Κορονοϊός: “Έφυγε” από τη ζώη ο θρύλος της τζαζ, Ellis Marsalis Jr.
Κόσμος

Κορονοϊός: “Έφυγε” από τη ζώη ο θρύλος της τζαζ, Ellis Marsalis Jr.

Κορονοϊός: “Έφυγε” από τη ζώη ο θρύλος της τζαζ, Ellis Marsalis Jr.

Από επιπλοκές εξαιτίας της νόσου

Ο θρύλος της τζαζ, Ellis Marsalis Jr. “έφυγε” από τη ζωή χτες το βράδυ σε ηλικία 85 ετών έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Ο Marsalis είχε μια σπουδαία καριέρα στον χώρο της τζαζ μουσικής και βοήθησε στα πρώτα τους βήματα και τους τέσσερις γιους του Wynton , Branforn, Delfeayo και Jason να εισέλθουν και αυτοί στη μουσική βιομηχανία.

“Ο μπαμπάς μου ήταν ένας γίγαντας της μουσικής και δάσκαλος, αλλά ένας ακόμη σπουδαιότερος πατέρας. Έδωσε ό, τι είχε για να μας κάνει τους καλύτερους που θα μπορούσαμε να γίνουμε. Και να αναφέρω τον φίλο μου και καθηγητή Νομικής του Χάρβαρντ, Ντέιβιντ Ουίλκινς, ο οποίος μόλις μου έστειλε το ακόλουθο κείμενο: ‘Μπορούμε όλοι να θαυμάζουμε το απόλυτo θάρρος ενός ανθρώπου που πίστευε ότι μπορούσε να διδάξει στα μαύρα αγόρια του να είναι άριστα σε έναν κόσμο που απέρριπτε αυτήν την πιθανότητα και στη συνέχεια να τα παρακολουθεί να επαναπροσδιορίζουν τι σημαίνει αριστεία για πάντα'”, ανέφερε ο Branford Marsalis στο περιοδικό Variety.

Ο καταξιωμένος μουσικός είχε ως δασκάλους του τον Ed Blackwell, Al Hirt, Nat και Canonball  Adderly τη δεκαετία του ’50 και του ’60.

Ο ίδιος δίδαξε στα 70’s στο Κέντρο Δημιουργικής Τέχνης της Νέας Ορλεάνης τη δεκαετία του ’70, και μερικοί από τους μαθητές του ήταν οι Terence Blanchard, Kent Jord, Donald Harrison, Marlon Jordan  και Harry Connick Jr..

Το 2008 ο Elis Marsalis έγινε μέλος του Music Hall of Fame της Λουιζιάνα και το Κέντρο Μουσικής της Νέας Ορλεάνης πήρε το όνομά του έναν χρόνο νωρίτερα.

Η δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης, LaToya Cantrell αποχαιρέτησε τον μουσικό στο Twitter χαρακτηρίζοντας τον “πρότυπο αυτού που εννοούμε όταν μιλάμε για τζαζ της Νέας Ορλεάνη”.

“Ο Elis Marsalis ήταν ένα σύμβολο – και τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν την τέχνη, τη χαρά και το θαύμα που έδειξε στον κόσμο”, πρόσθεσε.