Lashana Lynch: Οι επιθέσεις που δέχτηκε για τον ρόλο του πράκτορα 007
Κόσμος

Lashana Lynch: Οι επιθέσεις που δέχτηκε για τον ρόλο του πράκτορα 007

Lashana Lynch: Οι επιθέσεις που δέχτηκε για τον ρόλο του πράκτορα 007

Όσα εξομολογήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της

Την περασμένη χρονιά έγινε γνωστό ότι η Lashana Lynch θα υποδυθεί τον πράκτορα 007. Και μπορεί πολλοί να ενθουσιάστηκαν, καθώς ήταν η πρώτη φορά που μια μαύρη γυναίκα θα ενσάρκωνε τον ρόλο του γνωστού μυστικού πράκτορα, ωστόσο αρκετοί ήταν και αυτοί που αντέδρασαν.

Σε συνέντευξη της στο βρετανικό Harper’s Bazaar η ηθοποιός υπενθύμισε τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μόλις ανακοινώθηκε το cast της επερχόμενης ταινίας του James Bond, καθώς τα επιθετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν ως στόχο την ίδια.

Μάλιστα όπως λέει αναγκάστηκε να διαγράψει τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απομονώθηκε και δεν έβλεπε κανέναν πλην από τα μέλη της οικογένειάς της. Ωστόσο, βρήκε παρηγοριά γνωρίζοντας ότι η κριτική δεν ήταν προσωπική.

«Είμαι μια μαύρη γυναίκα -αν ήταν μια άλλη μαύρη γυναίκα που θα έπαιζε τον ρόλο, θα γίνονταν η ίδια συζήτηση, θα δεχόταν τις ίδιες επιθέσεις, την ίδια κακοποίηση. Απλώς πρέπει να θυμίζω στον εαυτό μου ότι η όλη συζήτηση γίνεται και πως είμαι μέρος σε κάτι που θα είναι πολύ, πολύ επαναστατικό», δήλωσε η Lashana Lynch.

Στην επερχόμενη 25η ταινία του James Bond, No Time to Die, η βρετανίδα ηθοποιός υποδύεται την πράκτορα Nomi.

Η Lashana Lynch παραδέχτηκε ότι βλέπει τον ρόλο της στην ταινία No Time to Die ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση στερεοτύπων γύρω από τη φυλή και το φύλο. «Νιώθω ευγνωμοσύνη που θέτω σε αμφισβήτηση αυτά τα στερεότυπα. Απομακρυνόμαστε από την τοξική αρρενωπότητα, και αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες είναι ανοιχτές, διεκδικητικές, έχουν φωνή και φωνάζουν την κακή συμπεριφορά μόλις την εντοπίσουν.

Δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία γι’ αυτό που μπορεί να αντιπροσωπεύει η Nomi. Έψαξα στο σενάριο για να δω εάν υπάρχει κάποια σκηνή για την οποία τα μέλη της Μαύρης κοινότητας θα κουνήσουν το κεφάλι τους, για τον τρόπο που παρουσιάζονται, αλλά χάρηκα όταν είδα ότι δείχνει την πραγματική τους ζωή. Σε κάθε ταινία που συμμετέχω, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό ή το είδος, η μαύρη πλευρά που παρουσιάζω πρέπει να είναι 100% αυθεντική», είπε.