητα»
Ελλάδα

Παναγιώτης Ραφαηλίδης – Αφροδίτη (Didi) Γεροκωνσταντή: «Το φετινό σόου του J2US είναι σε άλλο επίπεδο. Στεκόμαστε απέναντι στη διαφορετικότητα»

Παναγιώτης Ραφαηλίδης – Αφροδίτη (Didi) Γεροκωνσταντή: «Το φετινό σόου του J2US είναι σε άλλο επίπεδο. Στεκόμαστε απέναντι στη διαφορετικότητα»

Η γνωριμία τους και η συμμετοχή τους στο J2US

Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης και η Didi μίλησαν στο περιοδικό ΟΚ! και τον Πάνο Τσουκαρά για την γνωριμία τους αλλά και τη συνεργασία τους στο J2US.

Το ζευγάρι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τα acts τους λαμβάνοντας τις περισσότερες φορές υψηλές βαθμολογίες.

Αλήθεια, πώς έγινε η πρώτη γνωριμία σας;

Αφροδίτη: Τον Παναγιώτη τον ήξερα πριν μου γίνει η πρόταση. Mάλιστα, τον είχα δει σε ένα live του, αλλά δεν είχαμε κάποια επαφή. Τη στιγμή που οι άνθρωποι της παραγωγής μού ανακοίνωσαν το όνομά του ούρλιαζα σαν τρελή από τη χαρά μου.

Παναγιώτης: Την Αφροδίτη τη γνώριζα λόγω της συμμετοχής της στο Big Brother, αν και να σου πω την αλήθεια δεν το παρακολουθούσα ιδιαίτερα. Ήξερα όμως πως ήταν μια γυναίκα με ταμπεραμέντο. Όταν έκανα το πρώτο ραντεβού με την παραγωγή, δεν ήταν το πρώτο όνομα που μου πρότειναν. Μου ανέφεραν δύο άλλα ονόματα που όμως δεν με ενθουσίασαν. Το τρίτο ήταν αυτό της παρτενέρ μου και ενώ δεν γνωριζόμασταν, είπα αμέσως «εδώ είμαστε!». Η πρώτη μας επαφή είχε πολλή πλάκα. Είχαμε συμφωνήσει και οι δύο πως θα είμαστε μαζί, δεν είχαμε επικοινωνήσει όμως, μέχρι που της έστειλα ένα ηχητικό μήνυμα στο Instagram, για να λάβω την επική απάντηση: «Περίμενα σαν μικρό κοριτσάκι πότε θα λάβω μήνυμά σου!».

Έχετε μια οικειότητα μεταξύ σας που θα πίστευε κανείς πως είστε ήδη φίλοι.

Παναγιώτης: Με μερικούς ανθρώπους γνωρίζεσαι και αισθάνεσαι αυτομάτως άνετα, σου βγάζουν εμπιστοσύνη. Αυτό έχει συμβεί με εμάς. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα χαθούμε και μετά το σόου.

Αφροδίτη: Για μένα ο Παναγιώτης είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Έχεις να ακούσεις ωραίες απόψεις από εκείνον, έχει πράγματα να σου δώσει και ταυτόχρονα αισθάνεσαι μια ασφάλεια δίπλα του. Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς να αισθάνεσαι ότι θα σε κρίνει. Θεωρώ πως από τη στιγμή που υπάρχει τέτοιο δέσιμο μεταξύ μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μας απομακρύνει η καθημερινότητα.

Παναγιώτης: Αυτό ακριβώς, ενώ συνεργαζόμαστε πολύ στενά και έχουμε πάρα πολύ καλή επαφή, η σχέση μας δεν βρίσκεται στα άκρα, όπως γίνεται πολλές φορές σε άλλες συνεργασίες. Ε, δεν είμαστε όλη μέρα και όλη νύχτα μαζί κι αυτό μας βοηθάει να έχουμε μια πολύ καλή σχέση.

