MVP για δεύτερη χρονιά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Κόσμος

MVP για δεύτερη χρονιά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

MVP για δεύτερη χρονιά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Η ταπεινότητα με την οποία μίλησε σε αμερικανικό δίκτυο

Aσταμάτητος είναι ο Greek Freak Γιάννης Αντετοκούνμπο που κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Κατά το παρελθόν κάτι αντίστοιχο πέτυχαν κορυφαίοι παίκτες του μπάσκετ όπως ο Τιμ Ντάνκαν (το 2001-2002, 2002-2003) και ο Στιβ Νας (το 2004 – 2005 και το 2005 – 2006).

Ο Αντετοκούνμπο, που μέτρησε μέσα στη σεζόν 29,5 πόντους, 13,6 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ ανά παιχνίδι μπήκε σε ένα… κλειστό κλαμπ, δίπλα στους Μάικλ Τζόρνταν και Χακίμ Ολάζουον.

Και αυτό διότι μόνο οι τρεις τους έχουν καταφέρει να πάρουν την ίδια χρονιά τόσο το βραβείο του MVP, όσο και εκείνο του κορυφαίου αμυντικού τoυ NBA.

Ο ίδιος μίλησε με εξαιρετική ταπεινότητα και δήλωσε ότι δεν θέλει να τον αποκαλούν δύο φορές MVP μέχρι να γίνει πρωταθλητής αλλά και πως είναι απογοητευμένος που δεν βοήθησε την ομάδα του να περάσει στον τρίτο γύρο.

Φυσικά υπήρξαν και… αντιδράσεις όπως αυτή του ΛεΜπρον Τζέιμς που δήλωσε ότι «τσαντίστηκε» που έχασε από το βραβείο γιατί πήρε μόνο 16 ψήφους αν και παραδέχτηκε ότι ο αντίπαλός του το άξιζε.