Άνγκελα Μέρκελ: Για να αγοράσεις το αρκουδάκι που της μοιάζει θα πληρώσεις 189 ευρώ!
Κόσμος

Άνγκελα Μέρκελ: Για να αγοράσεις το αρκουδάκι που της μοιάζει θα πληρώσεις 189 ευρώ!

Άνγκελα Μέρκελ: Για να αγοράσεις το αρκουδάκι που της μοιάζει θα πληρώσεις 189 ευρώ!

Όπως λέει ο κατασκευαστής του, δεν πρόκειται για παιδικό παιχνίδι, αλλά για συλλεκτικό είδος

Ένας δημιουργικός… πανζουρλισμός επικρατεί στη Γερμανία με την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την καγκελαρία της χώρας.

Η Άνγκελα Μέρκελ έγινε αρκουδάκι

Την ιδέα για το αρκουδάκι που μοιάζει στην Μέρκλελ την είχε ο Μάρτιν Χέρμαν. Είναι ιδιοκτήτης βιοτεχνίας που φτιάχνει αρκουδάκια. Όχι κοινότυπα, αλλά που να έχουν τα χαρακτηριστικά πολιτικών παγκοσμίου βεληνεκούς. Όταν ο επισκέπτης μπαίνει στο μαγαζί του, έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στο μουσείο Madame Tussauds, μόνο που δεν πρόκειται για κέρινα ομοιώματα. Βλέπει παντού αρκουδάκια με γνωστά χαρακτηριστικά από προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, του παρελθόντος και του παρόντος, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Συλλεκτικό είδος

Ο Χέρμαν παρακάλεσε τον βουλευτή του Κόμπουργκ Χανς Μίχελμπαχ από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα να πάρει ένα αρκουδάκι μαζί του και να το πάει στο Βερολίνο. Μάλιστα φέρει το νούμερο 16, συμβολικά, τόσα ήταν τα χρόνια που η Μέρκελ βρέθηκε στην εξουσία. Εκτός απροόπτου.

Και η τιμή του; 189 ευρώ τιμάται το αρκουδάκι. Δεν το λες φτηνό.

Όπως λέει ο κατασκευαστής του, δεν πρόκειται για παιδικό παιχνίδι, αλλά για συλλεκτικό είδος.

«Τα αρκουδάκια είναι φτιαγμένα όλα με το χέρι, ένα προς ένα» λέει ο Χέρμαν.

«Χρειάζονται περίπου 4 ώρες, υπομονή και μεγάλη τέχνη. Οι συνεργάτες μας επενδύουν πολύ μεράκι, πολύ χρόνο για κάθε κομμάτι, για ένα τέλειο αποτέλεσμα». Οι αγοραστές μπορούν να το χαϊδεύουν, να το ζουλάνε, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, αν και ο Χέρμαν είχε αγαθές προθέσεις.

«Το έκανα από ευγνωμοσύνη για τα 16 χρόνια που μας οδήγησε μέσα από δυσκολίες στιγμές».