Πέτρος Ίμβριος: «Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε σκυλάδικο της Εθνικής. Δίπλα μου έβλεπα ναρκωτικά, όπλα, τραγουδίστριες που έκαναν κονσομασιόν»
Ελλάδα

Πέτρος Ίμβριος: «Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε σκυλάδικο της Εθνικής. Δίπλα μου έβλεπα ναρκωτικά, όπλα, τραγουδίστριες που έκαναν κονσομασιόν»

Πέτρος Ίμβριος: «Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε σκυλάδικο της Εθνικής. Δίπλα μου έβλεπα ναρκωτικά, όπλα, τραγουδίστριες που έκαναν κονσομασιόν»

Η αποκαλυπτική του συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και η παρενόχληση που έχει δεχτεί

Ο Πέτρος Ίμβριος μίλησε στον Γιάννη Πουλόπουλο και το περιοδικό ΟΚ! και μεταξύ άλλων μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε στην αρχή της καριέρας του αλλά και αν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση.

«Δεν κυνήγησα τίποτα! Έχω δει ανθρώπους να κυνηγούν να κάνουν καριέρα και να μη γίνεται τίποτα και άλλους να κάθονται σπίτι τους και να τους έρχονται όλα στο πιάτο. Δεν ξέρω αν είναι θέμα τύχης, κισμέτ ή της θέσης των πλανητών όταν γεννηθήκαμε, αλλά θεωρώ ότι αρκετά από αυτά που μας συμβαίνουν είναι προδιαγεγραμμένα. Εγώ πάντως μπορεί να κυνήγησα τη δουλειά μου, αλλά δεν ξεπουλήθηκα, ούτε εκμεταλλεύτηκα πρόσωπα και καταστάσεις. Πάντα είχα για γνώμονα την αγάπη μου για τη μουσική. Και δεν μου ήρθαν εύκολα τα πράγματα. Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε ένα σκυλάδικο της Εθνικής Οδού. Δίπλα μου έβλεπα ναρκωτικά, όπλα, παρανομίες, τραγουδίστριες που έκαναν κονσομασιόν. Τίποτα από αυτά δεν με άγγιζε. Εγώ ήμουν εκεί για να παίζω μουσική και να γεμίζω την ψυχή μου» διηγείται.

Και συμπληρώνει: «Δεν είναι ψέματα ότι υπήρχαν μαγαζιά που τις τραγουδίστριες τις έβαζαν να κάνουν μετά το πρόγραμμα παρέα στους πελάτες για να πίνουν από τέσσερα -πέντε ποτά ο καθένας και να κάνουν κατανάλωση. Σε αυτό το μαγαζί που σου έλεγα προηγουμένως υπήρχαν κοπέλες που δούλευαν ως κονσοματρίς. Έβλεπα νταλικέρηδες να έρχονται με το φορτηγό, να πίνουν, να καπνίζουν, άλλους
να κάνουν χρήση χασίς ή κόκα. Μέχρι και πυροβολισμούς έχω δει μπροστά στα μάτια μου. Και βέβαια από εκείνη τη νύχτα έφυγα και δεν ξαναγύρισα ποτέ.

Σε ένα άλλο μαγαζί που δούλεψα μετά πήγα με την αστυνομία να πάρω τα πράγματά μου. Κι αυτό γιατί δεν με άφηνε ο μαγαζάτορας να φύγω, με απείλησε ότι θα βάλει μπράβους να με σκοτώσουν και για να με εκβιάσει κρατούσε τα όργανά μου. Έχω περάσει διάφορα».

Δεν φοβόταν; «Μάλλον είχα άγνοια κινδύνου. Στα 19 μου δεν με άγγιζε τίποτα. Εμένα με ενδιέφερε να είμαι εκεί και να ασχολούμαι με αυτό που αγαπούσα. Για να σου δώσω να καταλάβεις, πήγαινα το πρωί στο πανεπιστήμιο (σ.σ. Οικονομικό Νομικής στη Θεσσαλονίκη), στη συνέχεια έκανα προπόνηση, μια και ασχολούμουν επαγγελματικά με το kickboxing, και μετά έπαιρνα το ΚΤΕΛ, γιατί το μαγαζί ήταν τρεις ώρες μακριά, για να είμαι εκεί στην ώρα μου. Και το πρωί επέστρεφα πάλι πίσω με το πρώτο λεωφορείο. Καθετί που συνέβαινε το αντιμετώπιζα σαν ένα σκαλοπάτι για να κάνω τελικά αυτό που ονειρευόμουν».

Το πρώτο του βιντεοκλίπ και η σεξουαλική παρενόχληση

Στο πρώτο του βιντεοκλίπ εμφανιζόταν γυμνός από τη μέση και πάνω, κάτι πολύ πρωτοποριακό εκείνη την εποχή για λαϊκό τραγουδιστή. Τι είπε στο περιοδικό για αυτό;

«Ακολουθούσα τις εντολές της εταιρείας. Κι αν είχα την ωριμότητα που έχω τώρα, να είσαι σίγουρος πως δεν θα το είχα κάνει. Δεν μου ταίριαζε αυτή η εικόνα. Είμαι πιο εσωστρεφής, δεν μου αρέσει να προκαλώ .Τότε, κακά τα ψέματα, το κάναμε για να συζητηθεί. Και χρησιμοποιώ πληθυντικό αριθμό γιατί συναίνεσα σε αυτό. Αλλά δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου. Είμαι ένας λαϊκός τραγουδιστής που μεγάλωσε σε εργατικές πολυκατοικίες στη Γερμανία, οι γονείς μου άκουγαν Στέλιο Καζαντζίδη, Στράτο Διονυσίου και Πάνο Γαβαλά. Δεν ήταν για εμένα αυτά τα πράγματα.

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στο αν έχει κάνει συμβιβασμούς στην καριέρα του αλλά και αν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση.

«Έχω κάνει συμβιβασμούς, τίποτα όμως που να αντιβαίνει στην ηθική και την αισθητική μου. Ούτε σε παρεούλες έμπλεξα ούτε σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις ενέδωσα και ίσως και να έχω χάσει και ευκαιρίες εξαιτίας της στάσης μου αυτής. Ενδεχομένως να με βοήθησε και το ότι είχα μια αυτοπεποίθηση που μου έδωσε η ενασχόλησή μου με τις πολεμικές τέχνες. Σεξουαλικές παρενοχλήσεις από άντρες κυρίως, με εξαίρεση ίσως μία, που ήταν από γυναίκα, και μάλιστα μου είχε πει ότι αν δεν ενδώσω, θα μου κόψει την καριέρα. Ε, εκεί απάντησα: “Κόψε μου τα πάντα” και έφυγα!»