Βραβεία Χορν: Ο νικητής της βραδιάς και το “ζευγάρι” που συζητήθηκε
Ελλάδα

Βραβεία Χορν: Ο νικητής της βραδιάς και το “ζευγάρι” που συζητήθηκε

Βραβεία Χορν: Ο νικητής της βραδιάς και το “ζευγάρι” που συζητήθηκε

Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές;

Απονεμήθηκε και φέτος το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν» σε μια λαμπερή εκδήλωση με πρωταγωνιστές τη νέα “φουρνιά” ταλέντων στον χώρο του θεάτρου.

Ο θεσμός έκλεισε φέτος τα 20 χρόνια παρουσίας του και νικητής της ιδιαίτερης αυτής βραδιάς ήταν ο Γιωργής Τσουρής.

Ο ηθοποιός και συγγραφέας τιμήθηκε για τον ρόλο του “Γρηγόρη” στα “170 τετραγωνικά (Moonwalk)” σε σενάριο δικό του και σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, φορώντας τον σταυρό του αείμνηστου Δημήτρη Χορν που του παρέδωσε ο περσινός νικητής του βραβείου, Μιχάλης Συριόπουλος. Μαζί με αυτήν την τιμητική διάκριση έλαβε επίσης και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ που συνοδεύει το βραβείο.

Συνυποψήφιοί του ήταν ο Αυγουστίνος Κούμουλος, ο Έκτορας Λιάτσος, ο Βασίλης Μαγουλιώτης και ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, ενώ τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποτελούνταν από τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, τον Σταμάτη Φασουλή, την Ξένια Καλογεροπούλου, τη Λυδία Κονιόρδου και την Αντιγόνη Καράλη.

Πολλά ονόματα του χώρου της υποκριτικής και του θεάματος έδωσαν το “παρών” στη φετινή διοργάνωση, όπως ο Θανάσης Αλευράς, ο Χρήστος Λούλης, ο Δημήτρης Μοθωναίος, αλλά και ο Αργύρης Πανταζάρας συνοδευόμενος από την Πένυ Αγοραστού, που έχουν απασχολήσει αρκετά τα μίντια με το φημολογούμενο ειδύλλιό τους.

Ο Γιωργής Τσουρής μίλησε στην κάμερα του “Πρωινού” και εξέφρασε τη βαθιά τιμή που ένιωσε μέσα από τη βράβευσή του και πως αφιέρωσε το βραβείο στη σύζυγο, την οικογένεια, αλλά και σε ένα φίλο του που “έφυγε” από τη ζωή πρόσφατα.

Δηλώσεις έκανε και ο θεσπιστής του βραβείου, Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους “εισβολείς” που παρεισφρέουν από άλλους χώρους στο θεατρικό σανίδι, λέγοντας πως ανέκαθεν συνέβαινε αυτό και πως στο τέλος το θέατρο κάνει πάντα ορθά τη διαλογή του.

“Πάντοτε υπήρχε αυτό…Το θέατρο δεν κρατάει κακία, κρατάει όμως τη θέση του”.

“Δεν πάει να έρθεις από οποιοδήποτε μέρος, αν δε στέκεις στη σκηνή τρως μια κλωτσιά και δεν ξέρεις πού βρέθηκες”, πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος, με τον Αργύρη Πανταζάρα και την Πένυ Αγοραστού.

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος

Ο Σταμάτης Φασουλής φορά τον σταυρό του Δημήτρη Χορν στον μεγάλο νικητή της βραδιάς, Γιώργη Τσουρή

Ο Γιωργής Τσουρής ευχαριστεί για τη μεγάλη τιμή

Ο Θάνος Τοκάκης, ο Χρήστος Λούλης και ο Νίκος Καρδώνης, που έχουν κερδίσει παλαιότερα το βραβείο “Δημήτρης Χορν”

Από αριστερά: Σταμάτης Φασουλής, Γιωργής Τσουρής, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Βασίλης Μαγουλιώτης, Έκτορας Λιάτσος

Ακούστε και τις δηλώσεις των παρισταμένων στην τελετή:

https://streamable.com/ueww4