Bob Dylan: “Αρρώστησα βλέποντας τον George Floyd να βασανίζεται…”
Κόσμος

Bob Dylan: “Αρρώστησα βλέποντας τον George Floyd να βασανίζεται…”

Bob Dylan: “Αρρώστησα βλέποντας τον George Floyd να βασανίζεται…”

Ο θρύλος της ροκ "έσπασε" τη σιωπή του

Σε μία σπάνια συνέντευξή του ο θρύλος της ροκ μουσικής, Bob Dylan, μίλησε για τον θάνατο του George Floyd αποκαλύπτοντας πόσο τον επηρέασε η πρωτοφανής βία με την οποία μεταχειρίστηκε ο άτυχος Αφροαμερικανός αλλά και προειδοποιώντας παράλληλα ότι το ανθρώπινο γένος βρίσκεται στο κατώφλι της “ολοκληρωτικής καταστροφής”.

Μιλώντας για πρώτη φορά από τότε που του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2016 ο εμβληματικός μουσικός αναφέρει:

“Αρρώστησα που τον έβλεπα να βασανίζεται έως θανάτου με αυτόν τον τρόπο. Αυτό ξεπερνά τη φρίκη. Ας ελπίσουμε ότι θα απονεμηθεί σύντομα δικαιοσύνη για την οικογένεια Φλόιντ και τη χώρα”.

“Η υπερβολική έπαρση μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές κυρώσεις. Ίσως βρισκόμαστε στην παραμονή της ολοκληρωτικής καταστροφής», συμπλήρωσε.

Για το αν φοβάται τον θάνατο απάντησε:

“Σκέφτομαι τον θάνατο της ανθρώπινης φυλής. Κάθε ανθρώπινο ον, όσο ισχυρό και δυνατό είναι, παραμένει ευάλωτο μπροστά στον θάνατο. Το σκέφτομαι γενικά, όχι προσωπικά.

Στα 79 του χρόνια ο Dylan ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την επόμενη Παρασκευή το πρώτο του άλμπουμ με πρωτότυπα τραγούδια εδώ και 8 χρόνια, το Rough and Rowdy Days ενώ στα τέλη του Μαρτίου και ενώ η πανδημία σάρωνε τις ΗΠΑ, ο τραγουδοποιός κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι το Murder Most Foul, μια μπαλάντα 17 λεπτών, που είναι αφιερωμένη στη δολοφονία του προέδρου John F. Kennedy.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