Emily Ratajkowski: Συγκλονίζει η περιγραφή της για τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τον φωτογράφο Jonathan Leder
Κόσμος

Emily Ratajkowski: Συγκλονίζει η περιγραφή της για τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τον φωτογράφο Jonathan Leder

Emily Ratajkowski: Συγκλονίζει η περιγραφή της για τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τον φωτογράφο Jonathan Leder

Σε μια από τις πρώτες της δουλειές στον χώρο του μόντελινγκ

Μπορεί πλέον η πορεία της στο μόντελινγκ να είναι αδιαμφισβήτητα αξιοζήλευτη, ωστόσο στο παρελθόν ήρθε αντιμέτωπη με περιστατικά εκμετάλλευσης που τη στιγμάτισαν.

Σε ένα εκτενές άρθρο που έγραψε για το New York Magazine και δημοσιεύτηκε την Τρίτη, η 29χρονη σήμερα Emily Ratajkowski περιγράφει με λεπτομέρειες τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τον φωτογράφο Jonathan Leder το 2012.

Συγκεκριμένα εξηγεί ότι ο ατζέντης με τον οποίο συνεργαζόταν πριν οκτώ χρόνια της είχε κλείσει μια δουλειά άνευ αμοιβής για ένα περιοδικό ονόματι Darius, που περιλάμβανε τη διανυκτέρευσή της στον χώρο της φωτογράφισης.

Ο Jonathan Leder την περίμενε στο σπίτι όπου της αποκάλυψε ότι η φωτογράφιση είναι με εσώρουχα ενώ της πρόσφερε κόκκινο κρασί. «Έχω διδαχθεί ότι είναι σημαντικό να χτίσεις μια φήμη ως δουλευταρού και συνεργάσιμη.

“Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα είναι ο επόμενος φωτογράφος που θα συνεργαστείς!” μου υπενθύμιζε ο ατζέντης μου», αναφέρει στο άρθρο.

Μετά το τέλος της φωτογράφισης ο Leder της είπε «Και τώρα ας γδυθούμε!». «Αμέσως μόλις έβγαλα τα ρούχα μου, ένα κομμάτι μου αποσυνδέθηκε από όσα συνέβαιναν. Άρχισα να αιωρούμαι έξω από τον εαυτό μου, βλέποντάς με να σκαρφαλώνω στο κρεβάτι.

Λύγισα τη μέση μου και σούφρωσα τα χείλη μου, σκεπτόμενη πώς μπορεί να έδειχνα μέσα από τον φακό. Το φλας ήταν τόσο έντονο και είχα πιει τόσο κρασί που μπροστά στα μάτια μου εμφανίζονταν γιγάντιοι μαύροι κύκλοι», εξομολογείται.

Αργότερα βρέθηκαν στον καναπέ τυλιγμένοι με μια κουβέρτα. «Μου είπε ότι του άρεσε αυτό που έκανα με τα πόδια μου. Θυμάμαι αυτή τη στιγμή πιο καθαρά από κάθε άλλη. Το σιχαίνομαι που ο Jonathan σχόλιασε κάτι που κάνω σε όλη μου τη ζωή για να αισθανθώ άνετα και ασφαλής. Όσα ακολούθησαν ήταν θολά, εκτός από τα συναισθήματα που μου προκάλεσαν.

Δεν θυμάμαι να τον φιλάω, αλλά θυμάμαι πως τα δάχτυλά του ήταν ξαφνικά μέσα μου. Πίεζαν όλο και πιο σκληρά, όπως δεν με είχε αγγίξει ποτέ κανείς πριν από τότε αλλά ούτε και μετά.

Μπορούσα να νιώσω το σχήμα μου και τις πτυχώσεις και πονούσα πάρα πολύ. Ενστικτωδώς, έφερα το χέρι μου στον καρπό του και τράβηξα με δύναμη τα δάχτυλά του από μέσα μου. Δεν είπα λέξη. Σηκώθηκε ξαφνικά και έφυγε γρήγορα, ανεβαίνοντας τις σκάλες στο σκοτάδι».

Την επόμενη μέρα το γνωστό μοντέλο πήρε το τρένο και επέστρεψε στο σπίτι της.

Ο Leder απάντησε στη Ratajkowski μέσω του The Cut κάνοντας λόγος για παιδιάστικους και φθηνούς ισχυρισμούς. «Ξέρετε για ποια μιλάμε, σωστά; Μιλάμε για την κοπέλα που πόζαρε γυμνή στο περιοδικό Treats! και χοροπηδούσε γυμνή στο βίντεο του Robin Thicke την ίδια περίοδο. Στα αλήθεια θέλετε να πιστέψει κάποιος ότι ήταν θύμα;», δήλωσε.