Τι είναι αυτό που θαυμάζει ο ένας στον άλλο;

Αφροδίτη: Ο Παναγιώτης δεν είναι απλά επικοινωνιακός, όταν του μιλάς ακούει προσεκτικά αυτό που θα του πεις, ξέρει τι να σου απαντήσει και έχει σεβασμό. Ενώ είναι σοβαρός, ταυτόχρονα γελάς πολύ μαζί του, το χιούμορ του είναι εκλεπτυσμένο.

Παναγιώτης: Η Αφροδίτη είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος και ίσως από τους πιο πλούσιους που έχω γνωρίσει. Μέσω της δουλειάς μου έχω συναντήσει αρκετούς που έχουν καράβια στην κυριολεξία, όμως ο πλούτος της Αφροδίτης είναι μεγαλύτερος γιατί είναι στην ψυχή της.

Παίρνετε σχεδόν πάντα υψηλές βαθμολογίες στο J2US. Σας αγχώνει αυτό;

Αφροδίτη: Έχω αυτό το άγχος που έχει όποιος αγαπά αυτό που κάνει και θέλει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερος. Ο Παναγιώτης όμως με κάνει να αισθάνομαι ασφάλεια, λειτουργεί πολύ προστατευτικά μαζί μου. Έχουμε υποσχεθεί ο ένας στον άλλο ότι στο J2US ήρθαμε για να περάσουμε καλά. Είναι ένας διαγωνισμός που έχει όμως και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, οπότε κάθε Σάββατο για εμάς είναι ένα πάρτι. Προσπαθώ κάθε εβδομάδα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Όλα αυτά με βοηθούν να διώχνω το άγχος με το που πατήσω το πόδι μου στη σκηνή.

Παναγιώτης: Είμαστε ένα ζευγάρι που ο κόσμος μάς έχει ξεχωρίσει για το πόσο χαιρόμαστε την κάθε μας εμφάνιση. Θεωρώ πως θα ήταν πολύ λάθος Σάββατο βράδυ που οι τηλεθεατές κάθονται στο σαλόνι τους να δουν κάτι ευχάριστο να τους μεταδώσεις το άγχος σου. Θέλω ο κόσμος που μας βλέπει να περνάει καλά μαζί μας. Είναι η συμφωνία που κάναμε με την Αφροδίτη και πραγματικά δεν την έχει σπάσει κανείς από τους δυο μας.

Πώς διαχειρίζεστε την κριτική σε κάθε live; Σας επηρεάζει;

Παναγιώτης: Όταν δεχόμαστε με χαρά τα πολύ θετικά σχόλια της επιτροπής, δεν γίνεται να μας ενοχλεί όταν δεν τους ενθουσιάζουμε τόσο με μια εμφάνισή μας. Θα ήμασταν εγωιστές και καβαλημένοι.

Αφροδίτη: Θα σου πω κάτι κοινό που έχουμε με τον Παναγιώτη. Και οι δυο μας έχουμε ένα υγιές πρότυπο οικογένειας που μας έχει βοηθήσει να διαχειριζόμαστε με ωραίο τρόπο τα σχόλια που δεχόμαστε. Είναι λογικό και στο σόου η επιτροπή να μας κάνει ποικίλα σχόλια, αυτός είναι ο ρόλος της. Έχει τύχει πολλές φορές η βαθμολογία μας να είναι χαμηλή, αλλά θα ήταν κρίμα να κολλήσουμε σε έναν αριθμό.

Κάθε εβδομάδα εμφανίζεστε πολύ διαφορετικοί στη σκηνή του J2US. Σας ιντριγκάρουν τα δύσκολα;

Αφροδίτη: Πολύ. Είναι πρόκληση για μένα καθώς δεν ακούω καθόλου ελληνικά τραγούδια. Είναι απαιτητικό, αλλά ποτέ δεν ζητήσαμε να αλλάξουμε κάποιο τραγούδι που μας έδωσε η παραγωγή.

