Ozzy Osbourne: Λέει “όχι” στις επεμβάσεις αφαίρεσης νυχιών από τις γάτες
Κόσμος

Ozzy Osbourne: Λέει “όχι” στις επεμβάσεις αφαίρεσης νυχιών από τις γάτες

Ozzy Osbourne: Λέει “όχι” στις επεμβάσεις αφαίρεσης νυχιών από τις γάτες

Η συνεργασία του με την PETA

Ο Ozzy Osbourne είναι ξεχωριστός τόσο για τη φωνή του, όσο και για την φοβερή εκκεντρικότητα που τον διακρίνει.

Αυτή τη φορά ξεχωρίζει και για τη φιλοζωία του, καθώς συνεργάστηκε με την PETA, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων” σε μια νέα εκστρατεία κατά της επέμβασης αφαίρεσης των νυχιών στις γάτες.

“Η ονυχεκτομή είναι εξωφρενική και λάθος. Εάν ο καναπές σας είναι πιο σημαντικός για εσάς από την υγεία και την ευτυχία της γάτας σας, δεν αξίζετε να έχετε ένα ζώο! Πάρτε για τις γάτες σας ένα ονυχοδρόμιο μην τις αφαιρείτε τα νύχια για μια ζωή” είπε καταγγελτικά ο “Πρίγκηπας του Σκότους”.

Για τις ανάγκες της εκστρατείας, ο θρύλος της heavy metal σκηνής, εμφανίζεται σε μια αφίσα με κομμένα δάχτυλα από τα οποία τρέχει αίμα.

Σύμφωνα με την ΡΕΤΑ, η ονυχεκτομή στις γάτες είναι μία πολύ σοβαρή χειρουργική επέμβαση, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει πολύς κόσμος:

“Ενώ οι προστάτες λόγω παραπληροφόρησης μπορεί να θεωρούν ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μανικιούρ, η ονυχεκτομή είναι στην πραγματικότητα μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση με δέκα ξεχωριστούς, οδυνηρούς ακρωτηριασμούς. Χωρίς τα νύχια τους ως μια πρώτη γραμμή άμυνας, οι γάτες αισθάνονται τόσο ανασφαλείς που τείνουν να δαγκώνουν πιο συχνά ως μέσο αυτοπροστασίας”.

Σε αρκετές χώρες έχει απαγορευτεί διά ροπάλου η συγκεκριμένη επέμβαση στις γάτες, όπως στην Αυστραλία, στην Αγγλία, στην Ιαπωνία και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.