Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Μου καταλόγισε ότι άφησα τα παιδιά μου, έλεγε για την ηλικία μου. Τους είπα “συγκρατήστε τον, είναι ντροπή αυτό που κάνει”»
Ελλάδα

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Μου καταλόγισε ότι άφησα τα παιδιά μου, έλεγε για την ηλικία μου. Τους είπα “συγκρατήστε τον, είναι ντροπή αυτό που κάνει”»

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Μου καταλόγισε ότι άφησα τα παιδιά μου, έλεγε για την ηλικία μου. Τους είπα “συγκρατήστε τον, είναι ντροπή αυτό που κάνει”»

Η παρουσιάστρια μίλησε στην εκπομπή «Ανοιχτά» για την προσωπική της ζωή, την πορεία της στην τηλεόραση αλλά και τις δύσκολες στιγμές που έζησε σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο

Είναι από τις γυναίκες που εντυπωσιάζουν με τη δυναμική τους, ένα στοιχείο που την έκανε από νωρίς να ξεχωρίσει στη ζωή και την επαγγελματική της πορεία.

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Ανοιχτά» με την Αννίτα Πάνια και έκανε τη δική της αναδρομή, από τα μικράτα της στο Κιλκίς μέχρι το ξεκίνημά της στην Αθήνα και αργότερα στην Αθήνα.

Παρότι επί χρόνια στην πρώτη γραμμή των μίντια κράτησε καλά προστατευμένη την προσωπική της ζωή.

«Δεν έδωσα τα παιδιά μου για εξώφυλλο ούτε άνοιξα το σπίτι μου να φωτογραφηθεί ούτε άφησα να εκτεθεί η προσωπική μου ζωή στα έντυπα» είπε αρχικά η παρουσιάστρια και συγγραφέας.

Όσο για το μυστικό του γάμου της με τον Γιάννη Ακκά που μετρά 31 χρόνια αυτό είναι η εκτίμηση και η ελευθερία.

«Αλλάζουν οι θέσεις, αλλάζουν οι άνθρωποι, το θέμα είναι να έχεις την υπομονή να ισορροπήσεις τις καινούριες συνθήκες».

«Υπάρχει ελευθερία και σεβασμός στην ανάγκη ελευθερίας του άλλου. Ποτέ δεν μου είπε ο Γιάννης “μην κάνεις κάτι”. Σε όλα ήταν σύμμαχός μου».

Σε μία αναδρομή στα επαγγελματικά της θυμήθηκε πώς πέρασε από τη Νομική στον κόσμο της δημοσιογραφίας αλλά και τις πόρτες για την ψυχαγωγία που της άνοιξε η Ζήνα Κουτσελίνη.

«Αυτό το οφείλω στη Ζήνα Κουτσελινη, Με είδε να παρουσιάζω τα βραβεία για τις “Γυναίκες της Χρονιάς” και μου είπε εσύ πρέπει να κάνεις ψυχαγωγία. Πήγα στο ραντεβού και ήταν ο Λάτσιος και Ζήνα στο γραφείο και από όλα ξεχώρισα το “Έχεις γράμμα”».

Το «Έχεις γράμμα» έδωσε τη θέση του στο «Πάμε Πακέτο» και όταν έπεσε η αυλαία στην εκπομπή δεν έκρυψε ότι στενοχωρήθηκε πολύ.

«Με πόνεσε όταν σταμάτησε το “Πακέτο”. Με πόνεσε γιατί ήταν  μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Το γκραν φινάλε έγινε γιατί η νέα διοίκηση αποφάσισε ότι δεν θέλει να κρατήσει το “Πάμε Πακέτο”».

Από τη δική της σκοπιά σχολίασε και τα σύγχρονα τηλεοπτικά δρώμενα.

«Ο κόσμος δεν βλέπει πια πολύ τηλεόραση. Η γενιά που έρχεται δεν ενδιαφέρεται για την τηλεόραση. Ούτε γι΄αστείο δεν βλέπω ριάλιτι. Ποτέ δεν με ενδιέφερε να κάνω κλειδαρότρυπα…» είπε.