Παναγιώτης: Χαίρομαι πάρα πολύ που κάθε εβδομάδα μάς δίνεται και κάτι διαφορετικό, γιατί αυτό σημαίνει πως κάτι κάνουμε καλά. Μου δίνει τρομερή ενέργεια και σιγουριά το γεγονός πως άνθρωποι περιμένουν να μας δουν.

Συμμετέχετε σε ένα σόου υψηλής τηλεθέασης στην prime time ζώνη του Σαββάτου που κάνει ηχηρά statements υπέρ της διαφορετικότητας. Το αντιλαμβάνεστε;

Αφροδίτη: Θεωρώ ότι το φετινό σόου είναι σε άλλο επίπεδο. Στο J2US παρουσιάζονται άνθρωποι που υπάρχουν δίπλα μας στην καθημερινότητα, στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό που θα έπρεπε να κρατά ο τηλεθεατής είναι το πώς στεκόμαστε απέναντι στη διαφορετικότητα, πώς θα ήταν χρήσιμο να είμαστε ως άνθρωποι. Δεν θα έπρεπε να μένουμε στην εικόνα ή την ταυτότητα του άλλου, αλλά στο τι μπορεί να προσφέρει στον διπλανό του. Αυτό έχει σημασία, όχι όλα τα υπόλοιπα.

Παναγιώτης: Η διαφορετικότητα κάθε μορφής και η περιθωριοποίηση ατόμων έχουν να κάνουν με την αποδοχή που αποζητάμε. Να αποδεχτούμε τον gay, τον άνθρωπο με τα περισσότερα ή λιγότερα κιλά, τον οποιονδήποτε γύρω μας. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει το ζητούμενο: να μην είναι η αποδοχή το ζήτημα, αλλά ο σεβασμός που θα ξεκινάει από τον εαυτό μας και θα μοιράζεται σε όλους τους ανθρώπους.

Παναγιώτη, είσαι ένας τραγουδιστής που στο παρελθόν έχεις γνωρίσει επιτυχία με τα τραγούδια σου.

Παναγιώτης: Είμαι τραγουδιστής του ενός τραγουδιού! (Γελάει.) Δυστυχώς, το να είσαι επιτυχημένος ερμηνευτής δεν προϋποθέτει να τραγουδάς μόνο καλά, αλλά και να είσαι και καλός πωλητής του εαυτού σου. Ποτέ δεν κατάφερα να με αντιμετωπίσω σαν ένα προϊόν που πρέπει να πουλήσω. Πολύ ρομαντικά πήγαινα και πολύ ρομαντικά έτρωγα τα μούτρα μου. Είμαι όμως πολύ χαρούμενος για αυτό γιατί έτσι είμαι εγώ.

Κάνεις ένα restart στην καριέρα σου;

Παναγιώτης: Έχω αλλάξει σχεδόν επαγγελματικό προσανατολισμό, με έχει κερδίσει η τηλεόραση τα τελευταία επτά χρόνια και χαίρομαι που έχω καταφέρει να είμαι αξιοπρεπής σε αυτό που κάνω. Είναι γεγονός πως το τραγούδι το έχω βάλει στην άκρη και, για να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν το έβαλα εγώ ή με έβαλε αυτό. Είχε πάψει να με κάνει ευτυχισμένο. Το J2US μου ξύπνησε ξανά αυτή την ανάγκη να τραγουδάω που την είχα παραμερίσει – δεν έπαψα ποτέ να το κάνω, αλλά σταμάτησα τη δισκογραφία το 2017. Συνειδητοποίησα πως το τραγούδι είναι ένα πολύ ακριβό σπορ. Χρειάζονται πολλά χρήματα για να παίξουν τα τραγούδια σου στο ραδιόφωνο και να προωθηθείς. Απεχθάνομαι επίσης τις δημόσιες σχέσεις που είναι αναγκαίες. Δεν μπορώ να συναναστρέφομαι για πολλή ώρα ανθρώπους που δεν συμπαθώ.

