Σάββας Πούμπουρας: «Δεν χρειάζεται να εκβιάζεις το reality»
Συνεντεύξεις

Σάββας Πούμπουρας: «Δεν χρειάζεται να εκβιάζεις το reality»

Σάββας Πούμπουρας: «Δεν χρειάζεται να εκβιάζεις το reality»

Με τον Σάββα Πούμπουρα μας συνδέει άθελά μας μια παλιά ιστορία με χαριτωμένο παρασκήνιο. Πριν από μια δεκαετία περίπου, η Ναταλία Γερμανού ετοιμαζόταν να παρουσιάσει για πρώτη χρονιά το πρωινό του Σαββατοκύριακου στον Alpha. Στην Κάντζα βρίσκονταν ακόμα τόσο η Άλκηστη Μαραγκουδάκη, όσο και η Ρούλα Κορομηλά, ενώ την παραγωγή είχε αναλάβει η Αγλαΐα Λάτσιου. Εκεί είχα συμφωνήσει να βρίσκομαι κι εγώ- και μάλιστα είχαμε φωτογραφηθεί για το πρόγραμμα του καναλιού μαζί με την Έλενα Παπαβασιλείου. Στα πλαίσια της προώθησης της εκπομπής είχαμε κανονίσει ένα εξώφυλλο στη Ναταλία για το Downtown. Η ίδια ήθελε να της κάνω εγώ εγώ τη συνέντευξη. Πάνω στη συζήση λοιπόν η Ναταλία μου είπε με διάθεση ανωτερότητας ότι ως τηλεθεατής θα προτιμούσε και εκείνη να βλέπει την εκπομπή της Σοφίας Αλιμπέρτη που προβαλλόταν με επιτυχία τα Σαββατοκύριακα στον ΑΝΤ1. «Είσαι σίγουρη ότι θες να γράψω αυτό;» την είχα ρωτήσει μετά. Εκείνη επέμενε να το βάλουμε. Όταν κυκλοφόρησε το περιοδικό, οι υπεύθυνοι του Alpha αντέδρασαν έντονα και αφού μάλωσαν την παρουσιάστριάς τους, απομάκρυναν εμένα με συνοπτικές διαδικασίες από την εκπομπή -που δεν είχε ξεκινήσει ακόμα- λέγοντάς μου ότι δεν προστάτευσα τη Ναταλία. Στη θέση μου τελικά ήρθε ο Σάββας Πούμπουρας, που είχε κάνει μεγάλη αίσθηση τότε από τη διαφήμιση γνωστού καφέ. Και φυσικά ήταν πολύ καλός και έκανε αμέσως γκελ στο κοινό. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Σάββας φυσικά ωρίμασε, έκανε πολλά και διαφορετικά πράγματα στον χώρο μας, παντρεύτηκε και σήμερα έχει αναλάβει το βάρος της πιο δαπανηρής παραγωγής του ΑΝΤ1 για φέτος, το Nomads (Πέμπτη με Κυριακή στις 20.45).

Σάββα, ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχεις αντιμετωπίσει στη Μαγαδασκάρη; Νιώθεις μοναξιά;

Το να γυριστεί μια τόσο μεγάλη παραγωγή έχει από μόνο του πολλές δυσκολίες. Σκέψου αυτό να γίνεται σε ένα ξένο μέρος, πολύ μακριά από την Ελλάδα και για πρώτη φορά. Επίσης η καθημερινότητά σου αλλάζει εντελώς. Πρέπει να προσαρμοστείς σε ένα καινούριο πρόγραμμα: διαφορετικά ωράρια (ξεκινάμε πολύ νωρίς το πρωί γιατί νυχτώνει πολύ νωρίτερα εδώ), διατροφή- έχω ήδη χάσει 4 κιλά!-, ελάχιστος ελεύθερος χρόνος. Όμως όλα ξεπερνιούνται γιατί έχουμε πολλή αγάπη για αυτό που κάνουμε.

Πoια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν έμαθες ότι ο ΑΝΤ1 θα έφερνε τους Εισβολείς στο Nomads;

Η απόφαση για την τρίτη ομάδα που θα έμπαινε είχε παρθεί καιρό πριν. Συμμετείχα στις συζητήσεις που γίνονταν οπότε δεν ήταν έκπληξη για μένα. Η αντίδρασή μου όταν πρωτοέπεσε στο τραπέζι ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Ενθουσιάστηκα, την πίστεψα από την πρώτη στιγμή.

Όλοι -σχεδόν- ασχολούνται με τα νούμερα τηλεθέασης. Έχεις την αγωνία τους;

Φυσικά και θα ενημερωθώ για τα νούμερα. Κάνουμε μια δουλεία που καλώς ή κακώς αναγνωρίζεται και μέσα από τα νούμερα. Ωστόσο δεν είναι αυτοσκοπός μου. Πιο πολύ με απασχολεί το προϊόν που βγαίνει προς τα έξω και πως αυτό θα γίνεται ολοένα και καλύτερο.

Ποιο είναι το πιο αστείο ή περίεργο πράγμα που σε έχουν ρωτήσει τελευταία στο twitter;

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που συμβαίνει φέτος με το twitter είναι μοναδικό. Έχουμε φτιάξει μια τρομερή κοινότητα nomads με σχεδόν καθημερινή αλληλεπίδραση. Με ρωτάνε διάφορα γενικά, για τους παίκτες, τα αγωνίσματα, τους θορύβους που ακούγονται στη μετάδοση από διάφορα έντομα. Είναι ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας. Σε πολλά από αυτά που με ρωτάνε απαντάω και on air. Επίσης ένα από τα πρώτα πράγματα που μου ζήτησαν ήταν να τους χαιρετάω κάθε Κυριακή στο live και το κάνω ανελλιπώς!

Για να κάνω και λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου, έχει ακουστεί ότι δεν δίνεις βάρος τηλεοπτικά στο reality στοιχείο. Θα μπορούσες να φέρνεις  σε πιο δύσκολη θέση τους παίκτες όπως έχουμε δει σε αντίστοιχα concept.

Δεν χρειάζεται να εκβιάζεις το reality. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου εκεί. Αυτό όμως που κάνω, είναι ότι δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω. Αν κάτι μου δημιουργήσει απορίες σαν παρατηρητής και τηλεθεατής, θα το σχολιάσω. Κάθε αντίφαση, κάθε αδικία, οτιδήποτε! Νομίζω αυτό θα έκανε κάθε άνθρωπος. Θα φέρω κάποιον απέναντι σε αυτά που ο ίδιος είπε.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής που έχεις πάρει από αυτή την εμπειρία;

Καθημερινά παίρνω πολλά μαθήματα. Το μεγαλύτερο όμως μάθημα το έχω πάρει από τους κατοίκους εδώ στη Μαδαγασκάρη. Έχουν ελάχιστα υλικά αγαθά, θα έλεγα μόνο τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους κι όμως είναι ευτυχισμένοι.

Διαβάζεις ό,τι γράφουν για σένα; Γκουγκλάρεις το όνομά σου τακτικά, όπως άλλοι παρουσιαστές;

Τα δύο πρώτα χρόνια που ξεκίνησα τηλεόραση ναι. Είχα την περιέργεια. Τώρα όχι. Ξέρω ποιος είμαι και τι θέλω.

Με ποιους Νομάδες θα μπορούσες να κάνεις παρέα στην κανονική ζωή;

Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάποιους δεδομένου ότι το παιχνίδι είναι ακόμα σε εξέλιξη. Κάθε ένα από τα παιδιά είναι ξεχωριστά με τις δικές τους προσωπικότητες, με τα θετικά και τα αρνητικά, όπως όλοι μας άλλωστε. Σίγουρα όμως είναι κάποιοι παίκτες που ταιριάζουν πιο πολύ στον χαρακτήρα μου.

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη είναι το πρόσωπο που κέρδισε την προσοχή όλων από την αρχή. Τελικά αδικεί ή αδικείται; Ήσουν μπροστά όταν μίλησε με τον φίλο της;

Δεν ήμουνα μπροστά, ήταν άνθρωποι της παραγωγής. Η Δήμητρα είναι μια έντονη προσωπικότητα και αυτό σε άλλους μπορεί να αρέσει σε άλλους όχι. Είναι ανοιχτό βιβλίο, δεν κρύβει τα συναισθήματα της ούτε διστάζει να εκφράσει τις απόψεις της, ακόμα κι αν ξέρει ότι θα στρέψει όλη την ομάδα εναντίος της. Αυτό, ο κόσμος θα κρίνει όταν έρθει η ώρα, αν είναι καλό ή κακό για εκείνη.

Το Nomads ήταν ένα ρίσκο για σένα αφού ο ρόλος του κεντρικού παρουσιαστή αντιμετωπίζεται πάντα με μεγαλύτερη αυστηρότητα από κοινό και κριτικούς. Εσύ νιώθεις ικανοποιημένος από τη δική σου απόδοση; Υπήρξε κάτι που θα ήθελες να έχεις κάνει διαφορετικά;

Δεν ξέρω αν ήταν ρίσκο, σίγουρα ήταν μια μεγάλη απόφαση. Μένεις ένα διάστημα μακριά από την οικογένειά σου, αφήνεις πίσω τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις στην Ελλάδα. Τα τελευταία δυο χρόνια έκανα και μια ταξιδιωτική εκπομπή στην Κύπρο που αναγκαστικά έπρεπε να την σταματήσω και αυτή. Όμως νιώθω ευλογημένος που είμαι κομμάτι ενός τόσο μεγάλου project. Βάζω καθημερινά όλη την ενέργεια και την αγάπη σε αυτό και δουλεύω συνεχώς στο να βελτιώνομαι. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτώ τι θα έκανα διαφορετικά γιατί ακόμα όλο αυτό είναι σε εξέλιξη και θέλω να το ζήσω στο 100%. Όταν ολοκληρωθεί σίγουρα θα κάνω τον απολογισμό μου.