Giorgio Armani: Τα “βάζει” με τους σχεδιαστές μόδας που “βιάζουν” τις γυναίκες με τα ρούχα τους!
Κόσμος

Giorgio Armani: Τα “βάζει” με τους σχεδιαστές μόδας που “βιάζουν” τις γυναίκες με τα ρούχα τους!

Giorgio Armani: Τα “βάζει” με τους σχεδιαστές μόδας που “βιάζουν” τις γυναίκες με τα ρούχα τους!

Έξαλλος και με τους fashion editors

“Ξέσπασε” ο σχεδιαστής Giorgio Armani αμέσως μετά την παρουσίαση της κολεξιόν Emporio Armani Fall 2020 στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Σύμφωνα με το Women’s Wear Daily, ο 85χρονος σχεδιαστής μιλώντας backstage μετά το τέλος της παρουσίασης της κολεξιόν του καταφέρθηκε τόσο εναντίον άλλων σχεδιαστών μόδας όσο και εναντίον των fashion editors.

“Kουράστηκα να ακούω για τάσεις. Δεν είναι τίποτα. Θέλω να βελτιώσω τη γυναίκα που ζει στο τώρα. Υπάρχει όλη αυτή η φιλολογία για το παρελθόν ως τάση αλλά δεν συμφωνώ καθόλου. Γι’ αυτό σταματήστε να γράφετε για τάσεις” είπε προς τους δημοσιογράφους που του ζήτησαν σχόλιο για την κολεξιόν του.

“Γράψτε για το τι έκανε ο Alessandro Michele στη Gucci, η Miuccia Prada στην Prada και τι κάνω εγώ αλλά ας μην παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Θα έπρεπε να πάτε στην πηγή αυτού, ποιο είναι δηλαδή το σκεπτικό πίσω από το τι κάνουμε”, είπε μεταξύ άλλων με το γνωστό του χαμόγελο.

Τα σχόλιά του όμως για τους σχεδιαστές μόδας ήταν αυτά που δημιούργησαν τον μεγαλύτερο ντόρο.

“Υπάρχει τόση συζήτηση για τις γυναίκες που βιάζονται, αλλά σήμερα οι γυναίκες βιάζονται τακτικά από τους σχεδιαστές”, είπε. εννοώντας ότι αναγκάζονται να φορούν ρούχα που μπορεί να είναι ακατάλληλα για την ηλικία και το σώμα τους. “Αναλογίζομαι ορισμένες διαφημίσεις όπου οι γυναίκες εμφανίζονται με πολύ προκλητικό τρόπο, μισόγυμνες, και πολλές γυναίκες πιέζονται να μοιάσουν σε αυτό το πρότυπο. Αυτό για μένα είναι βιασμός. Είναι ανάρμοστο. Κοιτάξτε γύρω σας. Οι γυναίκες πιστεύουν ότι φορώντας μαύρο κολάν και ένα bomber είναι μοντέρνες. Συγχωρήστε το ξέσπασμά μου και αυτές τις έντονες εκφράσεις αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να τα πω”, δήλωσε ο μεγάλος μόδιστρος.