Πέθανε ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης
TV Gossip

Πέθανε ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης

Πέθανε ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης, ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ηθοποιός απεβίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής σε ηλικία 80 ετών και σκόρπισε τη θλίψη στον κόσμο της υποκριτικής.

Ο ηθοποιός έδινε μάχη με την επάρατη νόσο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 12:30 στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Ένας ζεν πρεμιέ του σινεμά

Ο Φαίδων Γεωργίτσης υπήρξε από τους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου με πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τα έντονα γαλάζια μάτια του.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία “Ποτέ την Κυριακή” του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη.

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά “Κόκκινο δαχτυλίδι”, ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του ’90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές “Καλημέρα Ζωή” και “Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου.

Υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη και εν συνεχεία παντρεύτηκε την Μπέτσυ, με την οποία έχει δυο παιδιά, τον Ραφαέλο και τη Μαρίζα, επίσης ηθοποιό. Είχε δημιουργήσει τον δικό του θεατρικό θίασο, ο οποίος εδρεύει στο Κορωπί, και με τον οποίο ασχολούνταν τα τελευταία χρόνια, έχοντας αποσυρθεί.