Αφροδίτη, έχεις σπουδάσει υποκριτική, ήταν παιδικό σου όνειρο να γίνεις ηθοποιός όταν μεγαλώσεις;

Αφροδίτη: Ναι. Τελείωσα τη σχολή της Έλντας Πανοπούλου πριν από δεκατρία χρόνια και μετά δούλευα στο θέατρο. Αυτή η γυναίκα έχει προσφέρει πολλά και όταν είδα τις επιθεωρήσεις της, τη θαύμασα ακόμη περισσότερο, οπότε ακολούθησα το όνειρό μου.

Ετοιμάζεις κάτι στο θέατρο;

Αφροδίτη: Ετοιμάζω ένα stand up σόου με τη φίλη μου, ηθοποιό Έλενα Γραψοπούλου. Είμαστε σε αναζήτηση χώρου, οπότε δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία. Παράλληλα συνεχίζω και τις φωτογραφίσεις, κάνω plus size modeling εδώ και πολλά χρόνια και με γεμίζει πολύ. Πάντως, θα ήθελα πολύ να μου γίνει μια ενδιαφέρουσα θεατρική πρόταση ή, ιδανικά, να με καλέσει, για παράδειγμα, ο Παπακαλιάτης και να μου προτείνει έναν ωραίο ρόλο. Τον αναφέρω παντού, ειδικά μετά το Maestro, και ελπίζω να με ακούσει! (Γελάει.)

Εσύ, Παναγιώτη, μπήκες το 2015 στην τηλεοπτική παρέα της Ναταλίας Γερμανού. Τα τρία τελευταία χρόνια είστε μαζί στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται!.

Παναγιώτης: Είχα την ευτυχία και την τύχη να ξεκινήσω δίπλα της. Τη θεωρώ την πιο ολοκληρωμένη παρουσιάστρια που υπάρχει στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Δίπλα στη Ναταλία, που είναι και φίλη μου, αγάπησα πολύ την τηλεόραση και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που κάνω. Είναι η τρίτη μας χρονιά στη συγκεκριμένη εκπομπή και είναι ένα ευτυχισμένο περιβάλλον που αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι πολύ κοντά με όλη την ομάδα, έχουμε άριστες σχέσεις και νομίζω πως η εκπομπή επιβεβαιώνει τον τίτλο της.

Η Ναταλία Γερμανού σε έπεισε να ασχοληθείς με την τηλεόραση;

Παναγιώτης: Ναι. Είδε εμένα στην τηλεόραση πολύ πριν με δω εγώ. Θυμάμαι ότι καθόμασταν στον καναπέ του σπιτιού της και μιλούσαμε, γελούσαμε, σχολιάζαμε διάφορα και μου λέει: «Θα ήθελες αυτό που συμβαίνει τώρα να το μεταφέρουμε σε μια εκπομπή;» . Και της απαντώ: «Είσαι τρελή; Δεν έχω καμία σχέση με όλο αυτό. Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ». Με έπεισε όμως να πάω να κάνω ένα δοκιμαστικό και ένιωσα το ίδιο άνετα όπως όταν είχα ανέβει πρώτη φορά σε πίστα, σαν να ήταν το φυσικό μου περιβάλλον.

Εσύ, Αφροδίτη, έχουν υπάρξει στιγμές που δεν αισθάνεσαι άνετα με το σώμα σου;

Αφροδίτη: Εννοείται. Υπάρχουν μέρες που θα πω «σήμερα νιώθω χοντρή», με την έννοια ότι με νιώθω βαριά. Δεν είναι κακό όμως, υπάρχουν και μέρες που αισθάνομαι αδύνατη, και ας είμαι στα συγκεκριμένα κιλά. Γενικά είμαι άνθρωπος που έχει και τις μαύρες του, αλλά ποτέ δεν έχουν να κάνουν με τα κιλά μου, με στενοχωρούν πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα.