Kevin Spacey: Απήγγειλε ένα ποίημα με νόημα στο Ρωμαϊκό Μουσείο της Ρώμης
Κόσμος

Kevin Spacey: Απήγγειλε ένα ποίημα με νόημα στο Ρωμαϊκό Μουσείο της Ρώμης

Kevin Spacey: Απήγγειλε ένα ποίημα με νόημα στο Ρωμαϊκό Μουσείο της Ρώμης

Ο Kevin Spacey, εμφανίστηκε σε μουσείο στη Ρώμη όπου απήγγειλε ένα ποίημα του Gabriel Tinti.

Ο ηθοποιός που είδε την επαγγελματική και προσωπική του ζωή να καταρρέουν το 2017 ύστερα από μία σειρά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις, εμφανίστηκε δίπλα στον Boxer, στο Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο και απήγγειλε το ομώνυμο ποίημα του Tinti, το οποίο αναφέρεται σε έναν ματωμένο μποξέρ που στέκεται στην άκρη του ρινγκ ενθυμούμενος τις περασμένες δόξες του.

«Ταρακούνησα τη χώρα, έκανα τις αρένες να δονούνται, έσκισα σε κομμάτια τους αντιπάλους μου», διάβασε ο Spacey.

«Φώτισα το σκότος, συνέλεξα προσβολές, προκάλεσα το χειροκρότημα. Δεν ήξεραν πώς να το κάνουν αυτό.

Κανένας από εσάς. Από την άλλη, η ζωή δεν είναι τρομακτική για όσους δεν πήραν ένα ρίσκο».

Σύμφωνα με το Variety, η ομάδα του Spacey, δ’ηλωσε ότι θα γίνει μία απαγγελία και μετά ο ηθοποιούς θα έδινε συνεντεύξεις σε ορισμένους εκπροσώπους του Τύπου, κάτι που ωστόσο τελικά δεν έγινε.

Ο Tinti σε επικοινωνία που είχε με την εφημερίδα The Independent, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί και πως ήταν μία ανοιχτή εκδήλωση και σ’ αυτήν είχαν προσκληθεί και δημοσιογράφοι.

«Επικοινώνησα με τον Kevin Spacey, αφήνοντας τη δουλειά μου να μιλήσει και παρουσιάζοντας το έργο μου σ’ αυτόν» εξήγησε ο Tinti.

«Εκτίμησε αμέσως το θάρρος και την ιδιαίτερη φύση της πρότασής μου.

Η ιδέα να δίνεις φωνή στα αρχαία αγάλματα, να δίνεις νέα ζωή στα ευρήματα, στα απομεινάρια από το παρελθόν μας, άγγιξε την ευαίσθητη πλευρά του και την βαθιά αγάπη που έχει για την τέχνη. Ήταν τιμή για μένα ότι συμφώνησε να διαβάσει τους στοίχους μου, αφού κατάφερε να τους κάνει δικούς του και να τους αποδώσει με τη φωνή του».

Η Barbie Latza Nadeau, της Daily Beast που παρακολούθησε την παράσταση έγραψε:

«Καθώς η φωνή του αντήχησε μπροστά σε περισσότερους από 50 έκπληκτους επισκέπτες του μουσείου, και καλεσμένους ήταν ξεκάθαρο ότι, ενώ μπορεί να έχει χάσει τη δόξα του λόγω των υποτιθέμενων σεξουαλικών σκανδάλων, δεν αισθάνθηκε καμία εμφανή τύψη».

https://twitter.com/KeyserBolt/status/1157415554308804616

Από την πλευρά του, ο ποιητής, Gabriel Tinti, αρνήθηκε πως το ποίημα γράφτηκε με έμπνευση τον ηθοποιό και σχολίασε στο Twitter:

«Τι υπέροχη βραδιά! Όλοι ήταν τόσο ευτυχισμένοι να γιορτάζουν την τέχνη, ήταν πραγματικά τιμή να έχω τον Kevin Spacey, να διαβάζει τα ποιήματά μου.

Η Ρώμη σε λατρεύει».

Αξίζει να σημειώσουμε πως νωρίτερα τον Ιούλιο, οι δικαστικές αρχές της Μασαχουσέτης απέσυραν τις κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού.

Πηγή: ΑΠΕ