Paris Fashion Week: Η cinematic glam επίδειξη του οίκου Chanel και οι διάσημες Γαλλίδες που κάθισαν στην πρώτη σειρά
Κόσμος

Paris Fashion Week: Η cinematic glam επίδειξη του οίκου Chanel και οι διάσημες Γαλλίδες που κάθισαν στην πρώτη σειρά

Paris Fashion Week: Η cinematic glam επίδειξη του οίκου Chanel και οι διάσημες Γαλλίδες που κάθισαν στην πρώτη σειρά

Πολλές vintage αναφορές, χρώματα αλλά πάντα elegance στην καλοκαιρινή κολεξιόν του οίκου

Tη δόξα του Χόλιγουντ έφερε στο Grand Palais στο Παρίσι η επίδειξη μόδας του οίκου Chanel, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Παρά τον κορονοϊό, ο διάσημος οίκος παρουσίασε την καλοκαιρινή του συλλογή που χαρακτηρίστηκε ως «ερωτική επιστολή στο σινεμά», με κομμάτια που αν μη τι άλλο οι influencers ονειρεύονται να βάλουν και οι χολιγουντιανές σταρ θα εντάξουν στην γκαρνταρόμπα τους.

Αυτός ήταν και ο σκοπός της creative director του οίκου, Virginie Viard, η οποία εξήγησε την πηγή έμπνευσής της: «Σκεφτόμουν τις ηθοποιούς στο κόκκινο χαλί, τη στιγμή που φωτογραφίζονται. Τα πρόσωπά τους είναι λίγο αφηρημένα, το ύφος τους δεν συνάδει με αυτό που φορούν».

Έτσι σχεδίασε μια κολεξιόν με ρούχα που κάθε μοντέρνα στάρλετ θα ήθελε να έχει στη γκαρνταρόμπα της, από φαρδιά τζιν με t-shirts με το λογότυπο του οίκου μέχρι τα χαρακτηριστικά μπουκλέ jackets-σήμα καταθέν του αλλά και ανάλαφρες τουαλέτες που όμως έχουν το απαραίτητο glam που προστάζει το κόκκινο χαλί.

Έτσι τα μοντέλα φόρεσαν από ροζ denim μέχρι γυαλιστερές παντελόνες και δαντελωτά φορέματα όπως θα δείτε και στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το catwalk.

Aυτό που εντυπωσίασε σε κάθε περίπτωση ήταν το σκηνικό που στήθηκε, αφού η διάσημη επιγραφή στον λόφο του Λος  Άντζελες που γράφει Hollywood αντικαταστάθηκε από τα γράμματα του οίκο Chanel και έγινε το φόντο για το runway των μοντέλων.

Οι διάσημες Γαλλίδες που κάθισαν στην πρώτη σειρά

H επίδειξη τα είχε όλα και κυρίως την παρουσία διάσημων…. συγγενών (μαμά-κόρη, θεία-ανιψιά) που ουσιαστικά ενσάρκωναν ακριβώς το πνεύμα των ρούχων της επίδειξης, με προεξάρχουσες τη Lily-Rose Depp και τη μητέρα της, Vanessa Paradis, αγαπημένες του οίκου, που έχουν περπατήσει στην πασαρέλα του.

Η Lily-Rose Depp με Chanel σακάκι και άψογο στυλ

Δεν έχασε ούτε λεπτό τον μποέμ χαρακτήρα της η Vanessa Paradis φορώντας όμως σακάκι Chanel.

Mητέρα και κόρη τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας

Εκεί όμως και άλλο ένα διάσημο ζεύγος, η Izabel Adjani και η ανιψιά της Zoe.

Εκεί ήταν όμως και η Marion Cotillard και η ελληνικής καταγωγής Anna Mouglalis.

Η Marion Cotillard

Στα μαύρα η Anna Mouglalis

Δείτε όλο το σόου του οίκου στο βίντεο που ακολουθεί

Φωτογραφίες: ΑΒΑCA