David Gilmour: Πωλούνται οι θρυλικές κιθάρες του
Ελλάδα

David Gilmour: Πωλούνται οι θρυλικές κιθάρες του

David Gilmour: Πωλούνται οι θρυλικές κιθάρες του

Μια τεράστια στιγμή στην ιστορία του David Gilmour θα διαδραματιστεί τον ερχόμενο Ιούνιο στη Νέα Υόρκη, με τον κιθαρίστα των Pink Floyd να βγάζει σε πλειστηριασμό 120 «φίλους» του, με τα κέρδη να χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του κόσμου μέσω του ιδρύματος που διευθύνει εδώ και δεκαετίες.

Ποιες θρυλικές κιθάρες πλειστηριάζονται;

«Αυτές οι κιθάρες ήταν πολύ καλές μαζί μου. Είναι οι φίλοι μου και μου έδωσαν πολλή μουσική», είπε μεταξύ άλλων στο περιοδικό Rolling Stone ο Gilmour, ο οποίος βγάζει στο σφυρί τόσο την Stratocaster του με σειριακό αριθμό 0001, όσο και τη δωδεκάχορδη με την οποία έγραψε το «Wish You Were Here».

Στον πλειστηριασμό θα βγει και η Ovation με την οποία έπαιζε το «Comfortably Numb» σχεδόν σ’ όλες τις ζωντανές εμφανίσεις του.

Όσο για εκείνες τις κιθάρες που θα κρατήσει, ο David Gilmour τόνισε ότι αποτελούν μέρος του… σώματος του και δεν μπορεί να τις αποχωριστεί.

Η διάσημη μαύρη stratocaster που πωλείται

Η διάσημη μαύρη stratocaster που πωλείται

Όσο για την Black Strat, μία από τις πιο αγαπημένες του, είπε:  «Ξέρεις κάτι; Όσο με αφορά, μπορώ να την αφήσω να φύγει. Θα φέρει πολύ κόσμο στον πλειστηριασμό. Είναι μια όμορφη κιθάρα και από αυτήν βγήκε το Shine On Your Crazy Diamond. Είναι μια Strat του 1969, την οποία αγόρασα το 1970 στου Manny, στον 48th Street στη Νέα Υόρκη. Έχω κάνει κάμποσες μετατροπές πάνω της. Το χρώμα μόνο δεν αλλάζει. Ήταν πάντα μαύρο».

Τα έσοδα στους άστεγους

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φύγουν και να υπηρετήσουν κάποιον άλλον. Τέλειωσα μαζί τους. Και βεβαίως, τα χρήματα που θα κάνουν πολύ μεγάλο καλό στον κόσμο. Αυτή είναι η πρόθεσή μου», τόνισε χαρακτηριστικά στο περιοδικό μιλώντας για το σκοπό του πλειστηριασμού.

Τα χρήματα από τον πλειστηριασμό θα τα διαχειριστεί το ίδρυμα αγαθοεργιών το οποίο διευθύνει ο ίδιος ο David Gilmour εδώ και δεκαετίες: «Τα χρήματα θα πάνε στις πιο μεγάλες ανάγκες, της αντιμετώπισης του λιμού, του προβλήματος των αστέγων και του εκτοπισμού ανθρώπων σ’ όλον τον κόσμο».