Kiefer Sutherland: Ανακοίνωσε τον θάνατο της μητέρας του, Shirley Douglas
Κόσμος

Kiefer Sutherland: Ανακοίνωσε τον θάνατο της μητέρας του, Shirley Douglas

Kiefer Sutherland: Ανακοίνωσε τον θάνατο της μητέρας του, Shirley Douglas

Πέθανε στα 86 της η Καναδή ηθοποιός και ακτιβίστρια

Τον θάνατο της μητέρας του, Shirley Douglas, ανακοίνωσε στα social media, o γνωστός για τον ρόλο του Τζακ Μπάουερ στο “24” ηθοποιός, Kiefer Sutherland.

Η Καναδή ηθοποιός με πολυετή καριέρα και ακτιβίστρια, πέθανε χθες Κυριακή σε ηλικία 86 ετών, εξαιτίας των επιπλοκών πνευμονίας, γνωστοποίησε ο Sutherland μέσω Twitter, διευκρινίζοντας πως ο θάνατός της δεν οφειλόταν στην πανδημία του κορονοϊού.

«Η μητέρα μου ήταν εξαιρετική γυναίκα, που έζησε εξαιρετική ζωή», έγραψε.

«Δυστυχώς, έδινε μάχη με πολλά προβλήματα υγείας εδώ και κάποιο καιρό κι εμείς, η οικογένειά της, γνωρίζαμε ότι αυτή η ημέρα θα ερχόταν», πρόσθεσε.

“Σε όλες τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους ξαφνικά από τον κορονοϊό, η καρδιά μου πονάει για εσάς. Σας παρακαλώ να μείνετε ασφαλείς”, κατέληγε η ανακοίνωση.

Κόρη του Τόμι Ντάγκλας, του άλλοτε επικεφαλής της κυβέρνησης της επαρχίας Σασκάτσουαν (δυτικός Καναδάς), η Shirley έκανε πολυετή καριέρα στο σινεμά και στο θέατρο, στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, όπου συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες, ανάμεσά τους τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ και τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Eίχε στρατευθεί σε διάφορες υποθέσεις, ανάμεσά τους αυτή του κινήματος διεκδίκησης των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων και του κινήματος των Μαύρων Πανθήρων στις ΗΠΑ, ενώ υπερασπιζόταν παθιασμένα το σύστημα υγείας του Καναδά.

Απέκτησε τρία παιδιά, δύο εκ των οποίων με τον επίσης Καναδό ηθοποιό Donald Sutherland.