Ο Νίκος Μουτσινάς στο Znews: “Ξόδεψα πολλά λεφτά στην ψυχοθεραπεία”
Συνεντεύξεις

Ο Νίκος Μουτσινάς στο Znews: “Ξόδεψα πολλά λεφτά στην ψυχοθεραπεία”

Ο Νίκος Μουτσινάς στο Znews: “Ξόδεψα πολλά λεφτά στην ψυχοθεραπεία”

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής μας, ο Νίκος μιλάει για τα παιδικά του χρόνια αλλά και γιατί η τηλεόραση του δίνει “τροφή” για σχολιασμό.

Ποια είναι του Νίκου η αρχή, τα όνειρά του, πώς ξεκινάει, τι θέλει να κάνει;

Σαφέστατα ήθελα να γίνω ηθοποιός. Αφού κατάλαβα ότι δεν θα περάσω Ιατρική – που ήθελα να γίνω παιδίατρος, κτηνίατρος, γιατρός χωρίς σύνορα να σώζω τον κόσμο- όταν πια κατάλαβα ότι ούτε κατά διάνοια με τις βάσεις της δεύτερης δέσμης, σιγά- σιγά άρχισε να ανθίζει το δεύτερο όνειρό μου, να γίνω ηθοποιός και για αυτό και το πιστεύω δεν έχει καμία σχέση η τρέλα του ηθοποιού με τον παρουσιαστή. Ειδικά φέτος με τη θεατράλε εκπομπή το “τερματίσαμε”. Αλλά αυτό ήταν το δικό μου το όνειρο, ούτε να σκηνοθετήσω , ούτε να γράψω. Αυτά βγήκαν από ανάγκη, αλήθεια σου λέω, αναγκάστηκα να γράψω για να παίξω. Πήγαινα στις ακροάσεις, δε με παίρνανε, άφηνα βιογραφικά στην τηλεόραση, πάλι δεν με παίρνανε! Πάντως τελείωσα τη σχολή Διαμαντοπούλου και ένα κρατικό ΙΕΚ, για να έχουμε να λέμε στη γειτονιά. Έτσι έφυγα από την ωραία Θεσσαλονίκη και ήρθα στην Αθήνα να σπουδάσω. Τη Θεσσαλονίκη τώρα τη χαίρομαι….

Πώς είναι τα χρόνια στη Θεσσαλονίκη με τους γονείς σου;

Ήμουν ένα παιδί αρκετά κλειστό, με τις παρέες της οικογένειας, βλέπαμε πολλή τηλεόραση, όλα τα σίριαλ, οι γονείς μου παίζανε πολύ “Θανάση”, κουμ-καν και μετά εξελιχθήκαμε στη μπιρίμπα. Όποτε η Αθήνα για μένα ήταν μια απόδραση από το κουκούλι της οικογένειας. Και έκατσε και η τηλεόραση. Έψαχναν καινούρια πρόσωπα. Μια φίλη μου από τον Alpha μου είπε “τρέχα, ψάχνουν νέα πρόσωπα” και έτσι έκατσε η τηλεόραση χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική για το θέατρο. Όμως εγώ όποιον έβλεπα του έδινα το χέρι να συστηθώ και πριν το όνομά μου έλεγα είμαι ηθοποιός. Το έλεγα, το έλεγα, το έλεγα έπιασε κάποια στιγμή τόπο. Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που μου τηλεφώνησε ο Θ. Πετρόπουλος και μου είπε “θέλω να κάνεις το Σεσουάρ για δολοφόνους”. Δεν πρόλαβε να τελειώσει την πρότασή του και του είπα “φυσικά”. Έπαιρνα όλους τους φίλους μου τηλέφωνο και τους έλεγα “θα παίξω στο θέατρο”. Ήμουν απλά ευτυχισμένος.

https://www.instagram.com/p/BYs7lESglxL/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BUKOIOpAhoS/?utm_source=ig_web_copy_link

Τι έχει η τηλεόραση για να τη σατιρίζεις τόσο πολύ;

Η τηλεόραση είναι σαν μια μύγα που χτυπάει μέσα στο δωμάτιο. Δεν έχει κανένα στόχο. Κάνει ο ένας ένα ριάλιτι; Θα κάνουν άλλα τρία. Είναι η μόδα να κάνουμε σόου; Όλα τα κανάλια σόου. Είναι μόδα η μυθοπλασία; Όλοι μυθοπλασία. Είναι μόδα η μαγειρική; Όλοι μαγειρική. 85 εκπομπές για μαγειρική. Δεν έχεις να φας και βλέπεις κάτι συνταγές που δεν τις φτιάχνεις κιόλας. Τι κρίμα όμως να μην μπορεί να μας προχωρήσει και κάπου όλη αυτή η δύναμη της τηλεόρασης, όλο αυτό το κοπάδι να πάει μπροστά. Εγώ αυτό που μπορώ να κάνω είναι να γελάσει αυτός που με βλέπει και να περάσει καλά. Φοβάμαι μήπως στο τέλος και ΄γω τον ναρκώσω, αλήθεια όμως!  Ό,τι μπορώ κάνω. Δεν είμαι εδώ για να αφυπνίσω κάποιον.

https://www.instagram.com/p/BS5-tM3A9K_/?utm_source=ig_web_copy_link

Τον Νίκο Μουτσινά τον ενδιαφέρει η πολιτική και όσα γίνονται στη χώρα;

Όχι δεν ασχολούμαι καθόλου με την πολιτική, δεν με ενδιαφέρει κιόλας, δεν με αφορά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, είμαστε όλοι παίχτες.

