Lina Wertmüller: Θα βραβευθεί με Oscar για το σύνολο της καριέρας της
Κόσμος

Lina Wertmüller: Θα βραβευθεί με Oscar για το σύνολο της καριέρας της

Lina Wertmüller: Θα βραβευθεί με Oscar για το σύνολο της καριέρας της

«Ένα Oscar καριέρας δεν θα ήταν άσχημο»: η ευχή της κόρης της Μαρίας, την οποία εξέφρασε κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, εισακούσθηκε και η διάσημη Ιταλίδα σκηνοθέτης Lina Wertmüller θα τιμηθεί με το χρυσό αγαλματίδιο για την πλούσια καριέρα της.

Το αγαλματίδιο θα της παραδώσει ο Leonardo Di Caprio, ο οποίος στις Κάννες την έψαχνε διακαώς για να της σφίξει το χέρι. Η φιλμογραφία και η προσωπική ζωή της Wertmüller είναι τόσο μεγάλη και πλούσια, που πλέον στα 90 της το μόνο που της έλειπε είναι και η αναγνώριση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για να επιστέψει την επιτυχή πορεία της.

«Είμαι ευτυχής για την είδηση αυτή», δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ANSA η Wertmüller. «Δεν το περίμενα το Oscar, αλλά θα το παραλάβω ευχαρίστως», προσθέτει με το γνωστό καυστικό της ύφος. «Θα ήθελα τούτο το Oscar να το αφιερώσω στον Ενρίκο Γιόμπ, τον σύντροφό μου μίας ολάκερης ζωής και συνεργάτη και στην κόρη μας Μαρία». Η Wertmüller γεννήθηκε στη Ρώμη στις 14 Αυγούστου 1928 και είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια για Όσκαρ το 1977 για την ταινία της Pasqualino Settebellezze (Ο Πασκουαλίνο και οι 7 καλλονές), ενώ πέντε χρόνια νωρίτερα ήταν η πρώτη γυναίκα υποψήφια στις Κάννες για την ταινία «Μίμης ο σιδεράς» το 1972. Με τη Wertmüller θα τιμηθούν στην ειδική τελετή για τα Oscar Καριέρας και οι Ντέιβιντ Λιντς, Γουέστ Στάντι και Τζίνα Ντέιβις.

Πηγές: ΑΠΕ, La Repubblica, huffingtonpost.it