Στέφανος Κορκολής: “Στον Μίκη Θεοδωράκη βλέπω τον πατέρα μου”
Ελλάδα

Στέφανος Κορκολής: “Στον Μίκη Θεοδωράκη βλέπω τον πατέρα μου”

Στέφανος Κορκολής: “Στον Μίκη Θεοδωράκη βλέπω τον πατέρα μου”

Τι είπε στο “Πρωινό” για τα δύσκολα εφηβικά του χρόνια;

Με αφορμή τις εμφανίσεις του στις “Γραμμές” μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη, ο αγαπημένος τραγουδοποιός μίλησε στο “Πρωινό” για τα παιδικά του χρόνια και την μετέπειτα πορεία του.

Στο πρόσωπο της 24χρονης μουσικού βλέπει το “απόλυτο μουσικό όργανο”, ενώ ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης την έχει αποκαλέσει αποκάλυψη μεγατόνων.

“Ο Μίκης Θεοδωράκης με έχει φορτώσει με απίστευτα γαλόνια αλλά είναι πολύ βαριά να τα σηκώσω. Εγώ στο Μίκη βλέπω τον πατέρα μου”.

Όπως αναφέρει από νεαρή ηλικία μπορούσε να κάθεται στο πιάνο και να “παίζει” τα πάντα, πράγμα που έκανε τον περίγυρό του να τον αποκαλεί “παιδί-θαύμα”, χωρίς ο ίδιος να έχει πλήρη συνειδητοποίηση του ταλέντου του. Αργότερα, το αντιλήφθηκε μέσα από τον φθόνο των συμμαθητών του, αφού ένιωθε ότι τον ζήλευαν επειδή ξεχώριζε.

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εξαιτίας της αρρώστιας της μητέρας του.

“Είχα όμορφα παιδικά χρόνια και πολύ δύσκολα εφηβικά γιατί συνέπεσαν με τη βαριά αρρώστια που “χτύπησε” τη μητέρα μου και ξαφνικά έγιναν όλα γκρίζα”.  “Το παιδί θαύμα εκεί μεταλλάχθηκε σε παιδί-τραύμα”.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ενορχήστρωνε κομμάτια στην Ελλάδα για να “βγάλει” τα έξοδά του, έχοντας την τιμή να πρωτοξεκινήσει με τον Γιάννη Σπανό.

Ακόμη, μίλησε για τη μουσική του “συνάντηση” με τον Ανδρέα Μικρούτσικο, πριν ακόμα αφήσει ο τελευταίος το τραγούδι για την τηλεόραση:

“Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι από τα πιο ευφυή πλάσματα που έχω γνωρίσει και με ό,τι και αν καταπιανόταν το έκανε καλά”.

Ο Στέφανος Κορκολής αποκάλυψε ότι έχει “παίξει” μουσική για τους Duran-Duran, ενώ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του στις περιπτώσεις που δεν αναφέρονται οι δημιουργοί τραγουδιών:

“Ειδικά σε περιπτώσεις τραγουδοποιών που βρίσκονται σε μουσικές επιτροπές και δεν αναφέρουν τους δημιουργούς, εκνευρίζομαι”.

Ο ίδιος έχει δεχθεί πολλές προτάσεις να συμμετέχει σε κριτικές επιτροπές talent show, ωστόσο τις έχει απορρίψει όλες:

“Δεν μου αρέσει καθόλου να κρίνω κάποιον δημόσια”, είπε.

https://streamable.com/cafp5