Δεν ψηφίζεις δηλαδή;

Όχι δεν ψηφίζω. Παλιά ψήφιζα ΠΑΣΟΚ, πολύ παλιά. Δεν έφερα ποτέ τα δικαιώματά μου στην Αθήνα και θεωρώ ότι η γενιά μου δεν πολιτικοποιήθηκε ποτέ και εγώ ίσως επειδή δεν πήγα πανεπιστήμιο. Την πραγματικότητα τη βλέπω, τη δυστυχία των ανθρώπων. Στο δικό μου το μυαλό θεωρώ – και μπορεί να κάνω λάθος- ότι στη γενιά μου δημιουργήθηκε ένα πολιτικό χάσμα. Άλλωστε με τον Τσίπρα κατάλαβα ότι είναι ένα κομμάτι που κουμαντάρεται από αλλού. Τι να πω και εγώ….

https://www.instagram.com/p/BuRA7CzF0xg/?utm_source=ig_web_copy_link

Στη ζωή σου είσαι όπως και δουλειά ή είσαι ένας μοναχικός τύπος;

Μοναχικός τύπος είμαι, μου αρέσει η ησυχία μου, άλλωστε ξόδεψα πολλά λεφτά στην ψυχοθεραπεία, για να μπορώ να μένω μόνος μου, αλλά γενικά  στην παρέα θα κάνω και την πλάκα θα σχολιάσω. Γενικά είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος, αλλά για να μπορέσω να δώσω τόση ενέργεια στην εκπομπή και στο θέατρο θέλω και ώρες να κουλάρω. Άλλωστε καθόλου δεν μου αρέσει το εκ επί τούτου. Το να διασκεδάσουμε με το ζόρι. Δεν μου αρέσουν οι Απόκριες, σιγά σιγά και οι γιορτές. Δε μου αρέσει το φόρτωμα της ημέρας και δε καταλαβαίνω γιατί παραμονή Πρωτοχρονιάς να μη κάτσω σπίτι μου με τις παντούφλες. Δεν μπορώ ούτε τα γενέθλια…..

Νίκο, σου αρέσουν τα ταξίδια;

Μου αρέσουν τα ταξίδια γιατί ανοίγει το μάτι σου που το κλείνει η καθημερινότητα. Είχαμε πάει με τον Νίκο Κοκλώνη Βραζιλία που δεν την είχα ποτέ στο μυαλό μου. Αυτή η παραλία του Ρίο είναι σαν ένα ψέμα. Αλλά το ταξίδι που με μάγεψε και η αγαπημένη πολύ είναι η Νέα Υόρκη. Στη Νέα Υόρκη δεν πρέπει να πας στα 40. Ξόδεψα όλα τα λεφτά μου στα θέατρα, έβγαλα φουσκάλες από το περπάτημα και έβαλα 10 κιλά.

Όταν έχεις χρόνο βλέπεις τηλεόραση ή πηγαίνεις θέατρο;

Τηλεόραση δε βλέπω καθόλου παρά μόνο Netflix που παίρνω και ιδέες. Φανταστικές σειρές με έχουν ξενυχτήσει ως το πρωί. Πάω όμως όποτε μπορώ θέατρο. Είδα το “Ξύπνα Βασίλη”  στο Εθνικό και θαύμασα τον σκηνοθέτη. Ένα παλιό έργο πώς το έφερε στο σήμερα.

https://www.instagram.com/p/BrnFKNAlLyg/?utm_source=ig_web_copy_link

Πώς σου φαίνεται η συνεργασία σου με ένα νέο κανάλι όπως το Open;

Το Open είναι ακόμα σαν στο νηπιαγωγείο, μη σου πω παιδικός σταθμός. Ένα κανάλι που τώρα ξεκινάει και θέλει πολλή δουλειά. Δεν έχω όμως άγχος για τα νούμερα όπως και κανείς στο κανάλι, παρόλο που μου έκατσε αυτή η ευτυχία. Να δουλεύω στο Open, παρόλο που εμένα μου άρεσε πάρα πολύ το Mega. Ήταν κανάλι Α class! Έβλεπα όλα τα σίριαλ. Τους “Απαράδεκτους”, τις “Τρεις Χάριτες”, το “Δις εξαμαρτείν”, όλα, όλα….

Εάν ήσουν πιο νέος θα έφευγες να δουλέψεις στο εξωτερικό;

Ναι, θα έφευγα. Αλλά δεν ξέρω πώς λειτουργούν και τα πράγματα στις άλλες χώρες. Όμως σύμφωνα με τον τρόπο δουλειάς που έχω στο μυαλό μου, ναι, θα ήθελα να φύγω έξω.

Φεύγοντας, σκεφτόμουν πως ένα τηλεφώνημα καθόριζε την καριέρα του Νίκου Μουτσινά. Πάντα. Στο θέατρο ή στην τηλεόραση. Αν δεχτεί και κανένα τηλεφώνημα από την Νέα Υόρκη, φοβάμαι θα τον χάσουμε τόσο ταλαντούχος και ωραίος που είναι…