Εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης: Θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο με αυστηρά μέτρα
Κόσμος

Εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης: Θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο με αυστηρά μέτρα

Εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης: Θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο με αυστηρά μέτρα

50 άτομα σε κάθε υπαίθρια επίδειξη

Η μια μετά την άλλη οι εκδηλώσεις αναβάλλονται σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για την Εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, Άντριου Κουόμο, το κορυφαίο fashion event θα πραγματοποιηθεί. Τα μέτρα, ωστόσο, θα είναι πολύ αυστηρά.

«Η Νέα Υόρκη είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης (NYFW) γιορτάζει την εφευρετικότητα της πόλης και το απαράμιλλο δημιουργικό ταλέντο μας.

Όταν ο Covid-19 έπληξε τη Νέα Υόρκη, πολλά από τα αγαπημένα μας γεγονότα ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν. Η πανδημία δεν έχει τερματιστεί, αλλά είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την διοργανώτρια IMG να προχωρήσει με τη NYFW, με πλήρη συμμόρφωση στις αυστηρές συστάσεις των αρχών για τη δημόσια υγεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης τόνισε ακόμη τη σημασία της υγείας όλων: «Η ασφάλεια, όπως πάντα, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και συγχαίρουμε τους οικοδεσπότες και όλους τους συμμετέχοντες σχεδιαστές, για τις καινοτόμες, έξυπνες, λύσεις τους, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το γεγονός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις υπαίθριες εκδηλώσεις η συμμετοχή θα περιοριστεί στα 50 άτομα. Οι παρευρισκόμενοι θα φορούν μάσκες, θα τηρούνται οι αποστάσεις ενώ θα θερμομετρούνται προτού παραστούν στην επίδειξη μόδας.

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί 13 – 17 Σεπτεμβρίου, μικρότερη κατά τρεις ημέρες μετά τις ακυρώσεις πολλών σχεδιαστών.