Jeff Bezos: Η περιουσία του σπάει το ένα φράγμα μετά το άλλο
Κόσμος

Jeff Bezos: Η περιουσία του σπάει το ένα φράγμα μετά το άλλο

Jeff Bezos: Η περιουσία του σπάει το ένα φράγμα μετά το άλλο

Έτοιμος να κατακτήσει έναν ιστορικό τίτλο

Tι κι αν το διαζύγιό του από τη σύζυγό του, Mackenzie του κόστισε το ένα τέταρτο των μετοχών του στην Amazon, o Jeff Bezos σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην αξία της περιουσίας του.

Έτσι είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που η περιουσία του θα αξίζει 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια.

Την Τρίτη, οι μετοχές της Amazon, την οποία ίδρυσε ο Bezos το 1994 και της οποίας ηγείται ως διευθύνων σύμβουλος, σημείωσαν κέρδη 1,2%, ωθώντας την περιουσία του σε άνοδο κατά 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, στο ποσό ρεκόρ των 199,7 δισ. δολαρίων.

Επειδή κατέχει το 11,1% του τεχνολογικού γίγαντα, ακόμη και μέτριες κινήσεις στην τιμή της μετοχής μπορούν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν δισεκατομμύρια από την περιουσία του.

Το ρεκόρ έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου ο Bezos είδε την αξία της περιουσίας του να φτάνει στα 197,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την υψηλότερη περιουσία που είχε καταγράψει το Forbes από τότε που ξεκίνησε να καταγράφει δισεκατομμυριούχους, το 1982.

Ο αμερικανικός κολοσσός της Amazon είναι από τους λίγους που η πανδημία ευνόησε αφού οι μετοχές της κέρδισαν περισσότερο από 55%, χάρη στην κατακόρυφη αύξηση των online πωλήσεων.

Το διαζύγιό του είναι ο λόγος που η περιουσία του Bezos δεν ξεπέρασε το φράγμα των 200 εκατομμυρίων, πράγμα που δεν απέχει και πολύ από το να γίνει.

Στον αντίποδα, η πρώην σύζυγός του έχει υποσχεθεί να δώσει πάνω από το μισό πλούτο της. Τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ότι έχει δωρίσει σχεδόν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 116 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αντιμετωπίζουν θέματα όπως η ισότητα των φυλών και των φύλων, η οικονομική κινητικότητα και η δημόσια υγεία.

Παρόλα αυτά, η περιουσία της έχει αυξηθεί πάνω από 25 δισεκατομμύρια δολάρια, από τότε που συμπεριελήφθη στη λίστα του 2019 Forbes 400 χάρη στο 3,8% των μετοχών της Amazon που κατέχει. Έτσι, αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 63,4 δισεκατομμύρια δολάρια.