Όσο για τη συμμετοχή της στο J2US με ταίρι της τον Κώστα Καραφώτη ανέφερε: «Στο J2US δεν ήταν ριάλιτι, Ήταν ένα μουσικό παιχνίδι. Με πήρε ο Νίκος Κοκλώνης και είχαμε πει ότι θα κάνουμε και το “Έχεις γράμμα” και ήθελα να τον στηρίξω. Έκανα τηλεόραση με χαρά το είχα ανάγκη».

Τι είπε για την παλιά του μαθήτρια ο Κώστας Καραφώτης;

Στη ζωή της έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές. Από τις πιο δύσκολες στιγμές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήταν το ατύχημα του γιου της, όταν συμμαθητής του του είχε πετάξει έναν χάρακα στο μάτι.

«Ταλαιπωρήθηκε το παιδί ποτέ. Δεν πίστεψα ποτέ αυτά που μου λέγανε οι γιατροί ότι θα βλέπει 2/10 εγώ του είπα ότι θα βλέπει κανονικά. Αυτή είναι η υπέρβαση, το κβαντικό άλμα που λέμε στην αυτογνωσία. Ο Χρήστος βλέπει πλέον 9/10. Ο άνθρωπος έχει τεράστια δύναμη μέσα του».

Στη συνέχεια η γνωστή παρουσιάστρια άνοιξε την καρδιά της για το εργασιακό μπούλινγκ που βίωσε από ανώτερό της στο κανάλι που εργαζόταν παλαιότερα.

«Είχα πάρα πολλές κόντρες στη δουλειά. Υπήρχαν άνθρωποι που μίλησαν προσβλητικά για μένα δημόσια μέσα από το κανάλι μου. Υπέστην εργασιακό μπούλινγκ από ανώτερο. Μου καταλόγισε ότι άφησα τα παιδιά μου κι ήρθα στην Αθήνα, για την ηλικία μου. Μίλησα με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και είπα “την συγκρατήστε τον είναι ντροπή αυτό που κάνει για το ίδιο το κανάλι».

«Υπάρχει τοξικότητα, ανταγωνισμός. Αναγκαστικά όταν από αυτό εξαρτάται η βιωσιμότητα της εκπομπής με ενδιέφεραν τα νούμερα».

Ιδιαίτερα τα όσα είπε και για το όνειρο που είχε δει σε ηλικία 14 ετών στο οποίο είχε οραματιστεί όλη της τη ζωή.

«Είδα στον ύπνο μου όλη τη ζωή μου, είχα δει τον τον άνδρα μου, ότι είχα δύο αγοράκια, το σπίτι έτσι όπως είναι ακριβώς» είπε κι έκλεισε με μία αναφορά στον χαμό του πατέρα της που την κλόνισε σε μεγάλο βαθμό.

«Ήταν μαύρη περίοδος στη ζωή μου. Ακόμα και οι πυτζάμες που φορούσα ήταν μαύρες. Μου ήταν αδύνατο να σκεφτώ φωτεινά. Του είχα αδυναμία, ήταν καλοσυνάτος, καινοτόμος. Όταν έφυγε ο πατέρας μου φτώχυνε η ανθρωπότητα».

Για το τέλος οι δύο κυρίες άλλαξαν ρόλους και η συνεντευξιαζόμενη έκατσε στη θέση της παρουσιάστριας.

Τι αποκάλυψε η Αννίτα Πάνια;

«Έχω κάνει τέρατα στην τηλεόραση. Απορώ πως δεν ήρθε ένα χέρι να με βγάλει από την οθόνη» είπε.

«Έβγαλα χρήματα από την τηλεόραση. Κονομήσαμε κι εσύ κι εγώ τότε» είπε μεταξύ άλλων.

Ποιο θεωρεί το μεγαλύτερό της ελάττωμα;