Bασίλισσα Ελισάβετ: Ποιοι τη συνόδευσαν στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία;
Κόσμος

Bασίλισσα Ελισάβετ: Ποιοι τη συνόδευσαν στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία;

Bασίλισσα Ελισάβετ: Ποιοι τη συνόδευσαν στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία;

Ποιοι έλειπαν;

H παράδοση είναι παράδοση όσα εμπόδια και αν προκύψουν και η Βασίλισσα Ελισάβετ τηρεί τις παραδόσεις.

Έτσι παρέστη το πρωί στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Sandringham. Μόνο που αυτή τη φορά υπήρξαν… απώλειες.

Πρώτη και καλύτερη η απουσία του συζύγου της, Φιλίππου. Ο 98χρονος Δούκας του Εδιμβούργου που νοσηλευόταν επί 5 ημέρες και πήρε εξιτήριο, προτίμησε να μείνει στο ανάκτορο όπου η βασιλική οικογένεια κατά παράδοση περνά τις γιορτές των Χριστουγένννων.

Η 93χρονη Βασίλισσα έφτασε στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής μαζί με την υπόλοιπη οικοκογένεια: τον Κάρολο και την Καμίλα (η οποία αστειεύτηκε με την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα ότι ήταν ντυμένες και οι δύο στα μοβ), τον Δούκα και τη Δούκισσα του Cambridge με τα παιδιά τους αλλά και τους άλλους δύο γιους της, τον Αντρέα και τον Εδουάρδο με τις οικογένειές τους.

Ο Κάρολος επέλεξε να περπατήσει δίπλα στον γιο και τον εγγονό του παρουσία της Δούκισσας του Cambridge και της μικρής Σάρλοτ.

Ηχηρότατη ήταν φυσικά η απουσία του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex που παραμένουν στο εξωτερικό.

https://twitter.com/Anvilius/status/1209791300108718080

Τα βλέμματα τράβηξε και η Πριγκίπισσα Βεατρίκη που η Βασίλισσα της επέτρεψε να φέρει στο χριστουγεννιάτικο γεύμα και τον αρραβωνιαστικό της, Edoardo Mapelli.

Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας, που έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί, θα μεταδοθεί σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη, η Ελισάβετ κάνει λόγο για μια «αρκετά ταραχώδη» χρονιά και καλεί τους Βρετανούς να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 31 Ιανουαρίου.